κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ζωντάνεψε το καστανό χρώμα των μαλλιών σου με… κακάο!



Μάσκα με κακάο για την ενίσχυση του καστανού χρώματος
-Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
-1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη μέχρι να δημιουργηθεί μια κόλλα.
Βάλτε σαμπουάν στα μαλλιά σας και στύψτα τα να φύγει το νερό. Στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα και κρατήστε τη για 2-3 λεπτά. Βάλτε μια πετσέτα γύρω από το λαιμό σας για να αποτρέψετε τη μάσκα από το να στάζει, δεδομένου ότι μπορεί να λεκιάσει το δέρμα προσωρινά. Μετά τα 3 λεπτά ξεπλύνετε και φτιάξτε τα μαλλιά σας όπως κάνετε συνήθως!
Το μέλι ενυδατώνει, ενώ τα οξέα στο γιαούρτι (γαλακτικό) και στο ξύδι (οξικό) διεισδύουν στην τρίχα, επιτρέποντας στη χρωστική ουσία του κακάο να βυθιστεί μέσα στην τρίχα και τα φυσικά οξέα να ανοίξουν τις κυτταρικές πόρτες στα χρωματισμένα μόρια και να κάνουν το αποτέλεσμα να είναι πιο έντονο.

Μάσκα με κακάο για πρόσωπο-σώμα-μαλλιά



Φτιάξτε μια αντιγηραντική μάσκα για όλες τις επιδερμίδες και περιποιηθείτε το δέρμα σας από το κεφάλι ως τα πόδια.
Το κακάο έχει αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από τη γήρανση. Ημπανάνα προσφέρει ενυδάτωσηθρέψη, καταπραΰνει και μαλακώνει το δέρμα. Το μέλι χαρίζειλάμψηελαστικότητα και ενυδάτωση. Το ελαιόλαδο είναι αντηγηραντικό, ενυδατικό και συγκρατεί την υγρασία του δέρματος.

Υλικά
  • 1 μπανάνα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ κακάο
  • 3 βιταμίνες Ε
Παρασκευή
Μουσκέψτε τις βιταμίνες για να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα.
Βάλτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τις βιταμίνες και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος προσθέστε τις βιταμίνες και απλώστε το μείγμα σε καλά καθαρό σώμα, πρόσωπο και μαλλιά.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και μετά πλυθείτε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο βάζοντας κατόπιν μια κρέμα.
Μπορείτε να την επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα.


Προσοχή
Όσες έχετε ξανθά μαλλιά πρέπει να ξέρετε, ότι θα γίνουν λίγο πιο σκούρα, αλλά με το λούσιμο θα επανέλθει το χρώμα τους. 
Στα καστανά και σκούρα μαλλιά θα δώσει σοκολατένιες ανταύγες, που και σε αυτά με το λούσιμο θα επανέλθουν το αρχικό χρώμα τους.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με νερό μαστίχας

H μαστίχα ευδοκιμεί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, αλλά μόνο στη νότια Χίο καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία, ο μαστιχοφόρος σχίνος (Pistacia lentiscus var. Chia), από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη ή μαστίχα.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες και οι εφαρμογές της μαστίχας είναι πολλές. Στην κοσμετολογίαχρησιμοποιείται γιατί τις αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις,  αναπλαστικές, αντηλιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της. 
Επίσης βοηθά στη στοματική υγιεινή, ιδανική για ηλιακά εγκαύματα, ακμή, σε κρέμες προσώπου - σώματος κτλ.
Η παρασκευή αυτή είναι ένας τρόπος για να έχετε σπτικό, αρωματικό, απεσταγμένο νερό, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μαστιχόνερο.

