κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

YOGA....








Συμβουλές για ομορφο βλέμμα....


Συμβουλές για όμορφο βλέμμα
Εάν θέλετε και εσείς λοιπόν να  αποκτήσετε ή να αναδείξετε το ήδη όμορφο βλέμμα σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις έξι συμβουλές που ακολουθούν, να τις εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας και να δείτε από μόνες σας όλα αυτά που σας περιγράφουμε παραπάνω στα δικά σας μάτια, στο βλέμμα σας αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπό σας.
  1. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ
Ο ύπνος αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να πετύχουμε όμορφο βλέμμα. Όταν λέμε ύπνος φυσικά εννοούμε ότι κοιμόμαστε πάντα το λιγότερο 7 ώρες το ιδανικό βέβαια είναι οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Πέρα όμως από την διάρκεια που πρέπει να έχει ο ύπνος μας σημαντικός παράγοντας επίσης όσο αφορά στο όμορφο βλέμμα είναι και ποιες ώρες κοιμόμαστε. Τι εννοούμε όταν λέμε ποιες ώρες; μα φυσικά εννοούμε ότι πρέπει πάντα να κοιμόμαστε εκείνες τις ώρες που ο οργανισμός μας αρχίζει να  εκτελεί τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης και ανανέωσης των κυττάρων ολόκληρου του οργανισμού μας. Εάν λοιπόν ανήκετε στις γυναίκες που πηγαίνουν  για ύπνο μετά τις 2 το βράδυ καλό είναι να ξεχάσετε αυτή την κακή συνήθεια και να αλλάξετε τελείως ώρα ύπνου. Αρχίστε να πηγαίνετε στο κρεβάτι σας πριν τις 11 έτσι ώστε να μπορέσετε να κοιμηθείτε κατά τις 12 μιας και ο οργανισμός μας αναπλάθεται μεταξύ 12 και 2 το βράδυ.
  1. Κάντε μασάζ στα μάτια σας
Το καθημερινό μασάζ στην περιοχή των ματιών είναι μια πάρα πολύ καλή συνήθεια που πρέπει όλες να υιοθετήσετε εάν θέλετε να αποκτήσετε όμορφο βλέμμα. Και εάν νομίζετε ότι την περιοχή των ματιών σας απαγορεύεται να την ακουμπάτε εμείς σας λέμε πολύ απλά ότι κάνετε μεγάλο λάθος και ότι απλά έχετε μείνει αρκετά πίσω. Οι καινούργιες έρευνες αλλά και μελέτες αποδεικνύουν ότι το μασάζ και ιδιαίτερα το μασάζ με συγκεκριμένες κυκλικές κινήσεις στην περιοχή γύρω αλλά και κάτω από τα μάτια είναι ευεργετικό για την καλή διατήρηση της ποιότητας της επιδερμίδας στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και στην αποφυγή και εξάλειψη των ρυτίδων. Φροντίστε λοιπόν κάθε πρωί αλλά και κάθε βράδυ να κάνετε μασάζ στα μάτια σας με τον εξής πολύ απλό τρόπο. Τοποθετήστε τους δείκτες των δακτύλων σας στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας ακριβώς στο πόδι της χήνας δηλαδή. Έπειτα αρχίστε να πιέζετε απαλα τα ακροδάχτυλα σας και με φορά προς τα πάνω αρχίστε να κινήστε προς τα φρύδια σας. Συνεχίστε να κάνετε απαλό μασάζ περνώντας τα ακροδάχτυλά σας επάνω από τα φρύδια σας σχηματίζοντας νοητά έναν μεγάλο κύκλο σε ολόκληρο το μάτι σας. Επαναλάβετε πέντε φορές τους κύκλους. Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε στα δάκτυλά σας αμυγδαλέλαιο ή κάποιο ειδικό serum το οποίο θα ενυδατώσει την περιοχή.
  1. Προσοχή στις κρέμες ματιών
Οι κρέμες ματιών μπορεί να είναι το Α και το Ω για ένα όμορφο βλέμμα όμως όσο ευεργετική και χρήσιμη είναι η χρήση της σωστής κρέμας για την συγκεκριμένη περιοχή των ματιών, τόσο καταστροφική μπορεί να είναι η επιλογή της λάθος κρέμας. Σταματήστε λοιπόν να βάζετε όποια κρέμα βρίσκεται μπροστά σας στα μάτια σας. Αναζητήστε την εξειδικευμένη κρέμα ματιών που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες και χρησιμοποιείστε αυτή και μόνο αυτή την κρέμα στα μάτια σας.
  1. Προσοχή στην τηλεόραση και τον υπολογιστή
Η ακτινοβολία που εκπέμπει ο υπολογιστής αλλά και η τηλεόραση είναι τόσο βλαβερή για την επιδερμίδα μας που κάποιοι επιστήμονες την συγκρίνουν με την βλάβη που προσκαλεί στο δέρμα μας η ηλιακή ακτινοβολία. Φυσικά δεν σας λέμε να μην κοιτάτε τηλεόραση ή να μην καθόσαστε μπροστά στον υπολογιστή. Άλλωστε κάτι τέτοιο την σήμερον ημέρα θα ήταν αδύνατο. Μπορείτε όμως για να έχετε όμορφο βλέμμα να προσαρμόσετε την φωτεινότητα της οθόνης τόσο του υπολογιστή όσο και της τηλεόρασης σας, να φορέσετε γυαλιά ακόμα και εάν έχετε ελάχιστο πρόβλημα όρασης αλλά και να βάλετε προστατευτικά μπροστά από την οθόνη έτσι ώστε να λαμβάνετε όσο το δυνατόν μικρότερη ακτινοβολία.
  1. Προστατεύστε τα από τον ήλιο
Όπως σας αναφέραμε και στην προηγούμενη συμβουλή η πάσης φύσεως ακτινοβολία είναι καταστροφική για το δέρμα μας. Για τα μάτια μας άρα βάζει σε κίνδυνο το όμορφο βλέμμα. Και επειδή δεν γίνεται να μην μας βλέπει ο ήλιος, εσείς δράστε έξυπνα και πάρτε μόνο τα καλά από τις ακτίνες του. Αρχίστε λοιπόν από σήμερα κιόλας να φοράτε ειδική αντηλιακή ακόμα και γύρω από τα μάτια σας, και φυσικά φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου για να έχετε το κεφάλι σας και το όμορφο βλέμμα σας ήσυχο!
  1. Βάλτε στα μάτια σας χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι τα φυτό που αγαπούν ιδιαίτερα τα μάτια μας αφού διώχνει την κούραση, τους μαύρους κύκλους και προσφέρει όμορφο βλέμμα με μόνο μια απλή κίνηση.  Εάν λοιπό θέλετε όμορφο βλέμμα ξεκινήστε από απόψε το βράδυ κιόλας να εφαρμόζετε για λίγα λεπτά πριν κοιμηθείτε κομπρέσες με χαμομήλι στα μάτια σας. Η διαδικασία είναι απλή φτιάξτε ένα αφέψημα από χαμομήλι πάρτε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ ποτίστε τους με λίγο χαμομήλι και ακουμπήστε τους για πέντε λεπτά επάνω τα μάτια σας. Έπειτα κοιμηθείτε ήσυχες. Το πρωί απλά δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!