κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

So Bad......






Για ένα καθαρό πρόσωπο....

Για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, τρία είναι τα βασικά συστατικά: άφθονο νερό, ισορροπημένη διατροφή και σωστός καθαρισμός. Σωστός καθαρισμός σημαίνει καθημερινή περιποίηση από εμάς και βαθύς καθαρισμός από μία επαγγελματία αισθητικό. Ο καθημερινός καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας ή από το εάν είστε μακιγιαρισμένη.
Όμως, δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπετε τον βραδινό καθαρισμό, γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται, οπότε θα πρέπει η επιδερμίδα να είναι απαλλαγμένη από καθετί που θα φράξει τους πόρους και θα εμποδίσει αυτήν τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι απαραίτητος ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα μακιγιάζ, διότι οι πόροι φράζουν από τους ρύπους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαύρα στίγματα.
Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς προϊόν ντεμακιγιάζ, σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι η ιδανική λύση, ενώ για τη λιπαρή επιδερμίδα ενδείκνυται ένα αφρίζον gel.Αν έχετε κανονική επιδερμίδα, μπορείτε να επιλέξετε όποιον από τους δύο τρόπους σάς εξυπηρετεί.
Εξίσου απαραίτητη είναι και η χρήση λοσιόν μετά τον καθαρισμό, η οποία επαναφέρει το ph της επιδερμίδας στα φυσιολογικά επίπεδα. Η κατάλληλη λοσιόν για κανονική ή ξηρή επιδερμίδα ενυδατώνει και αναζωογονεί ταυτόχρονα, ενώ αυτή για τη λιπαρή και μεικτή επιδερμίδα τονώνει και εξισορροπεί τη λιπαρότητα. Επίσης, η απολέπιση με προϊόντα peeling θα σας χαρίσει ακόμη πιο λαμπερή όψη, αρκεί να επιλέξετε το σωστό προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Για τα λιπαρά και μεικτά δέρματα προτείνεται απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, ενώ για τα κανονικά και ξηρά προτείνεται μία με δύο φορές κάθε δεκαπέντε μέρες.
Δεν θα πρέπει, όμως, να παραλείπεται και την επίσκεψη στην αισθητικό δύο με τρεις φορές τον χρόνο για βαθύ καθαρισμό. Ο ατμός, η εξαγωγή σμήγματος και τα προϊόντα με αντισηπτικές και καλμαντικές ιδιότητες θα σας χαρίσουν καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, η αισθητικός θα σας παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς να διατηρείτε την επιδερμίδα σας νεανική και αναζωογονημένη.
Και μην ξεχνάτε ότι η προσεγμένη διατροφή αποτελεί το καλύτερο καλλυντικό. Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό και να καταναλώνετε 4-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Αν αποφύγετε και τις λιπαρές τροφές, τότε θα έχετε την καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα που σας αξίζει.

Τελικά η βραδινή γυμναστική έχει καλύτερα αποτελέσματα;; - Δες τι λένε οι ειδικοί...

10 Νοεμβρίου 2014

Τελικά η βραδινή γυμναστική έχει καλύτερα αποτελέσματα;; - Δες τι λένε οι ειδικοί...
Μέχρι τώρα ήξερες ότι είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι το πρωί. Γιατί είσαι πιο ξεκούραστη, γιατί θα κάνεις περισσότερες καύσεις κτλ... Κάτι που αν ανήκεις σε εκείνες που πηγαίνουν γυμναστική μετά τη δουλειά (ή σε εκείνες που δεν μπορούν να ξυπνήσουν αξημέρωτα) αρκεί για να σε αγχώσει αρκετά. Έρχεται όμως η νέα fitness τάση για να σε ξε-αγχώσει και φυσικά να σε βολέψει. Γυμναστική το βράδυ λοιπόν!

ΓΙΑΤΙ;
Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν το να γυμνάζεσαι το βράδυ είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Γυμνάζεσαι πιο αποτελεσματικά, κοιμάσαι καλύτερα και τονώνεις περισσότερο το μεταβολισμό σου....
1. Είναι ο καλύτερος τρόπος να διώξεις το στρες της ημέρας. Αν γυρίσεις και πέσεις στον καναπέ, όλη η κούραση και η ένταση της ημέρας θα σε κυριεύσει και θα σε κάνει ένα ράκο. Αν όμως κάνεις τη γυμναστική σου, τότε θα συμβάλεις στην παραγωγή ενδορφινών στο σώμα, ουσίες που βοηθούν καθοριστικά στην αποβολή του άγχους.
2. Έχεις περισσότερη ενέργεια και διαύγεια. Ειδικά αν είσαι από τις γυναίκες που δεν θέλουν να τους μιλά κανείς το πρωί και δεν “ανοίγει το μάτι τους” πριν την πρώτη γουλιά καφέ, καταλαβαίνεις πόσο πιο alert και έτοιμη για γυμναστική είσαι το βράδυ. Οι ειδικοί αναφέρουν πως η δραστηριότητα της ημέρας σε έχει “προθερμάνει” και είσαι έτοιμη να αποδόσεις σαν πρωταθλήτρια (ενώ το πρωί όχι και τόσο!). Ποια δεν θέλει να είναι ο καλύτερος εαυτός της όταν γυμνάζεται;
3. Απολαμβάνεις τον ύπνο πολύ περισσότερο. Αν και θα πίστευες πως η ένταση και η πίεση της γυμναστικής θα σου χαλούσε τον ύπνο ή θα σου προκαλούσε υπερένταση, πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Ιδρύματος Ύπνου, έδειξε πως άτομα που γυμνάζονται το βράδυ έχουν περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν καλά, σε σχέση πάντα με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου.
4. Ο μεταβολισμός σου προσαρμόζεται καλύτερα το βράδυ και μειώνονται οι λιγούρες. Οι ειδικοί παρατήρησαν πως όταν γυμνάζεσαι το βραδάκι μετά τη δουλειά έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποδόσεις καλύτερα. Σύμφωνα με τα ευρήματα του πανεπιστημίου του Chicago η άσκηση το βράδυ αυξάνει θεαματικά την παραγωγή δύο ορμονών και μειώνει αντίστοιχα πολύ περισσότερο τη γλυκόζη στο αίμα σε σχέση με τη γυμναστική οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πώς ο μεταβολισμός σου ανταποκρίνεται καλύτερα στη γυμναστική, άρα δουλεύει πιο έντονα και έτσι αυξάνεις τις καύσεις, ενώ παράλληλα μειώνεται η ενοχλητική λιγούρα που μπορεί να σε πιάνει το βράδυ.

ΦΡΙΚΗ!! ΝΕΚΡΟ 2χρονο κοριτσάκι μετά από ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ με ΚΑΥΤΟ νερό από τον πατέρα του!!

10 Νοεμβρίου 2014
ΦΡΙΚΗ!! ΝΕΚΡΟ 2χρονο κοριτσάκι μετά από ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ με ΚΑΥΤΟ νερό από τον πατέρα του!!
Ένα κοριτσάκι δύο ετών, το οποίο κατάβρεξε ο πατέρας του με καυτό νερό στην μπανιέρα του σπιτιού τους για να το "τιμωρήσει", πέθανε σήμερα από τα εγκαύματα που είχε υποστεί, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν το παιδί, στη Βιέννη.
Η μικρή είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια, δύο εβδομάδες αφότου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Ο πατέρας, 26 ετών, είχε πει στους αστυνομικούς ότι έβαλε το παιδί κάτω από το ντους για "να του δώσει ένα μάθημα" και ισχυρίστηκε ότι το έκαψε "κατά λάθος" γιατί ήθελε να το βρέξει με κρύο νερό, όχι με καυτό.
Ο 26χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος όμως όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για κακομεταχείριση ανηλίκου που οδήγησε στον θάνατο.

ΦΡΙΚΗ! Τα κοριτσάκια έως 10 ετών έχουν φτάσει να...ΣΙΔΕΡΩΝΟΥΝ το στήθος τους



Δεν είναι δυνατόν!
Η αποτρόπαια πράξη που εφαρμόζουν στο Καμερούν, για να αποφύγουν τα μικρά κοριτσάκια το βιασμό και την εγκυμοσύνη, φαίνεται πως έχει περάσει και στο Ην.Βασίλειο!
Οι ειδικοί αναφέρουν πως πιθανώς να εφαρμόζετε και από όσα άτομα, μεταναστεύουν από το Καμερούν στη χώρα. Μάλιστα, έχουν αναθέσει σε ειδικούς να ερευνήσουν τέτοια φαινόμενα στα δημοτικά σχολεία της χώρας.
Το βάρβαρο αυτό έθιμο εφαρμόζεται με τη χρήση αντικειμένων, που έβαζαν στη φωτιά (π.χ. γουδοχέρι) και στη συνέχεια χτυπούν ελαφρά το στήθος που αρχίζει να μεγαλώνει στα κορίτσια!
Η συγκεκριμένη πρακτική είναι κακοποίηση ανηλίκων και αποτελεί έγκλημα, για αυτό και όποιες περιπτώσεις ληφθούν υπ'όψη, θα τιμωρηθούν!

Γυναίκα - 1979 --Νίκος Καββαδίας

Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.
Παίξε στον άνεμο τη γλώσσα σου και πέρνα 
Αλλού σε λέγανε Γιουδήθ, εδώ Μαρία
Το φίδι σκίζεται στο βράχο με τη σμέρνα.

Από παιδί βιαζόμουνα μα τώρα πάω καλιά μου.
Μια τσιμινιέρα με όρισε στον κόσμο και σφυρίζει.
Το χέρι σου, που χάιδεψε τα λιγοστά μαλλιά μου, 
για μια στιγμή αν με λύγισε σήμερα δε με ορίζει.

Το μετζαρόλι ράγισε και το τεσσαροχάλι.
Την τάβλα πάρε, τζόβενο, να ξαναπάμε αρόδο.
Ποιος σκύλας γιος μας μούτζωσε κι έχουμε τέτοιο χάλι, 
που γέροι και μικρά παιδιά μας πήραν στο κορόιδο;

Βαμμένη. Να σε φέγγει κόκκινο φανάρι.
Γιομάτη φύκια και ροδάνθη αμφίβια Μοίρα.
Καβάλαγες ασέλωτο με δίχως χαλινάρι, 
πρώτη φορά σε μια σπηλιά στην Αλταμίρα

Σαλτάρει ο γλάρος το δελφίνι να στραβώσει. 
Τι με κοιτάς; Θα σου θυμίσω εγώ πού μ’ είδες;
Στην άμμο πάνω σ’ είχα ανάστροφα ζαβώσει
τη νύχτα που θεμέλιωναν τις Πυραμίδες

Το τείχος περπατήσαμε μαζί το Σινικό.
Κοντά σου ναύτες απ’ την Ουρ πρωτόσκαρο εβιδώναν.
Ανάμεσα σε ολόγυμνα σπαθιά στο Γρανικό
έχυνες λάδι στις βαθιές πληγές του Μακεδόνα.

Βαμμένη. Να σε φέγγει φως αρρωστημένο.
Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα.
Εδώ κοντά σου χρόνια ασάλευτος να μένω
ως να μου γίνεις, Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα




Κακοποίηση γυναικών: Πώς να αναγνωρίσεις τον επικίνδυνο άνδρα από την αρχή της γνωριμίας

Οι άνδρες αυτοί εκφράζουν συνήθως με υπερβολικό τρόπο ένα συναίσθημα τόσο θετικό όσο και αρνητικό. Εκφράζονται με υπερβολικό τρόπο γιατί βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι δεν γίνονται αντιληπτοί κανείς δεν τους δίνει σημασία. Η βία είναι συνεχιζόμενη μέσα σε μια σχέση δεν αφορά συνήθως ένα ξέσπασμα ή ένα περιστατικό. Στο αρχικό της στάδιο υπάρχουν μερικά σημάδια στα οποία η γυναίκα ίσως η γυναίκα πρέπει να επιστήσει την προσοχή της.
Σε πρώιμο στάδιο πρέπει να εξετάσει κατά πόσο ο σύντροφος που επιλέγει μπορεί να είναι τρυφερός με μια γυναίκα. Καταρχήν ένας σημαντικός δείκτης είναι η ειρωνεία. Με την ειρωνεία γίνεται αυτόματα η διακοπή της επικοινωνίας ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα. Δεν υπάρχει θέμα επικοινωνίας αλλά μπορεί να τίθεται το θέμα της σωματικής δύναμης έμμεσα ή άμεσα. Όταν δεν υπαρχει συζήτηση ή κουβέντα είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει αυτός ο άνδρας στη βία.
Ας δούμε ένα παράδειγμα ειρωνείας. Ρωτά εκείνος. «Πού ήσουνα; Εκείνη απαντά ήμουν με τις φίλες μου… Σιγά μην ήσουν με τις φίλες σου, θες να το πιστέψω εγώ τώρα αυτό που μου λες;» Επαναλαμβάνει τα ίδια λόγια με ειρωνικό τρόπο και χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς που είναι ενδεικτικοί βίαιης συμπεριφοράς. «Είσαι βλαμμένη, είσαι καθυστερημένη». Ο άνδρας που ειρωνεύεται είναι πιθανόν να εγείρει συμπεριφορές βίαιες. Είναι το καθρέφτισμα της βίας αυτή η λεκτική επίθεση. Θα σε ειρωνευτώ θα θυμώσεις και θα σηκώσω χέρι πάνω σου… αυτός είναι ο κύκλος.
Υπάρχει και η συναισθηματική βία. Θα θέσουμε ένα παράδειγμα. Εγώ σχετίζομαι με μια κοπέλα, η κοπέλα θυμώνει μαζί μου εγώ θεωρώ ότι έχω πολύ μεγάλη οργή μέσα μου και αντί να ξεσπάσω με τη σωματική βία, αποσύρομαι. Φεύγω δεν της μιλάω για 2 εβδομάδες, δεν τη βλέπω. Αυτό λέγεται συναισθηματική βία γιατί περιλαμβάνει την αποστέρηση. Ή ακόμα εκβιάζω. Μπορεί να γνωρίζω ένα μυστικό και να το χρησιμοποιώ εις βάρος της κοπέλας για να πετύχω τα δικά μου θέλω. Ή μπορεί μια γυναίκα να θυμώσει μαζί μου και εγώ να χρησιμοποιήσω την αδύναμη πτυχή της με τρόπο κακοποιητικό.
Μπορεί ακόμα ένας άνδρας να λέει στη γυναίκα στην αρχή της σχέσης δε θέλω να δουλεύεις θα σου τα προσφέρω όλα εγώ. Μετά όμως, απαιτεί να κάνει ό, τι εκείνος ζητήσει ακριβώς επειδή εκείνη είναι εξαρτημένη από τον ίδιο. Μετατρέπεται σε κύρη και αφέντη. Έχουμε μια αγάπη αλλά εμφανίζεται σαν εξουσιαστική σχέση. Ο άνδρας διατάσσει και δεν υπάρχει ελευθερία.
Τι συμβαίνει με τους άνδρες που κακοποιούν τις γυναίκες τους; Η γυναίκα είναι μυικά πιο αδύναμη από τον άνδρα. Ο άνδρας που νιώθει να απειλείται το αρχέτυπο του δυνατού, προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία του με τη βία. Η γυναίκα μπορεί να φανεί πολύ πιο ισχυρή από τον άνδρα και όταν εκείνος νιώσει  ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη δύναμή της επιτίθεται. Κάποιος που σηκώνει χέρι σε μια γυναίκα ενδεχομένως έχει κόμπλεξ ή ακόμα και σεξουαλική αδυναμία νιώθει ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει σεξουαλικά τη γυναίκα του.
Η γυναίκα σιωπά, εμφανίζεται εξαρτητική πολλές φορές αλλά και εξαρτημένη. Εξαρτημένη μπορεί να είναι οικονομικά, συναισθηματικά αλλά και οικογενειακά. Η γυναίκα μπορεί ακόμα και σε επίπεδο φίλων να μην έχει επαφές, να μένει συνέχεια στο σπίτι και να μην μπορεί να αναζητήσει διέξοδο ακόμα και σε φιλικό επίπεδο. Είναι φοβισμένη συχνά, νομίζει ότι θα χάσει τον εαυτό της τελείως αν μιλήσει, θα εξαφανιστεί. 
AdTech Ad

Από τον ψυχολόγο, ομαδικό θεραπευτή, Δημήτρη Κατσαρό 

Θεραπεία SOS για νύχια που σπάνε!




                                                                 

Προληπτικά μπορείς να το χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα.

Εάν έχεις νύχια θαμπά, για να βελτιώσεις την όψη τους βάλε τα 
για 2 λεπτά σε παγωμένο νερό, όπου πρώτα θα έχεις διαλύσει μία 
κουταλιά της σούπας αλάτι. Αν, πάλι, θέλεις να απαλλαγείς από 
τυχόν αντιαισθητικά στίγματα, μπορείς να προσθέσεις στο 
παγωμένο αλατόνερο και μία κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι.
Να θυμάσαι: άπλωνε κάθε μέρα στα πετσάκια των νυχιών σου 
λάδι ελιάς εμπλουτισμένο με αιθέριο έλαιο λεβάντας. 
Θα αποκτήσεις πιο δυνατά νύχια σε 2-3 μήνες.

Πως να επαναφέρετε το φυσικό χρώμα στα χείλη σας!


  



Το πρόβλημα των σκούρων ή μαύρων χειλιών δεν είναι ασυνήθιστο ... ειδικά όταν όλοι μας ποθούν για τα απαλά, λεία και ροζ χείλη.


Αλλά γιατί τα χείλη σβήνουν; Ή μπορούμε να πούμε μαυρίζουν;!! Γιατί συμβαίνει αυτός ο αποχρωματισμός των χειλιών;

Θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη κατάλληλης φροντίδας, καθώς και σε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια του φυσικού χρώματος των χειλιών, καθιστώντας τα να φαίνονται σκούρα ή μαύρα.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους για να επαναφέρετε το ζωηρό ροζ ή κόκκινο χρώμα στα χείλη σας.


1. Πείτε «όχι» στο κάπνισμα:


Κάθε συμβουλή ομορφιάς για τα χείλη λέει ότι η νικοτίνη προκαλεί αμαύρωση των χειλιών και αποχρωματισμό.


2. Πίνετε λιγότερο καφέ:
Η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού και καφέ μπορεί να μετατρέψει τα χείλη μαύρα εκτός από τη χρώση στα δόντια σας.


3. Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο:

Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί επίσης την αμαύρωση των χειλιών καθώς υπάρχει μια αυξημένη ποσότητα της χρωστικής μελανίνης στα χείλη. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα για τα χείλη με SPF / UV προστασία.


4. Ελέγξτε το κραγιόν σας:

Η παρατεταμένη και υπερβολική χρήση κραγιόν στα χείλη, ειδικά κατώτερης ποιότητας μπορεί επίσης να προκαλέσει χρώση των χειλιών.

Χρησιμοποιήστε κραγιόν με φειδώ και πάντα να αγοράζετε προϊόντα για τα χείλη από τα φημισμένα εμπορικά σήματα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για την ημερομηνία λήξης και να μην χρησιμοποιείται λήγμένα κραγιόν για τα χείλη.

Ψάξτε για ένα ή περισσότερα από αυτά τα συστατικά στο κραγιόν σας:  βούτυρο φουντουκιού, η βιταμίνη Ε και έλαιο jojoba. Αυτά ενυδατώνουν τα χείλη σας και τα αποτρέπουν από το στέγνωμα.

Πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ των χειλιών σας με αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας.


5. Τρίψτε τα χείλη σας με ένα φυσικό scrub χειλιών:

Τουλάχιστον μία φορά κάθε εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και το ξηρό δέρμα από τα χείλη σας, και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
Μπορείτε να αναμίξετε 5-6 σταγόνες ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και χρησιμοποιήστε αυτό για την απολέπιση στα χείλη σας. Μόλις ξεπλύνετε, απλώστε την αγαπημένη ενυδατική κρέμα χειλιών σας.


6. Απολέπιση:
Χρησιμοποιήστε βαζελίνη σε μια οδοντόβουρτσα για μωρά για να κάνετε απολέπιση απαλά στα χείλη σας . Αυτό μπορεί να γίνεται καθημερινά.

Δείτε τον σωστό τρόπο για την εφαρμογή της κρέμας ματιών!



Η κρέμα ματιών αν χρησιμοποιηθεί σωστά σε καθημερινή βάση, είναι σίγουρο ότι θα δούμε γρήγορα τα αποτελέσματα της. Τα μάτια μας θα είναι πιο λαμπερά, ανανεωμένα και νεανικά!


Όταν επιλέγετε την κατάλληλη κρέμα ματιών, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι περνά κάτω από το δέρμα των ματιών, όχι μόνο για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, αλλά και λόγω της εύθραυστης φύσης της συγκεκριμένης περιοχής.


Η σωστή εφαρμογή της Κρέμας Ματιών:
Πλένουμε το πρόσωπο με ένα απαλό καθαριστικό
Τονώνουμε με ένα φυσικό τονωτικό για την εξισορρόπηση του PH του δέρματος
Εφαρμόζουμε τους επιθυμητούς ορούς στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, επιτρέποντάς τους να απορροφηθούν πλήρως.

Η Κρέμα Ματιών:
Χρησιμοποιώντας το δάχτυλο σας, εφαρμόστε μικρές κουκίδες γύρω από το μάτι, πάνω από το μάτι μέχρι την περιοχή κάτω από τα φρύδια και κάτω από το μάτι.

Χτυπήστε απαλά την κρέμα για να τονώσει την κυκλοφορία. Προσπαθήστε να μην τραβάτε ή να τεντώνετε το ευαίσθητο δέρμα γύρω από το μάτι. Πατήστε μέχρι να αισθανθείτε ότι απορροφάται.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε προβληματικές περιοχές. Μπορείτε επίσης να κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, αλλά ποτέ μην τραβάτε το δέρμα σε αυτή την περιοχή.

Η καλή φυσική κατάσταση «προστατεύει» από την αρνητική επίδραση της καθιστικής ζωής

Η καθιστική συμπεριφορά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων, ορισμένων τύπων καρκίνου και πρόωρου θανάτου. 
Ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, η καλή φυσική κατάσταση πιθανόν να «εξουδετερώνει» κάποιες από τις αρνητικές επιδράσεις του παρατεταμένου καθιστικού χρόνου στην υγεία. Συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει ότι η συσχέτιση μεταξύ της καθιστικής συμπεριφοράς και του κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας, καθώς και η επίδρασή της σε αιματολογικούς δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου είναι λιγότερο ισχυρή όταν λαμβάνεται υπόψη η φυσική κατάσταση του ατόμου.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1304 άνδρες που συλλέχθηκαν κατά την περίοδο 1981-2012. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τα υψηλότερα επίπεδα καθιστικής συμπεριφοράς βρέθηκαν να σχετίζονται στατιστικά σημαντικά με υψηλότερα επίπεδα αρτηριακή πίεσης, επιπέδων τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης και χαμηλότερα επίπεδα HDL («καλής») χοληστερόλης. Επιπλέον βρέθηκε θετική συσχέτιση μεταξύ καθιστικού χρόνου και δείκτη μάζας σώματος, περιφέρειας μέσης και ποσοστού σωματικού λίπους. Ωστόσο, όταν λήφθηκαν υπόψη τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, δε βρέθηκαν στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης τονίζουν τη σημασία της φυσικής κατάστασης στην προσπάθεια μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου, αν και απαιτούνται μελέτες με μεγάλη διάρκεια για τη διερεύνηση της πιθανής επίδρασης που μπορεί να έχει η μείωση της καθιστικής συμπεριφοράς στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. 

Βάλτε λίγη αερόβια άσκηση πριν τις ασκήσεις με βάρη

Οι ειδικοί έρχονται να τονίσουν τη σημασία της προσθήκης μιας μικρή προθέρμανσης με αερόβια άσκηση πριν κάποιος ξεκινήσει προπόνηση με βάρη. 
Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζονται με καλύτερα μυικά αποτελέσματα όταν κάνουμε γυμναστική με βάρη.
Αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας έδειξαν ότι, αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό σας, ακολουθήστε ασκήσεις cardio.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, 30 λεπτά αερόβιας άσκησης πριν τα βάρη, αρκούν για να «εκτινάξουν» τα επίπεδα τεστοστερόνης, πολύ περισσότερο από ότι εάν ακολουθούσατε την αντίστροφη σειρά στην προπόνησή σας. Με απλά λόγια, πρώτα αερόβια και μετά βάρη, για ιδανικά αποτελέσματα.

Οι κίνδυνοι του να τρέχουμε με βάρη

Πολλοί θεωρούν ότι το να τρέχουμε με βαράκια στα χέρια ή/κσι τα πόδια αποδίδει καλύτερα. 
Πολλοί άλλωστε έχουμε δει κατά καιρούς αθλούμενους ή αθλούμενες να φοράνε βαράκια στα χεριά η στα πόδια όταν κάνουν αερόβια άσκηση (διάδρομο, ποδήλατο, step). Νομίζουν ότι εάν φοράς βαράκια στους αστραγάλους ή στους καρπούς κατά τη διάρκεια cardio, χάνεις περισσότερα κιλά.

Στην πραγματικότητα όμως καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο. Η αλήθεια είναι ότι τα βαράκια αυτά όχι μόνο θα επιβραδύνουν την απόδοση σας αλλά θα προκαλέσουν πιο εύκολα ενδεχόμενο τραυματισμό, ενώ θα επιβαρύνουν πολύ και τις αρθρώσεις. Επιπλέον δεν αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων.
Καλύτερα είναι να επικεντρωθείτε στη συχνότητα και ένταση της προπόνησής σας, παρά στο να δυσχεραίνετε έναν ούτως η άλλως ιδανικό τρόπο εκγύμνασης.

Δείτε ένα κόλπο για να γυμνάζεστε καλύτερα χωρίς κόπο

Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή στο Τμήμα Άθλησης και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ στο Δυτικό Λονδίνο Κώστα Καραγιώργη, όταν το σώμα μας γυμνάζεται καταβάλλει μια υπερπροσπάθεια και ο εγκέφαλος αναζητεί κίνητρα από το εξωτερικό περιβάλλον, προκειμένου να μπορέσει να «ξεχάσει» την κούραση και να συνεχίσει κανονικά να αθλείται. 
Ένα τέτοιο μπορεί να είναι η μουσική. Η έρευνα επίσης απέδειξε, πως όταν ο ρυθμός της μουσικής «συντονίζεται» με τον ρυθμό της άσκησης, τότε ο αθλούμενος καταναλώνει κατά 6% λιγότερο οξυγόνο. Επίσης, αποδείχθηκε πως η μουσική σε συνδυασμό με την άσκηση, αυξάνει την αντοχή του αθλούμενου κατά 20%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, επιβεβαιώνει μία ακόμη έρευνα που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Μαίρηλαντ, σύμφωνα με την οποία, όσοι αθλούμενοι άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική, είχαν σημαντικές διαφορές με τους υπόλοιπους, καθώς ήταν ιδιαίτερα διεσταλμένα τα αιμοφόρα αγγεία τους και ως εκ τούτου υπήρχε αυξημένη ροή αίματος στον οργανισμό.
Έτσι, όταν π.χ. τρέχουμε κάποια χιλιόμετρα σε κυλιόμενο διάδρομο, στα μισά της διαδρομής, ενδέχεται να κουραστούμε και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.
Αντίθετα, όταν παράλληλα με το τρέξιμο ακούμε και την αγαπημένη μας μουσική, ο εγκέφαλός μας ξεχνιέται και δε δίνει «σήματα κούρασης» και έτσι συνεχίζουμε ακάθεκτοι την άθληση.
 Παρόμοια αποτελέσματα είχε στη δεκαετία του ’80 και η αεροβική άσκηση που συνοδευόταν από έντονη και δυνατή μουσική.
Η ξαφνική της επιτυχία οφειλόταν τελικά όχι τόσο στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχε στη φυσική κατάσταση των αθλουμένων, όσο στο γεγονός ότι η μουσική βοηθούσε στην παράταση της άσκησης καθώς ο εγκέφαλος καθυστερούσε να στείλει σήματα κούρασης.

Σούπερ φυσικό ενεργειακό smoothie με καρότα και ξηρούς καρπούς


Ένα πολύ δυναμωτικό smoothie με φυσικά και αγνά υλικά για ενέργεια και τόνωση. Πλούσιο σε ενέργεια, καλά λιπαρά και βιταμίνες. Ιδανικό για ενυδάτωση την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Υλικά
3 φλιτζάνια νερό
Λίγο πάνω από ένα φλιτζάνι φιστίκια πεκάν ή 4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο 
2 μέτρια καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 βανίλιες σε σκόνη 
1 κουταλιά της σούπας μέλι 

Εκτέλεση
Ρίξτε όλα τα συστατικά σε ένα μίξερ και χτυπήστε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό και κρεμώδες. Η ποσότητα αντιστοιχεί σε περίπου τέσσερα φλιτζάνια, τα οποία μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο για 2 – 3 ημέρες.

Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr

Pilates και ευεξία


Αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τους πιο συχνούς και διαδεδομένους τρόπους εκγύμνασης και όχι άδικα. Αποτελεί μια εξαιρετική γυμναστική για την ενδυνάμωση του μυϊκού μας συστήματος και όχι μόνο.
Ας δούμε που αλλού μας βοηθάει : 

- Μαθαίνεις καλύτερα τις ανάγκες του σώματός σου
Με το Πιλάτες εκπαιδεύεσαι για το ποια πρέπει να είναι η σωστή στάση του σώματός σου, ρυθμίζεις καλύτερα την αναπνοή σου και συγχρονίζεις τις κινήσεις σου. Αποτελεί μια πολύ καλή μέθοδο, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ακολουθήσει ποτέ κάποιο ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής.

- Αποκτάς ευλυγισία
Οι ασκήσεις Πιλάτες (pilates) ενισχύουν την μυϊκή δύναμη και την ευλυγισία του σώματός, με αποτέλεσμα να μπορείς να ανταποκριθείς με μεγαλύτερη άνεση στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

- Αντιμετωπίζεις πιο εύκολα τους σωματικούς πόνους ή τους τραυματισμούς
Οι ασκήσεις Πιλάτες (Pilates), επιταχύνουν την ανάρρωση των σωματικών τραυματισμών. Αν λοιπόν έχεις υποστεί τραυματισμό και θέλεις να καταπολεμήσεις τους πόνους, τότε ακολουθώντας ένα πρόγραμμα Πιλάτες (Pilates) προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου, θα μπορέσεις να έχεις πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση.

Βασικοί κανόνες γυμναστικής



Η γυμναστική αποτελεί προϋπόθεση για ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα. Ωστόσο για να επωφελούμαστε θα πρέπει να γυμναζόμαστε και σωστά. 
Και όπως φαίνεται αυτό δεν συμβαίνει πάντα καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν αφιερώνουν σχεδόν καθόλου χρόνο σε προπόνηση με βάρη διότι τρέμουν στον φόβο μην φουσκώσει το σώμα τους. Άλλοι πάλι κάνουνε τεραστία διαλείμματα ανάμεσα από τα σετ, πιάνοντας την κουβέντα και χαλώντας όλη την προπόνηση. Αν θέλουμε λοιπόν να έχουμε τη γυμναστική σύμμαχο μας στο να χάσουμε κιλά και να έχουμε ένα καλογυμνασμένο και υγιές σώμα, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από έναν συνδυασμό ασκήσεων ενδυνάμωσης και αερόβιας άσκησης.
Προς την κατεύθυνση αυτή : 

1. Να κάνετε βάρη και όργανα, γυμνάζοντας όλο το σώμα και όχι να κάνετε διακρίσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, με συνέπεια να μην υπάρχει αρμονία

2. Καλό είναι το αερόβιο πρόγραμμα να προσπαθείτε να μην ξεπερνάει τη μία ώρα

3. Μια πολύ καλή λύση αποτελούν τα ομαδικά προγράμματα (ενδυνάμωσης ή αερόβια), όπου υπάρχει συγκεκριμένο ασκησιολόγιο και συγκεκριμένος χρόνος εκγύμνασης.

4. Τέλος μια καλή συχνότητα είναι να γυμνάζεστε 3-4 φορές την εβδομάδα με συντομότερα και εντατικότερα προγράμματα.

Εναέρια γιόγκα

Μέχρι τώρα γνωρίζατε μόνο την γιόγκα, ως ένα εξαιρετικό τρόπο χαλάρωσης, ηρεμίας αλλά ενδυνάμωσης. 
Εμείς θα μπούμε σε περισσότερη λεπτομέρεια και θα σας μιλήσουμε για την εναέρια γιόγκα. Η aerial yoga (εναέρια γιόγκα) εκτελείται με τη βοήθεια ενός ειδικού πανιού 6 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων, (είναι σαν αυτό που χρησιμοποιείται στα εναέρια ακροβατικά) τις κλασικές asanas της γιόγκα με ακροβατικές κινήσεις.

Στη yoga swing χρησιμοποιείται κούνια με χερούλια. Το συγκεκριμένο είδος άσκησης απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αντενδείκνυται σε όσους έχουν υπέρταση ή γλαύκωμα, σε εγκύους, καθώς και σε άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση. Ένα μάθημα aerial yoga διαρκεί μία περίπου ώρα.

Πώς σας ωφελεί :

-Προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, γυμνάζοντας την κοιλιά, τους ώμους και τα χέρια.
-Συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος μέσω της βαρύτητας.
-Πραγματοποιεί βαθιά διάταση των μυών και απελευθέρωσή τους.
-Συμβάλλει στην αποσυμπίεση των σπονδύλων (περισσότερο από την κλασική γιόγκα, αφού η λεκάνη κρατιέται ψηλά και δεν υπάρχει το βάρος της λεκάνης και των ποδιών), οξυγονώνει τον εγκέφαλο, τρέφοντας τα κύτταρα, ξεκουράζει την καρδιά.
-Βελτιώνει τη διάθεση, αφού οι ανάποδες στάσεις βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών.
-Βοηθά στο να μειώσετε τους φόβους σας και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.

Δείτε εύκολους τρόπους για να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα


Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας. Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και του φόρτου εργασίας, πολλές φορές μας φαίνεται δύσκολο το να είμαστε σωματικά δραστήριοι. Είναι όμως τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε; Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει μερικά απλά παραδείγματα για το πώς τέσσερεις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τη σωματική μας δραστηριότητα κατά 30 λεπτά ημερησίως.


Δραστηριότητα
Σωματική δραστηριότητα
Χρησιμοποιώ τον ανελκυστήρα (2 φορές/ημέρα)



(0 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Χρησιμοποιώ τις σκάλες (2 φορές/ημέρα)

(2 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο με το αυτοκίνητο
& φεύγω απευθείας για τη δουλειά μου

(0 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο &
επιστρέφω στο σπίτι με τα πόδια

(10 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Κάθομαι στην καρέκλα στο γραφείο μου




(0 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Κάνω ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για περπάτημα/κίνηση (π.χ. στο διάδρομο)

(3 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Κάθομαι στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση



(0 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Πάω για περπάτημα

(15 λεπτά σωματικής δραστηριότητας)
Σύνολο: 0 λεπτά σωματικής δραστηριότητας
Σύνολο: 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας