κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ηαστεια εικονα της ημερας.....

Παρασκευη  26/12/2014



Ένα... ρόδι την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα



Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A και E, σίδηρο, κάλιο και περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές και φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Πρόσφατα, επιστήμονες ανακάλυψαν πως κρύβει και το μυστικό για την καταπολέμηση υπερβακτηριδίων, όπως το ΜRSΑ, τα οποία αντιμετωπίζονται εξαιρετικά δύσκολα. (χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθυκιλλίνη).
Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον δημιούργησαν μια λοσιόν από τη φλούδα του ρόδιού, η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις λοιμώξεις χάρη στις δραστικές χημικές ουσίες του φρούτου.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα φυσικά προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για την αντιμετώπιση των υπερβακτηρίων.
Ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Ντέκλαν Νότον αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός της φλούδας του ρόδιού με βιταμίνη C και μεταλλικά άλατα έχει αποτέλεσμα μια πολύ ισχυρή επίδραση κατά την οποία τα ανθεκτικά υπερβακτήρια είτε εξουδετερώνονται είτε αδρανούν.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ωστόσο ότι θα περάσει αρκετός καιρός προτού η «θαυματουργή» λοσιόν διατεθεί στην αγορά, καθώς παρά τα τρία χρόνια διαρκούς μελέτης ακόμη βρίσκονται στο στάδιο εργαστηριακών δοκιμών της ενάντια στο υπερβακτήριο ΜRSΑ.
Το ρόδι έχει τη δική του ιστορία
Το ρόδι είναι  για πολλούς λαούς, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, το σύμβολο της καλοτυχίας, της ευημερίας, της αφθονίας, της γονιμότητας, του πλούτου και του έρωτα.
Από εκεί πηγάζει και το έθιμο κάθε πρωτοχρονιά να σπάει ένα ρόδι στην είσοδο του σπιτιού. 

Η ρόδιά παρουσιάζεται ως το παλαιότερο καλλιεργημένο καρποφόρο δέντρο από το 3000 πχ και οι καρποί της χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητες που διέθεταν.
Εξυμνείται σε Αιγυπτιακούς Παπύρους, αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, εμφανίζεται στην Ελληνική Μυθολογία, την Ρωμαϊκή ιστορία και το Κοράνι. Στη σύγχρονη εποχή το ρόδιεξακολουθεί να έχει ισχυρή συμβολική έννοια για τους Έλληνες.

Ο καρπός είναι παγκοσμίως γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A και E, σίδηρο, κάλιο και έχει πολλές αντιοξειδωτικές και φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες.
Επίσης, περιέχει τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ (αντικαρκινογόνο δράση), ενώ η συγκέντρωση αυτών των ευεργετικών ουσιών έχει 3 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι.
Περιέχει ακόμη, φυτικές ίνες και είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας.

Σύμφωνα επιστημονικές μελέτες των τελευταίων ετών, έχει αποδειχτεί ότι η κατανάλωση ρόδιού έχει σημαντική ευεργετική επίδραση στον οργανισμό καθώς και αντικαρκινική δράση. 

Το ρόδι συμβάλει:

• Στην σωστή κυκλοφορία του αίματος

•  Στην εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος

• Μειώνει την πίεση και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες

•  Διατηρεί το φυσικό ισοζύγιο της χοληστερόλης και των λιπιδίων

•  Αυξάνει τη γονιμότητα

•  Μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

•  Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρμα