κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η αστεια εικονα της ημερας .....


nike women's just do it












Μαστίχα Χίου: Που κάνει καλό και ιδέες να την εκμεταλλευτείτε



Η μαστίχα Χίου είναι μια και μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο προσφέροντας στον οργανισμό πολλά οφέλη. Διαβάστε πως θα την αξιοποιήσετε...

Η μαστίχα Χίου από το 1997 έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης  βάσει κανονισμού της Ευρωπαϊκής ένωσης. Θα την βρείτε στην αγορά σε σκόνη, κρυστάλλους,  σε προϊόντα με βάση τη μαστίχα ( κουλούρια, μαρμελάδες, συμπληρώματα διατροφής, λικέρ, κρασί, κεριά, αιθέρια έλαια...) αλλά και σε φαρμακευτικά ή καλλυντικά σκευάσματα. Η μαστίχα Χίου έχει γίνει πολλές φορές επίκεντρο ερευνών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και οι εξαγωγές της παγκοσμίως αυξάνονται συνεχώς λόγω της μοναδικότητας της αλλά και των ευεργετικών ωφελειών της.

Γιατί η μαστίχα Χίου είναι μοναδική
Το μαστιχόδεντρο είναι ένας αειθαλής θάμνος ύψους περίπου 3 μέτρων που παίρνει την τελική μορφή του σε 50 χρόνια. Η μαστίχα είναι ο καρπός του μαστιχόδεντρου το οποίο αναπτύσσεται μόνο στην Χίο. Οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει για ποιο λόγο το μαστιχόδεντρο δεν μπορεί να καρποφορήσει σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη, ωστόσο το θερμό και ξηρό κλίμα της Χίου φαίνεται ως ο μοναδικός λόγος.
Η μαστίχα εμφανίζεται σαν δάκρυ από τις χαραματιές που δημιουργούνται στο κορμό του δέντρου και πέφτει κατά σταγόνες στο χώμα. Το άρωμα είναι ξεχωριστό ενώ η γεύση του στην αρχή είναι πικρή και το χρώμα υποκίτρινο. Για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο η μαστίχα με τη μορφή που τη γνωρίζουμε καθαρίζεται προσεκτικά με το χέρι , μια διαδικασία χρονοβόρα και αρκετά κουραστική.
 
Που μας ωφελεί η μαστίχα Χίου
....στην αρχαιότητα:
Από τα αρχαία χρόνια η μαστίχα έγινε γνωστή τόσο για το ξεχωριστό της άρωμα όσο και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η πρώτη φυσική τσίχλα του κόσμου χρησίμευε για τον καθαρισμό των δοντιών, προσώπου και σώματος , για το φρεσκάρισμα της αναπνοής και τη λεύκανση των δοντιών αλλά και ως συστατικό σε πολλά γιατροσόφια.

...στη σύγχρονη εποχή:
Η μαστίχα, τα φύλλα και τα κλαδιά του μαστιχόδεντρου έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό:
*Η μαστίχα της Χίου μπορεί να απομακρύνει υπολείμματα τροφών από τα δόντια αν δεν υπάρχει δυνατότητα να τα βουρτσίσουμε μετά το γεύμα και γενικά συμβάλλει στην καλύτερη στοματική υγιεινή.
*Έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση
*Έχει ευεργετική δράση στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος
*1 γραμμάριο μαστίχας την ημέρα για μισό μήνα σύμφωνα με έρευνες μπορεί να καταπολεμήσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που ευθύνεται για την εμφάνιση του γαστρικού έλκους
*Παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση τραυμάτων και βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας
*Έχει προστατευτικό ρόλο κατά της αθηροσκληρωτικής διαδικασίας αφού μπορεί να «μπλοκάρει» την οξείδωση της LDL χοληστερίνης.
 

Φτιάξε το μόνος σου...
Στοματικό διάλυμα μαστίχας: Κάντε στοματικές πλύσεις με 8 σταγόνες μαστιχέλαιο που θα έχετε ανακατέψει σε 80 ml βάμμα  καλέντουλας. Με αυτό το μείγμα θα προστατεύσετε τη στοματική σας κοιλότητα από μικρόβια λόγω της ισχυρής αντισηπτικής δράσης της μαστίχας.
Για χοληστερίνη και ζάχαρο: Βάλτε νερό σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου. Στη συνέχεια προσθέστε 25 γραμμάρια μαστίχας και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 μέρες.  Μετά από αυτό το διάστημα πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα για περίπου 2 εβδομάδες. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι γεμίστε το με νέο και ξαναβάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο. Μετά το διάστημα των 2 εβδομάδων αντικαταστήστε τη μαστίχα με φρέσκια και συνεχίστε... Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να ελέγξετε το ζάχαρο αλλά και τη χοληστερίνη.

Τα συν και πλην από το μάσημα της τσίχλας



Τι δεν λείπει ποτέ μέσα από την τσάντα μιας γυναίκας; Μα φυσικά, το λιπγκλος, οι σερβιέτες και οι τσίχλες σε διάφορες γεύσεις. Είτε είναι κατάλοιπο της παιδικής ηλικίας ή πολύτιμος σύμμαχός σου κάθε φορά που χρειάζεται να δροσίσεις την αναπνοή σου, η τσίχλα και το μάσημά της είναι μια από τις αγαπημένες σου συνήθειες.
Μπορεί από μικρή να είχες δεχτεί παρατηρήσεις και να είχες «φάει» αποβολές για τον τρόπο με τον οποίο τις μασούσες, ποτέ όμως δεν την αποχωρίστηκες και τις κουβαλάς σε κάθε τσάντα, σχολική ή επαγγελματική. Πόσα, όμως, γνωρίζεις γι΄αυτές; Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζεις μασώντας τσίχλες και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία σου;
ΤΑ ΣΥΝ
Σε ανακουφίζει από την καούρα
Το 2005 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σάλιο που εκκρίνεται από το μάσημα, μειώνει τα οξέα του στομάχου, που βρίσκονται στον οισοφάγο ενώ τα βοηθά να σταλούν πίσω στο στομάχι, ανακουφίζοντας από την καούρα.
Αν νιώσεις καούρα κάνε το κόλπο και δοκίμασε να μασήσεις την τσίχλα της αρεσκείας σου. Θα δεις άμεση ανακούφιση που θα διαρκέσει για περισσότερες από 2 ώρες.
Εξουδετερώνει τα βακτήρια και φρεσκάρει την αναπνοή
Το μάσημα ενεργοποιεί την παραγωγή σάλιου που είναι ένας φυσικός μηχανισμός του οργανισμού για να καταπολεμά τα βακτήρια. Η ξυλιτόλη άλλωστε, οργανική ουσία που συνήθως χρησιμοποιείται στις τσίχλες ως υποκατάστατο της ζάχαρης βοηθά στην μείωση της οδοντικής πλάκας.
Για καλύτερα αποτελέσματα προτίμησε τσίχλες με γεύση κανέλας. Μελέτες έχουν δείξει πως το έλαιο κανέλας μειώνει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας ενώ ανακουφίζει και τον πονόδοντο.
Σου κόβει την όρεξη
Μελέτη του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, που διεξήχθη σε 115 άτομα έδειξε πως το μάσημα τσίχλας πριν και μετά το μεσημεριανό γεύμα διώχνει τις λιγούρες. Οσοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα μασούσαν τσίχλες ανά μία ώρα μετά το κυρίως γεύμα, τσιμπολογούσαν λιγότερα σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας, ένιωθαν μικρότερη πείνα και δεν είχαν ιδιαίτερη λαχτάρα για γλυκά.
Τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα αν σκεφτείς ότι ο οργανισμός καίει περίπου 11 θερμίδες κατά το μάσημα!
Κάνει καλό στα αυτιά σου
Αν από μικρή υπέφερες από ωτίτηδες τότε θα γνωρίζεις πολύ καλά πως το φούσκωμα μπαλονιών αλλά και το μάσημα της στσίχλας είναι ευεργετικά.
ΤΑ ΠΛΗΝ
Μήπως ζαλίζεσαι;
Σε μια προσπάθεια να γίνει η τσίχλα πιο φιλική προς την στοματική υγεία αλλά και ολιγοθερμιδική, οι περισσότερες εταιρίες αντικατέστησαν τη ζάχαρη με άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, η σορβιτόλη και η ξυλιτόλη.
Παρά το γεγονός ότι η ασπαρτάμη εγκρίθηκε το 1996 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, υπάρχουν ακόμη αντικρουόμενες απόψεις και ευρήματα για την αμφιλεγόμενη γλυκαντική ουσία. Όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί, αν έχεις ευαισθησία στην ασπαρτάμη μπορεί να εμφανίσεις ζάλη, πονοκέφαλο ή και αλλεργία ενώ η ουσία κατηγορείται ακόμη και για επιληπτικές κρίσεις και περιστατικά κατάθλιψης.
Σου φέρνει φούσκωμα;
Όπως ίσως έχεις παρατηρήσει μπορεί η τσίχλα να σου κόβει τις λιγούρες, σου προκαλεί όμως πρήξιμο στο στομάχι.Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όταν μασάς τσίχλα, με την κίνηση της γνάθου απορροφάς μεγαλύτερη ποσότητα αέρα απ΄ ότι συνήθως.
Αιτία για το φούσκωμα που νιώθεις μπορεί να είναι επίσης και η δυσκολία πέψης των διαφόρων γλυκαντικών, υποκατάστατων της ζάχαρης που περιέχουν οι τσίχλες.

Η τσίχλα κάνει καλό... στον εγκέφαλο

Κι όμως οι τσίχλες κάνουν καλό στον εγκέφαλο! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από... μια νέα έρευνα που τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.

Οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν.

Οι συμμετέχοντες την έρευνα υποβλήθηκαν σε ορισμένα τεστ, με ορισμένους να μασάνε τσίχλα και τους υπόλοιπους να μην μασάνε.

Κατά τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές σκάναραν τους εγκεφάλους τους για να παρατηρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων τεστ, οι εθελοντές πίεζαν ένα κουμπί με τον δεξί ή τον αριστερό τους αντίχειρα έπειτα από τις υποδείξεις ενός βέλους σε μια οθόνη υπολογιστή.Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των τεστ είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις στο πάτημα των κουμπιών από εκείνους που δεν μασούσαν.

Συγκεκριμένα, όσοι μασούσαν τσίχλα έκαναν έναν μέσο όρο 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να πατήσουν το σωστό κουμπί, ενώ εκείνοι που δεν μασούσαν είχαν μέσο όρο τα 545 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι τσίχλες προκαλούν ρυτίδες

Οι πλαστικοί χειρουργοί προειδοποιούν ότι το συνεχές μάσημα της τσίχλας, μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα. 

Ο Dr. Joel Schlessinger, δερματολόγος και πλαστικός χειρουργός, διαπίστωσε ότι πολλοί από τους ασθενείς του οι οποίοι μασούν τσίχλα σχεδόν ψυχαναγκαστικά έχουν αναπτύξει ρυτίδες γύρω από το στόμα. 

«Πολλοί από τους ασθενείς μου που μασούν συνέχεια τσίχλα είναι ολοφάνερο ότι έχουν σχηματίσει ρυτίδες γύρω από τα στόματα τους. Νομίζω ότι για τις ρυτίδες αυτές ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το μάσημα της τσίχλας», λέει ο Dr. Joel Schlessinger 

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες κλινικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο συσηματικό μάσημα της τσίχλας και το σχηματισμό ρυτίδων, ωστόσο αρκετοί ειδικοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη συνήθεια, προκαλεί υπερβολική κίνηση των μυών, γεγονός που μπορεί να χαλαρώσει τον ιστό του δέρματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την ελαστικότητά του και να δημιουργούνται ρυτίδες. 

Επιπλέον οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο «εθισμός» στο μάσημα της τσίχλας καθιστά τις ενέσιμες θεραπείες για το «γέμισμα» των ρυτίδων λιγότερο αποτελεσματικές και επιταχύνει την επανεμφάνιση των ρυτίδων.