κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Τελικά η βραδινή γυμναστική έχει καλύτερα αποτελέσματα;; - Δες τι λένε οι ειδικοί...

10 Νοεμβρίου 2014

Τελικά η βραδινή γυμναστική έχει καλύτερα αποτελέσματα;; - Δες τι λένε οι ειδικοί...
Μέχρι τώρα ήξερες ότι είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι το πρωί. Γιατί είσαι πιο ξεκούραστη, γιατί θα κάνεις περισσότερες καύσεις κτλ... Κάτι που αν ανήκεις σε εκείνες που πηγαίνουν γυμναστική μετά τη δουλειά (ή σε εκείνες που δεν μπορούν να ξυπνήσουν αξημέρωτα) αρκεί για να σε αγχώσει αρκετά. Έρχεται όμως η νέα fitness τάση για να σε ξε-αγχώσει και φυσικά να σε βολέψει. Γυμναστική το βράδυ λοιπόν!

ΓΙΑΤΙ;
Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν το να γυμνάζεσαι το βράδυ είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Γυμνάζεσαι πιο αποτελεσματικά, κοιμάσαι καλύτερα και τονώνεις περισσότερο το μεταβολισμό σου....
1. Είναι ο καλύτερος τρόπος να διώξεις το στρες της ημέρας. Αν γυρίσεις και πέσεις στον καναπέ, όλη η κούραση και η ένταση της ημέρας θα σε κυριεύσει και θα σε κάνει ένα ράκο. Αν όμως κάνεις τη γυμναστική σου, τότε θα συμβάλεις στην παραγωγή ενδορφινών στο σώμα, ουσίες που βοηθούν καθοριστικά στην αποβολή του άγχους.
2. Έχεις περισσότερη ενέργεια και διαύγεια. Ειδικά αν είσαι από τις γυναίκες που δεν θέλουν να τους μιλά κανείς το πρωί και δεν “ανοίγει το μάτι τους” πριν την πρώτη γουλιά καφέ, καταλαβαίνεις πόσο πιο alert και έτοιμη για γυμναστική είσαι το βράδυ. Οι ειδικοί αναφέρουν πως η δραστηριότητα της ημέρας σε έχει “προθερμάνει” και είσαι έτοιμη να αποδόσεις σαν πρωταθλήτρια (ενώ το πρωί όχι και τόσο!). Ποια δεν θέλει να είναι ο καλύτερος εαυτός της όταν γυμνάζεται;
3. Απολαμβάνεις τον ύπνο πολύ περισσότερο. Αν και θα πίστευες πως η ένταση και η πίεση της γυμναστικής θα σου χαλούσε τον ύπνο ή θα σου προκαλούσε υπερένταση, πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Ιδρύματος Ύπνου, έδειξε πως άτομα που γυμνάζονται το βράδυ έχουν περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν καλά, σε σχέση πάντα με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου.
4. Ο μεταβολισμός σου προσαρμόζεται καλύτερα το βράδυ και μειώνονται οι λιγούρες. Οι ειδικοί παρατήρησαν πως όταν γυμνάζεσαι το βραδάκι μετά τη δουλειά έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποδόσεις καλύτερα. Σύμφωνα με τα ευρήματα του πανεπιστημίου του Chicago η άσκηση το βράδυ αυξάνει θεαματικά την παραγωγή δύο ορμονών και μειώνει αντίστοιχα πολύ περισσότερο τη γλυκόζη στο αίμα σε σχέση με τη γυμναστική οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πώς ο μεταβολισμός σου ανταποκρίνεται καλύτερα στη γυμναστική, άρα δουλεύει πιο έντονα και έτσι αυξάνεις τις καύσεις, ενώ παράλληλα μειώνεται η ενοχλητική λιγούρα που μπορεί να σε πιάνει το βράδυ.