κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Θέλετε να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας; Δείτε θαυματουργά φυσικά συστατικά!



Βαρεθήκατε τα κοντά μαλλιά; Θέλετε να τα μακρύνετε με γρήγορο και φυσικό τρόπο; Μήπως όμως τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν γρήγορα και αυτό σας ανησυχεί; Σας προτείνουμε  φυσικούς τρόπους- θεραπείες που θα αναζωογονήσουν τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά και θα τα βοηθήσουν να μακρύνουν πιο γρήγορα! Ακολουθήστε τις για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείτε και δεν θα χάσετε!

Μασάζ με έλαιο δενδρολίβανου
Ένας απλός τρόπος για να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών μόνη σας είναι να κάνετε τακτικά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με έλαια! Αυτό θα αυξήσει τη ροή του αίματος, θα ενισχύσει τη δύναμη της ρίζας και θα βοηθήσει να πάρουν οι θύλακες των τριχών σας τα θρεπτικά συστατικά γρηγορότερα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα έλαια από απλό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας μέχρι αμυγδαλέλαιο και λάδι δεντρολίβανου. Ειδικότερα, το λάδι δενδρολίβανου, εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται για τη γρήγορη ενδυνάμωση και τόνωση των μαλλιών! Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά χρησιμοποιήστε το έλαιο μόνο μια φορά την εβδομάδα. 


Θεραπεία με καστορέλαιο
Το καστορέλαιο είναι ο αφανής ήρωας που σώζει τις τρίχες μας. Πρώτα απ 'όλα,  έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στο να παραμείνει υγιές το τριχωτό της κεφαλής, πράγμα απαραίτητο για την ανάπτυξη της τρίχας. Δεύτερον, είναι γεμάτο με ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να διαπεράσουν τις αφυδατωμένες ρίζες και να βοηθήσουν μαλλιά σας να διατηρήσουν την υγρασία τους. Μπορείτε να εφαρμόσετε την καταπληκτική θεραπεία με καστορέλαιο τυλίγοντας τα μαλλιά σας με μια λεπτή πετσέτα ή ένα σκουφάκι και να στεγνώσετε για 10 λεπτά τα μαλλιά σας με το πιστολάκι!


Με υλικά από την κουζίνα σας

Αν ταλαιπωρείστε από ψαλίδα και τα μαλλιά σας είναι άγρια και αφυδατωμένα, τότε πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω σπιτική μάσκα. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά, καθώς και την ψαλίδα. 

Τα μαλλιά σας θα παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Ο κρόκος αυγού προστατεύει την τρίχα από το σπάσιμο και βοηθά στην γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Το μέλι και το ελαιόλαδο σφραγίζουν την υγρασία στην τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά μαλακά και ενυδατωμένα.

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού

Εφαρμογή:
Ανακατέψτε το μέλι, το ελαιόλαδο και τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολ. Πάρτε μικρές ποσότητες από τη σπιτική μάσκα και απλώστε την σε κάθε τούφα ξεχωριστά. Κάντε μασάζ στη ρίζα των μαλλιών για μερικά λεπτά.

              Μοναδικά αποτελέσματα του καφέ..

Αν βαριέστε να ψάχνετε προϊόντα, που να περιέχουν μεταξύ άλλων, την καφεΐνη στα συστατικά τους και θέλετε πραγματικά μια ανέξοδη μάσκα για λαμπερά μαλλιά, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω πανεύκολη μάσκα με καφέ!
Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας σκόνη καφέ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Η προετοιμασία θα σας πάρει λιγότερο από λεπτό!
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε πολύ καλά τον καφέ, το μέλι και το ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες των συστατικών της συνταγής, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας, κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και αφού την αφήσετε τη για 15-30 λεπτά, ξεπλύνετε.
Ο καφές μαλακώνει και προσθέτει λάμψη στα μαλλιά. Η μάσκα μαλλιών είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον καφέ στα μαλλιά σας, μιας και τονώνει τους θύλακες της τρίχας και επιταχύνει την ανάπτυξή τους.

          Γάλα ελαιόλαδο και μέλι .....

Η σπιτική μάσκα μαλλιών με γάλα, ελαιόλαδο και μέλι θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά μας.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σπιτικής μάσκας μαλλιών είναι ότι δεν περιέχει χημικές ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει πραγματικά τα μαλλιά μας.
Τα αγνά αυτά υλικά χαρίζουν διαρκή λάμψη και όγκο στα μαλλιά.
Η παρασκευή της σπιτικής μάσκας μαλλιών είναι πολύ εύκολη και τα υλικά της υπάρχουν οπωσδήποτε στην κουζίνα μας.

Για τη μάσκα μαλλιών με γάλα, ελαιόλαδο και μέλι θα χρειαστούμε

  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι

Οδηγίες προετοιμασίας για τη μάσκα μαλλιών

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να λιώσει ευκολότερα το μέλι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη μάσκα μαλλιών σε στεγνά ή νωπά μαλλιά και την αφήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Στη συνέχεια την ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και ύστερα πλένουμε τα μαλλιά με σαμπουάν.

Μια απο τις καλυτερες μασκες μαλλιων..



Η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα στο κεφάλι είναι το Α και το Ω για να δείχνουν τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Εκτός από τις ενυδατικές κρέμες και τα conditioner του εμπορίου, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας την πιο καλή κρέμα με υλικά που τα βρίσκει κανείς σε όλα τα σπίτια.
Θα χρειαστείτε:
  • Μισό αβοκάντο λιωμένο σε μορφή πουρέ
  • 1 κουταλιά του γλυκού γιαούρτι ή 1 κ.γ. Γάλα σε σκόνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.γ. Μείγμα από ελαιόλαδο, ή καρυδέλαιο και βούτυρο καριτέ
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε καλά το αβοκάντο, το γιαούρτι ή το γάλα σε σκόνη και τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ. Προσθέστε το το μείγμα με το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και βούτυρο καριτέ. "Δουλέψτε" το μείγμα στο χέρι σας και στη συνέχεια απλώστε το βαθιά στα μαλλιά σας, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή να φτάσει μ΄λεχρι τις άκρες τις τρίχας.
Καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι ή πλαστική σακούλα, και χαλαρώστε για 10 έως 20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας..

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ!



Βρες τον στόχο και συγκεντρώσου σε αυτόν!
"Μια γυναίκα που θέλει να μακρύνει τα μαλλιά της πρέπει πρώτα απ' όλα να θέσει τον στόχο, δηλαδή να πει μέχρι που θέλει να φτάσουν τα μαλλιά της και μέχρι πότε θέλει να φτάσουν στο συγκεκριμένο μήκος ώστε να έχει ένα πρόγραμμα", μας λέει ο Θοδωρής Οικονομάκης και συνεχίζει: "Έπειτα, η γυναίκα που θέλει να μακρύνει τα μαλλιά της πρέπει να καταλάβει πως αυτά πρέπει να έχουν πολύ καλή υγεία. Δηλαδή, δεν μπορούμε να πούμε ότι μακραίνουμε μαλλιά τα οποία είναι πολύ ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες γιατί θα φθείρονται ούτως ή άλλως. Άρα, πρέπει να πάει οπωσδήποτε κομμωτήριο πριν ώστε να επιλέξει με τον κομμωτή της το πρώτο κούρεμα και να ξεκινήσει από μια καθαρή και υγιή βάση. Μια γυναίκα που έχει πολύ μακριά μαλλιά τα οποία, όμως, από τη μέση και κάτω είναι καμμένα, δεν μπορεί να τα μακρύνει άλλο. Άρα θα πρέπει να τα κόψει εκεί που σταματάνε να είναι υγιή τα μαλλιά της".
 