Υλικά
5 γρ. κόκκους μαστίχας Χίου 
νερό 
πάγο

Παρασκευή Μαστιχόνερου

Βάλτε από την προηγούμενη μέρα στην κατάψυξη 4 -5 μέτρια μπολ με νερό για να έχετε αρκετό πάγο ( τα παγάκια, αλλά λιώνουν πολύ εύκολα).
Βάλτε σε ένα υψηλό μαγειρικό σκεύος περίπου 1 λίτρο νερό. Τοποθετήστε μέσα στο σκεύος ένα τρίποδα και πάνω του ένα μεταλλικό καλαθάκι, έτσι ώστε το νερό να μην έρχεται σε επαφή με το καλαθάκι.
Ακριβώς στο κέντρο του μεταλλικού καλαθιού τοποθετήστε ένα ανοξείδωτο ή πυρίμαχο μπολ.
Πάρτε 2 φίλτρα του καφές και κάντε 2 πουγκάκια με τη μαστίχα. Δέστε τα καλά με λίγη κλωστή και τοποθετήστε τα δίπλα από το μπολ. 
Ανάψτε την εστία της κουζίνας πρώτα σε δυνατή φωτιά και μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε στο ελάχιστο.
Κλείστε το σκεύος βάζοντας ένα πομπέ καπάκι, τοποθετώντας το ανάποδα (αν μπορείτε να αφαιρέστε το πόμολο του). Στο κοίλωμα του καπακιού βάλτε όσο πάγο χωρά και όταν ο πάγος στο καπάκι λιώσει τον αντικαθιστάτε με άλλον.
Αφήνετε το σκεύος σε αναμμένη εστία, μέχρι να συλλέξετε την ποσότητα του μαστιχόνερου που θέλετε.
Οι υδρατμοί του νερού θα περνούν από τους κόκκους της μαστίχας και θα φτάνουν στο παγωμένο καπάκι. Εκεί θα υγροποιούνται, λόγω του πάγου και θα στάζουν στο μπολ που είναι στο κέντρο του μεταλλικού καλαθιού.

Χρήση και Συμβουλές 
Το απεσταγμένο νερό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ψεκάσετε το πρόσωπο σας ή το σώμα σας, σαν λοσιόν, σε κρέμες κτλ. Είναι ιδανικό για καθαρισμό, ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας σας.
Το υπόλοιπο νερό που έχει μείνει μέσα στο σκεύος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αφού το σουρώσετε με ένα φίλτρο του καφέ, για στοματικό διάλυμα ή πλύσιμο των δοντιών σας. 
Χρησιμοποιήστε  την ποσότητα που θέλετε και το υπόλοιπο φυλάξτε το στο ψυγείο.
Εννοείται ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσε και στη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική.


Πίλινγκ για απαλά και όμορφα χέρια



Περιποιηθείτε τα χέρια σας για να τα κρατήσετε όμορφα, νεανικά και μαλακά.Χέρια όμορφα και περιποιημένα κάνουν πάντα καλή εντύπωση. 
Για να τα περιποιηθείτε και να δώσετε ζωή στα ταλαιπωρημένα χέρια σας, χρησιμοποιείστε  αυτό το εύκολο και αποτελεσματικό πίλινγκ.


Υλικά
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 4 κ.σ. σιτέλαιο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε (προαιρετικές αλλά θαυματουργές)
Παρασκευή
Αν χρησιμοποιήσετε βιταμίνη Ε, μουσκέψτε τις κάψουλες για 1-2 λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μπορέσετε να τις τρυπήσετε και να τις αδειάσετε εύκολα.
Μετά ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά,  μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Αν είναι πολύ σφικτό ( αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του καλαμποκάλευρου) προσθέστε λίγο σιτέλαιο, σταγόνα – σταγόνα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τρίψτε τα χέρια σας καλά χρησιμοποιώντας το μείγμα για 5 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύντε και βάλτε μια κρέμα.

Μάσκα καρότου για αναζωογόνηση



Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδείς ουσίες. Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες βήτα καροτίνης, που είναι αντιοξειδωτική και βοηθά το σώμα στην καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης, επιβραδύνοντας την γήρανση των κυττάρων.
Ακόμα περιέχουν ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού, που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος, άρα και στην καταπολέμηση της ακμής που προκαλείται από την τοξικότητα του αίματος.
Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, Κ, βιοτίνης, καλίου, θειαμίνης κτλ.
Δεν είναι μόνο για φάγωμα....... μια άλλη απλή και καλή συνταγή για την φροντίδα της επιδερμίδας που θα χαρίσει λάμψη και αναζωογόνηση είναι η εξής:

Υλικά
  • 2 καρότα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Παρασκευή
  1. Πλύντε και σκουπίστε τα καρότα, αφαιρώντας τις άκρες τους.
  2. Αλέστε τα στο μπλέντερ, προσθέτοντας μετά τη ζάχαρη και  στο τέλος το λάδι. Ανακατέψτε για ελάχιστο όλα τα υλικά και αδειάστε τα σε ένα μπολ.
  3. Απλώστε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο – λαιμό - ντεκολτέ ή πλάτη και αφήστε την για 20 λεπτά περίπου.
  4. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο, χωρίς να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, βάζοντας μετά μια ενυδατική κρέμα. Θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας θα είναι καθαρό, μαλακό και απαλό σαν βελούδο.

Οι καλύτερες ασκήσεις για γερή πλάτη



Τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης αποτελούν αληθινή μάστιγα μεταξύ των ασκουμένων. Η «Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής» ανέφερε προσφάτως πως το 85% των εφήβων αθλητών του τένις εμφανίζουν προβλήματα από κύστεις και κατάγματα έως αρθρίτιδες και κήλες. 

Αντίστοιχα, το 33% των ποδοσφαιριστών, το 33% των ασχολουμένων με την ενόργανη γυμναστική και το 25% των κωπηλατών τραυματίζουν τη σπονδυλική τους στήλη στη διάρκεια των αγώνων, το 40% των οδηγών σε ράλι υφίστανται τουλάχιστον ένα κάταγμα λόγω πίεσης, πολλοί ποδηλάτες εκδηλώνουν οσφυαλγία την ώρα του αγώνα και το 80% των γκόλφερ τραυματίζονται στη μέση και τον αυχένα- για να αναφέρουμε μερικές στατιστικές. 

Για να αποφύγουν όλα αυτά τα δεινά, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ασκούμενοι πρέπει να φροντίσουν να έχουν γερή σπονδυλική στήλη. Οι ασκήσεις που ακολουθούν θεωρούνται οι καλύτερες. Να τις κάνετε τέσσερις φορές την εβδομάδα, αναπνέοντας αργά και με σταθερό ρυθμό:

Κοιλιακοί.



 Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα, στηρίξτε τα χέρια στη μέση σας και ισιώστε το ένα πόδι. Διατηρώντας ίσιο τον αυχένα και τη μέση σας, σηκώστε τους ώμους και το στήθος σας από το έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 8 δευτερόλεπτα. Κάνετε 10 επαναλήψεις και μετά αλλάξτε πόδια. 

Γέφυρα προς το πλάι. Ξαπλώστε στο πλάι, με τα γόνατα λυγισμένα, το πάνω χέρι στο στήθος σας και τον αγκώνα του κάτω χεριού να «δείχνει» μακριά από τον κορμό σας. Σηκώστε αργά τους ώμους σας από το πάτωμα, κρατώντας ίσια τη σπονδυλική στήλη. Μείνετε σε αυτή τη θέση 8-10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αλλάζοντας πλευρά. Έπειτα από λίγες εβδομάδες, να κάνετε την άσκηση με ίσια πόδια. 

Άρσεις χεριού-ποδιού. Γονατίστε και στηριχθείτε γερά στα χέρια σας, φροντίζοντας να είναι ίσια η σπονδυλική στήλη σας. Σηκώστε αργά το δεξιό χέρι και το αριστερό πόδι έως ότου γίνουν παράλληλα με το πάτωμα. Μείνετε σε αυτή τη θέση 8 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αλλάζοντας χέρι και πόδι. Να κάνετε 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.