κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Kalamos timelapse




Το νησί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρά την κοντινή του απόσταση ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα μικρά νησιά της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό, η κορυφή μάλιστα του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ. Η επικοινωνία με την ηπειρωτική χώρα γίνεται με καΐκια που εκτελούν δρομολόγια από και προς τον Μύτικα στην ακτή της Αιτωλοακαρνανίας. Το νησί φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του και αρκετοί το επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Στο νησάκι υπάρχουν τέσσερις οικισμοί, ο Κάλαμος, η Επισκοπή, το Κάστρο και το Κεφάλι . Στη διαδρομή Καλάμου - Επισκοπής, που ενδείκνυται και για πεζοπορία, μπορείτε να κάνετε μια στάση στη μικρή παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου (ένας άγιος που λατρεύεται μόνο στο Ιόνιο). Κοντά στην Επισκοπή βρίσκεται ο οικισμός του Κάστρου με το καστρομονάστηρό του, που πιθανολογείται ότι ανήκει στη Βυζαντινή Εποχή, χτισμένο μέσα στο πράσινο. 
Στο νησάκι αξίζει να δείτε επίσης το Χάλασμα, ένα κοίλωμα βράχων στα νότια όπου είχε καταφύγει το υποβρύχιο «]Παπανικολής» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη νησίδα Φερμέκουλα στα νοτιοδυτικά, την οποία επισκέπτονται οι φώκιες Monachus monachus, την παλιά εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, κοντά στον φάρο. Οι παραλίες του Καλάμου, οι οποίες έχουν πρόσβαση κυρίως από τη θάλασσα, είναι η Μυρτιά, το Ασπρογιάλι, η Αγριαπιδιά, οι Πεύκοι, το Κεφάλι με τον παλιό οικισμό του, ο Κέδρος, το Αλεξάκη, οι Κήποι και ο Τράχηλος. Κάνοντας τον γύρο του νησιού, μην παραλείψετε να εξερευνήσετε τα γραφικά σπήλαια.
















Η «πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου» ίσως είναι η ομορφότερη γυναίκα που είδατε ποτέ !!!

Η Lizzie Velasquez είναι μία 25χρονη κοπέλα η οποία σίγουρα διαφέρει σημαντικά από όλες τις υπόλοιπες. Γεννήθηκε με το σπάνιο σύνδρομο Neonatal Progeroid Syndrome, το οποίο της δημιουργεί διάφορα προβλήματα όπως τύφλωση αλλά και ανικανότητα να πάρει βάρος και να ζυγίζει σαν μία φυσιολογική γυναίκα 25 ετών.
Παρά το γεγονός ότι όταν γεννήθηκε οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι δεν πρόκειται ούτε να περπατήσει, ούτε να μιλήσει και γενικότερα δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ανεξάρτητη ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα, η ίδια σήμερα είναι ήδη πτυχιούχος στην Επικοινωνία, συγγραφέας τριών βιβλίων αλλά και MotivationalSpeaker ενώ έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει πλήρως την έννοια της ομορφιάς.

Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δεχτεί τον ρατσισμό από τα σχολικά ακόμα χρόνια σήμερα δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους εμάς με τις ομιλίες της, οι οποίες μόνο δακρύβρεχτες και μελό δεν είναι, καθώς η Lizzie έχει ιδιαιτέρως αναπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, ακόμη ένα γνώρισμα των έξυπνων ανθρώπων.
Η πρόσφατη ομιλία της λοιπόν σε εκδήλωση του οργανισμού TEDx, συγκίνησε, προβλημάτισε και έδωσε κίνητρο και δύναμη, μέσα από τις περιγραφές των δικών της προσωπικών εμπειριών. Δείτε το video και συνειδητοποιήστε επιτέλους, ότι πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να καταφέρουμε όταν το θέλουμε πολύ!