Κάνε το τεστ και δες πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου!
Το σημαντικότερο στοιχείο είναι να φροντίζεις πάντα οι άκρες σου να είναι καθαρές, τονίζει ο ειδικός. Αυτό απαιτεί πιο συχνό κούρεμα και η συχνότητα εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μακραίνει η κάθε τρίχα. Υπάρχουν μαλλιά που μακραίνουν και 2.5 πόντους το μήνα, υπάρχουν μαλλιά που μακραίνουν και έναν πόντο το μήνα. Για να δεις πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου βάψ'τα και κάνε υπομονή έναν μήνα. Στον μήνα μέτρησε πόσο έχει βγει η ρίζα. Έτσι, θα καταλάβεις πόσο γρήγορα ή όχι μακραίνουν.

Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Πες όχι στα φιλαρίσματα!

Kάτι ακόμη που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα είναι να αποφύγεις τα φιλαρίσματα ή αν έχεις φιλαριστά μαλλιά να τα φέρεις πρώτα όλα σε ένα μήκος. "Και αυτό γιατί όταν έχεις φιλαρίσματα οι άκρες σου είναι πιο λεπτές και απειλούνται από τη μηχανική τριβή που κάνει το πιστολάκι καθημερινά και από την πρέσα που τα αφυδατώνει. Οπότε όσο πιο λεπτά είναι, τόσο πιο αδύναμα είναι. Φροντίζουμε, λοιπόν, σε χαμηλά σημεία να έχουμε σώμα και όγκο, να έχουμε γεμάτα μαλλιά", επισημαίνει ο Θοδωρής Οικονομάκης. 

Κανόνας: για να μακρύνουν τα μαλλιά πρέπει να κόβεις μαλλιά!
Είναι σημαντικό να κουρεύεις τα μαλλιά σου συχνά ώστε να μην προλαβαίνει να δημιουργείται ψαλίδα και τα μαλλιά να μακραίνουν με υγιή τρόπο. Αν έχεις πολύ λεπτή τρίχα επισκέψου τον κομμωτή σου μια φορά το μήνα. Αν η τρίχα σου είναι χοντρή, μια φορά το δίμηνο είναι ό,τι πρέπει!
 
Μάσκες, ναι! Αλλά ποιες είναι οι σωστές;
"Καθ'όλη την διάρκεια που μια γυναίκα μακραίνει τα μαλλιά της θα πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να είναι πολύ, πολύ καλά ενυδατωμένα. Αλλά για να περάσουμε στην φάση της ενυδάτωσης θα πρέπει πρώτα να έχουμε κάνει αναδόμηση. Δηλαδή, μπορεί αρχικά να χρησιμοποιήσει μια μάσκα αναδόμησης η οποία θα υπερπληρώσει την τρίχα, δηλαδή ουσιαστικά θα δώσει έντονη κερατίνη στα μαλλιά κατά μήκος και θα κάνει την τρίχα πιο σκληρή", τονίζει ο ειδικός. Εφάρμοσε, λοιπόν, αρχικά για έναν περίπου μήνα (δηλαδή, μέχρι να τελειώσει η μάσκα) μια μάσκα αναδόμησης 1-2 φορές την εβδομάδα. Αφού τελειώσει, προχώρησε στην μάσκα ενυδάτωσης με την ίδια συχνότητα. Top tip: "Σε περιόδους που ξεκινάει η θερμοκρασία και αυξάνεται έντονα καλό θα είναι να περνάμε σε βαριά ενυδάτωση, ακόμη κι αν έχουμε μαλλιά που είναι πολύ λεπτά. Δηλαδή, να δίνουμε έξτρα ενυδάτωση ως πρόληψη για την καλοκαιρινή περίοδο που θα έρθει οπότε και είναι σίγουρο ότι δεν θα φροντίζουμε τα μαλλιά μας τόσο. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν μάσκα για λεπτά μαλλιά και για χοντρά μαλλιά. Εγώ προτείνω σε μια γυναίκα που έχει ακόμη και λεπτά μαλλιά να πάρει μάσκα για χοντρά κι ας βαραίνει το χτένισμά της ώστε να τα θωρακίσει από την αφυδάτωση που θα έρθει μετά. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι μάσκες Moroccanoil έχουν τέλειο και επαγγελματικό αποτέλεσμα".
 
Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής;
Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά να μακρύνει η τρίχα κάπως πιο γρήγορα. Όμως, αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, απόφυγέ το. Σε αυτή την περίπτωση η υπεραιμία που προκαλείς οδηγεί στην αυξημένη έκκριση σμήγματος και τα μαλλιά σου θα λαδώνουν πιο γρήγορα.
 
Σαμπουάν με μέντα: κάνει δουλειά;
Τα σαμπουάν με μέντα είναι καταπραϋντικά σαμπουάν. Η μέντα απλώς δίνει την αίσθηση της δροσιάς οπότε σε περίπτωση που έχουμε κνησμούς, ξηροδερμίες κλπ. στο τριχωτό απλώς σου δίνεται η αίσθηση ότι αυτό θα το κατευνάσει. Η απάντηση, λοιπόν, είναι πως όχι: τα σαμπουάν με μέντα δεν βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα!
 
Πιστολάκι και πρέσα: τα μεγάλα don'ts!Αν θες τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα άφησε στην άκρη το πιστολάκι και την πρέσα, ή καν'τα όσο λιγότερο συχνά γίνεται. 
Μύθος ή αλήθεια; Αν πιάνουμε τα μαλλιά μας συχνά καθυστερούν να μακρύνουν!
Δεν καθυστερούν να μακρύνουν. Αλλά όταν πιάνουμε τα μαλλιά μας συχνά και πολύ σφιχτά δημιουργείται υπεραιμία στη ρίζα και αδυνατίζουν τα μαλλιά. Άρα αποφεύγουμε το σφιχτό πιάσιμο.

Μάσκα για να μακρύνουν τα μαλλιά γρηγορότερα





Η απόλυτη μάσκα για τα μαλλιά σας με δύο υλικά που όλοι έχουνε στην κουζίνα σας, από ελαιόλαδο και κρόκου αυγού.
Παίρνουμε τον κρόκο ενός αυγού και τον αναμιγνύουμε με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα δύο υλικά πολύ καλά. Στη συνέχεια το απλώνουμε στα μαλλιά μας που καλό θα είναι λουσμένα και ελαφρώς νωπά για να απορροφηθεί πολύ καλύτερα τα ενυδατικά συστατικά των δύο υλικών μας. Τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια διάφανη μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα και τα αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον.
Στη συνέχεια λούζουμε τα μαλλιά μας δύο φορές προσθέτοντας και λίγο ξύδι για να φύγουν οι τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές από τα μαλλιά μας
Η παραπάνω μάσκα θα θρέψει τα μαλλιά σας και θα το βοηθήσει να μακρύνουν γρηγορότερα. Με την συχνότερη χρήση της θα έχετε ορατά αποτελέσματα.


Η αστεια εικονα της ημερας..


Δευτερα  22/12/2014



Πολυκυστικές ωοθήκες: Ο γρίφος που ταλαιπωρεί τις γυναίκες



Μερικές φορές, οι επιστήμονες βιάζονται να δώσουν όνομα σε ένα σύνδρομο το οποίο δεν ξέρουν καλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο ταλαιπωρεί ποσοστό έως και 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, αλλά παρά την ονομασία του δεν προκαλεί πάντοτε κύστεις στις ωοθήκες, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Οι κύστεις αυτές, που στην πραγματικότητα αποτελούν διογκωμένα ωοθυλάκια, αποτελούν μονάχα μία από τις εκδηλώσεις αυτής της πολύπλοκης ορμονικής διαταραχής. Άλλα εξαιρετικά συχνά συμπτώματα είναι ο ακανόνιστος έμμηνος κύκλος και οι δυσκολίες στη σύλληψη, που οφείλονται στην αδυναμία των ωοθυλακίων να ωριμάσουν πλήρως και να απελευθερώσουν το ωάριό τους.

Οι ασθενείς συχνά έχουν επίσης διογκωμένες ωοθήκες και έντονη αιμορραγία κατά την έμμηνο ρύση, ενώ σε όσες έχουν κύστεις, ο αριθμός τους μπορεί να αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.
Ωστόσο, η διάγνωση δεν βασίζεται σε όλ’ αυτά τα συμπτώματα, αλλά μόνο σε τρία, εκ των οποίων η γυναίκα πρέπει να έχει τα δύο:
* Ακανόνιστη έμμηνος ρύση
* Ενδείξεις αυξημένων ανδρογόνων (όπως η τεστοστερόνη) στο αίμα. Τέτοιες ενδείξεις είναι η ακμή, η αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, τον θώρακα, την κοιλιά, τους μηρούς κ.λπ., και μερικές φορές η ανδρικού τύπου αλωπεκία.
* Πολλές κύστεις στις ωοθήκες, που τεκμηριώνονται με το υπερηχογράφημα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του συνδρόμου, που παρατηρείται σε μία στις δύο ασθενείς, είναι η παχυσαρκία. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή άγεται από την αντοχή στην ινσουλίνη η οποία ευνοεί την αποθήκευση λίπους στο σώμα, κατά τον δρα Ρίτσαρντ Σκοτ Λούσιντι, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας & Υπογονιμότητας του Πανεπιστημίου Commonwealth της Βιρτζίνια.
Άλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι το ουσιώδες πρόβλημα δεν είναι η αντοχή στην ινσουλίνη, αλλά η ορμονική δυσλειτουργία του υποθαλάμου - μίας μικρής δομής στην βάση του εγκεφάλου, η οποία παράγει τις ορμόνες που διεγείρουν τον παρακείμενο, κύριο αδένα του σώματος: την υπόφυση.
Στις περισσότερες γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η υπόφυση παράγει υπερβολικές ποσότητες της ορμόνης LH η οποία διεγείρει την παραγωγή ανδρογόνων από τις ωοθήκες, κατά τον δρα Ρόμπερτ Λ. Μπαρμπιέρι, επικεφαλής τουΤμήματος Μαιευτικής & Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Brigham and Women’s, στη Βοστώνη.
Ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα, με τα υπαίτια γονίδια να μεταδίδονται από τους γονείς στις κόρες αλλά και τους γιους τους, με τις μεν κόρες να εκδηλώνουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τους δε γιους να παρουσιάζουν πρόωρη φαλάκρα ή υπερβολική τριχοφυΐα.
Ανεξάρτητα από την αιτία, γεγονός παραμένει πως αν μείνει δίχως θεραπεία, το σύνδρομο μπορεί να πλήξει τη γονιμότητα της γυναίκας και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου, επειδή οι ορμονικές διακυμάνσεις που προκαλεί οδηγούν σε πάχυνση του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας.
Για την αντιμετώπισή του χορηγούνται στις γυναίκες διάφορα φάρμακα (π.χ. αντισυλληπτικά, ένα αντιυπερτασικό που καταπολεμά την υπερτρίχωση, διεγερτικά των ωοθηκών κ.λπ.), αναλόγως με τις ανάγκες τους.
Σε όσες έχουν πρόβλημα βάρους, συνιστάται απώλεια του 10% του αρχικού σωματικού βάρους, διότι το αδυνάτισμα ομαλοποιεί σημαντικά τον κύκλο. Η δίαιτα που θα κάνουν πρέπει να έχει μειωμένους υδατάνθρακες (πρέπει να αποφεύγουν τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως ζάχαρη, λευκό ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι), ενώ συνιστώνται τέσσερα ή πέντε μικρά γεύματα την ημέρα και γυμναστική τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα.