κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι δέκα χειρότερες χώρες για να ζει μια γυναίκα....




Η Υεμένη είναι μακράν ένα έθνος μη φιλικό για το αδύναμο φύλο
Ούτε μία χώρα στον κόσμο δεν έχει εξαλείψει επιτυχώς το χάσμα των φύλων, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
Όμως, ενώ η ανισότητα των φύλων έχει μειωθεί σε ορισμένες χώρες, σε άλλες χώρες οι γυναίκες συνεχίζουν να βρίσκονται μίλια μακριά από τους άντρες τόσο σε μορφωτικό επίπεδο, όσο και στην πολιτική χειραφέτηση, ενώ απέχουν ακόμα και από τις βασικές παροχές υγείας.
Σε έκθεση του WEF για το 2014, μετρήθηκε η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε 142 χώρες. Τις τελευταίες θέσεις κατέλαβαν έθνη, όπου οι γυναίκες βρίσκονται σε δεινή θέση με την Υεμένη να κερδίζει τα πρωτεία ως η χειρότερη χώρα με τη μεγαλύτερη ανισότητας φύλων.
Οι χώρες με τη χειρότερη ανισότητα των φύλων, αρνήθηκαν συστηματικά να δώσουν στους θηλυκούς κατοίκους την ίδια πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για παράδειγμα, στο Τσαντ, μόλις το 55% των κοριτσιών σχολικής ηλικίας εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο.
Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις 10 χώρες που αποτελούν εφιάλτη για τις γυναίκες:
10. Μαρόκο
9. Ιορδανία
8. Λίβανος
7. Ακτή Ελεφαντοστού
6. Ιράν
5. Μαλί
4. Συρία
3. Τσαντ
2. Πακιστάν
1. Υεμένη

TRX: γυμναστική με ιμάντες....


Το TRX είναι ένα σύστημα προπόνησης που βασίζεται στη χρήση των ιμάντων TRX και κατά το οποίο το σώμα γυμνάζεται από την αντίσταση που δημιουργεί το ίδιο του το βάρος.
Οι ιμάντες TRX αποτελούν ένα όργανο γυμναστικής με πολύπλευρες δυνατότητες εκγύμνασης του σώματος, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν εκατοντάδες συνδυασμοί ασκήσεων που γυμνάζουν όλες τις μυικές ομάδες.
Οι ιμάντες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί και μπορούν να στερεωθούν όχι μόνο στο χώρο του γυμναστηρίου αλλά και στο σπίτι ή και έξω στη φύση, αν υπάρχει κάποιο γερό αντικείμενο που μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση στήριξης.
Ο βαθμός έντασης μεταβάλλεται ανάλογα με την προσαρμογή της στάσης του σώματος (κλίση του σώματος και άνοιγμα ποδιών), εξασφαλίζοντας κάθε φορά τον επιθυμητό βαθμό δυσκολίας.
Οι αρχάριοι ξεκινούν από απλές και εύκολες ασκήσεις, ενώ όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις σε επίπεδο εκγύμνασης οι ασκήσεις δυσκολεύουν.

Οφέλη του TRX

Η λειτουργική προπόνηση με το TRX σμιλεύει όλο το σώμα με τρόπο αρμονικό, επιτυγχάνοντας γράμμωση, σύσφιξη και μυική ενδυνάμωση, ενώ σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην προσπάθεια απώλειας κιλών.
Βελτιώνει τη σταθερότητα του σώματος ενισχύοντας τον κορμό, ενώ προστατεύονται οι αρθρώσεις καθώς δεν καταπονούνται.
Το γεγονός ότι αξιοποιείται μόνο το βάρος του σώματος για αντίσταση στην άσκηση και υπάρχει έλεγχος του βαθμού δυσκολίας, προστατεύει αρκετά από πιθανούς τραυματισμούς.
Όποιος ενδιαφέρεται να γυμναστεί με ιμάντες TRX, μπορεί να γραφτεί στο γυμναστήριο που παρέχει αυτό το είδος προπόνησης ή να προμηθευτεί τους ιμάντες για ατομική χρήση σε όποιο χώρο διαθέτει, αφού όμως έχει προηγηθεί η σωστή και κατάλληλη εκπαίδευση.
Βεβαιωθείτε πριν ξεκινήσετε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να καταστήσει απαγορευτική τη χρήση των ιμάντων TRX και μετά ξεκινήστε την προπόνησή σας υπό την καθοδήγηση του ειδικού.
Το TRX ενδείκνυται για άνδρες και γυναίκες σχεδόν κάθε ηλικίας, εφόσον είναι υγιείς και έχει εκτιμηθεί ότι είναι σε θέση να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο είδος προπόνησης.
Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό επιλογών, καθώς μπορεί κάποιος να κάνει TRX απλά για ελαφριά άσκηση ενώ κάποιος επαγγελματίας αθλητής να εξασφαλίζει προπόνηση υψηλού επιπέδου.










Οι Αρχές τής τεχνικής Πιλάτες......



Υπάρχουν οκτώ βασικές αρχές του Pilates, που προέρχονται από την έμμεση εμπειρία του ιδίου του Πιλάτες και αντιπροσωπεύουν τα κύρια σημεία για την μεθόδου του. Αρχές που θα φανούν χρήσιμες και σε άλλες τεχνικές.
Κάθε αρχή εισάγεται με μερικές φράσεις του ίδιου Γιόζεφ Πιλάτες.
Αυτοσυγκέντρωση
Συγκεντρώσου στις σωστές κινήσεις κάθε φορά που ασκείσαι, έτσι ώστε να αποφύγεις οποιοδήποτε λάθος που θα μπορούσε να σου στερήσει τα οφέλη που προέρχονται από την άσκηση.
Η εξάσκηση της τεχνικής Πιλατες απαιτεί συγκέντρωση και αυτό συγκέντρωση. Το μυαλό να παραμένει σε επαγρύπνηση καθώς κάθε διάσταση της κάθε κίνησης ελέγχεται και παρακολουθείται προσεκτικά.
Έλεγχος
Η μέθοδος Contrology αρχίζει με τον απόλυτο έλεγχο των μυών από το μυαλό μας.
Εάν θέλουμε να κρατήσουμε σωστή στάση είναι σημαντικό να αποκτήσουμε πλήρη έλεγχο των μυών μας. Στην τεχνική Πιλατες δουλεύουμε ενάντια στη δύναμη της βαρύτητας, χρησιμοποιώντας αργές και ελεγχόμενες κινήσεις.
Αναπνοή
Για να αναπνέεις σωστά, πρέπει να ολοκληρώνεται η εισπνοή και η εκπνοή, προσπαθώντας πάντα να αποβάλλεις με δύναμη από τα πνευμόνια κάθε μόριο μολυσμένου αέρα, ακριβώς όπως θα στράγγιζες με δύναμη, για να φύγει και η τελευταία σταγόνα, ένα βρεγμένο πανί.
Πολλοί άνθρωποι έχουν μάθει να κρατάνε την αναπνοή τους η να παίρνουν επιφανειακές αναπνοές καθώς ασκούνται, κάτι που εμποδίζει την παροχή οξυγόνου στους μυς και μειώνει την απόδοση τους. Στην τεχνική Πιλατες αναπνέουμε βαθιά, με το κάτω μέρος των πλευρων και της πλάτης.
Οι κινήσεις γίνονται στο ρυθμός της αναπνοής.
Εστίαση / αναζήτηση του κέντρου
Η σωστή στάση του σώματος μπορεί να επιτευχθεί όταν ολόκληρο το σώμα είναι υπό απόλυτο έλεγχο
Η τεχνική Pilates θεωρεί ότι το σημείο ισχύος του σώματος και ο έλεγχος πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο βάρους του σώματος (6 εκ. κάτω από τον ομφαλό. Μια περιοχή γνωστή ως ”hara” ). Συμφωνά με την τεχνική Πιλατες, όλες οι κινήσεις ελέγχονται από τη σύσπαση των μυών που βρίσκονται εδώ.
Για αυτό εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτό το σημείο.
Ακρίβεια
Με τη σωστή εκτέλεση και τον απόλυτο έλεγχο, μέχρι το σημείο να γίνουν ένα με τις κινήσεις σας χωρίς πλέον να το σκεφτόσαστε, αυτές οι ασκήσεις θα φέρουν χάρη και ισορροπία σε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Η αποτελεσματικότητα των ασκήσεων της τεχνικής Πιλατες βασίζεται στην ακριβή εκτέλεση κάθε κίνησης. Ακρίβεια στάση του σώματος, ακρίβεια ρυθμός ανάλογα την αναπνοή, ακρίβεια στάση της σπονδυλική στήλης
Ρευστές κινήσεις / Ροη
Η μέθοδος Contrology δημιουργήθηκε για να δώσει ελαστικότητα, φυσική χάρη και δυναμικότητα, ιδιότητες που θα χαρακτηρίζουν όλες σας τις δραστηριότητες, τον τρόπο που περπατάτε, τη διασκέδαση ή τη δουλειά σας.
Κάθε ακολουθίες η επαναλήψεις των κινήσεων θα πρέπει να ελέγχεται από τους κοιλιακούς μυς και να εκτελείται χρησιμοποιώντας συνεχείς, αργές και απαλές κινήσεις, σε ρυθμό αντίστοιχο με την αναπνοή.
Συναίσθηση
Κάθε μυς συνεργάζεται στην ανάπτυξη των άλλων.
Στην τεχνικές Πιλατες είναι σημαντικό να αναπτύξουμε την ικανότητα να ακούμε το σώμα μας και να οδηγούμαστε από αυτά μου μαθαίνουμε. Η τυχημένη συναίσθηση θα μας επιτρέψει να είμαστε σίγουροι αφενός ότι εκτελούμε τις ασκήσεις με ελεγχόμενο τρόπο και αφετέρου ότι γυμναζόμαστε στο επίπεδο που αντιστοιχεί με τις δικές μας ικανότητες. Επιπλέον η γνώση του σώματος μας θα μας οδηγήσει σε πιο επιμελή εκτέλεση των ασκήσεων.

Με ένα μόνο λάδι καταπολέμησε ρυτίδες έκφρασης και κυτταρίτιδα!

«Τα πρώτα αντιρυτιδικά προϊόντα χρησιμοποιούνται στα 30, για να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες με αντιοξειδωτικές ουσίες», υποστηρίζουν οι δερματολόγοι. «Όπως οι ουσίες που περιέχει το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού, πλούσιο σε πολυφενόλες, οι οποίες προστατεύουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο».
Οι πολυφενόλες ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία: να γιατί το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού είναι ιδανικό για τα ταλαιπωρημένα πόδια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και κατά της κυτταρίτιδας. Ανακατέψτε 50ml έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο juniperus Communis, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού και 5 λεμονιού. Κάντε μασάζ δύο φορές τη μέρα.

Η μάσκα που θα βοηθήσει τα ΜΑΛΛΙΑ σου να ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ γρήγορα...

Η απόλυτη μάσκα για τα μαλλιά σας, ώστε να μακρύνουν τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε, αποτελείται απο δύο μόνο υλικά! Ελαιόλαδο και κρόκο αυγού...
Παίρνουμε τον κρόκο ενός αυγού και τον αναμιγνύουμε με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα δύο υλικά πολύ καλά.
- Στη συνέχεια το απλώνουμε στα μαλλιά μας που καλό θα είναι λουσμένα και ελαφρώς νωπά για να απορροφηθούν πολύ καλύτερα τα ενυδατικά συστατικά των δύο υλικών μας.
- Τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια διάφανη μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα και τα αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον.
- Στη συνέχεια λούζουμε τα μαλλιά μας δύο φορές προσθέτοντας και λίγο ξύδι για να φύγουν οι τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές..
Η παραπάνω μάσκα θα θρέψει τα μαλλιά σας και θα το βοηθήσει να μακρύνουν γρηγορότερα. Με την συχνότερη χρήση της θα έχετε ορατά αποτελέσματα.