κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τα σαλέ της Ελλάδας που θα σε κάνουν να θέλεις να αποκλειστείς στο βουνό

GeorgiosV Chalet Kalavryta view



Ανεμόλια Resort & Conference ★★★★, Αράχωβα από 55 ευρώ

 Το Ανεμόλια Resort & Conference θα το βρεις σε ένα ιδανικό σημείο της Αράχωβας από όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα των Δελφών και των κορυφών του Παρνασσού. Στην Αράχωβα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην ηρεμία του βουνού, και την ευχάριστη βοή της πόλης. Εξερεύνησε τα ιστορικά μνημεία, πήγαινε για σκι, απόλαυσε το μπάνιο σου στην πισινά του Ανεμόλια Resort, πιες το ποτό σου στο κέντρο της Αράχωβας. Βίωσε μικρές και μεγάλες απολαύσεις σε συνδυασμό με τη πολυτελή διαμονή σου στην Αράχωβα.



Georgios V Chalet, Καλάβρυτα από 80 ευρώ

Νιώθεις την ανάγκη να ξεφύγεις από τη βουή της πόλης; Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στη φύση και να βιώσεις την καθαρότητα του βουνού;  Η διαφυγή σου βρίσκεται μόλις δυο ώρες μακριά από την Αθήνα, στα Καλάβρυτα. Σε αυτήν τη μικρή γραφική κωμόπολη της ορεινής Αχαΐας θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Για τη διαμονή σου επέλεξε το Georgios V Chaletνοίκιασε το δικό σου αυτόνομο πέτρινο σαλέ από 80 ευρώ και απόλαυσε πολυτέλεια στο βουνό. Το Georgios V Chalet θα το βρεις στο υψόμετρο των 1.000 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού. 

GeorgiosV Chalet Kalavryta collage Τα σαλέ της Ελλάδας που θα σε κάνουν να θέλεις να αποκλειστείς στο βουνό


Υάδες Mountain Resort ★★★★★, Τρίκαλα Κορινθίας από 139 ευρώ

Χίλια εκατό μέτρα πιο κοντά στον ουρανό, στις παρυφές της κάτω συνοικίας των Τρικάλων Κορινθίας, θα βρεις το Υάδες  Mountain Resort. Περιλαμβάνεται από 7 φιλανδικά ξύλινα σαλέ που περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις . Ετοιμάσου να βιώσεις πολυτέλεια πέντε αστέρων μέσα στα όμορφα και προσεγμένα ως και τη τελευταία λεπτομέρεια σαλέ με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Ζήρεια. Πώς να απολαύσεις στο έπακρο τη διαμονή σου; Κλείσου σε ένα σαλέ με το τζάκι αναμμένο και ένα καλό κρασί και βγες μόνο για να επισκεφτείς τις εγκαταστάσεις του Υάδες  Mountain Resort. Στο περιβάλλοντα χώρο θα βρεις ένα κήπο με 3.000 αρωματικά φυτά από όλη την Ελλάδα. Κλείσε το δικό σου πλήρως εξοπλισμένο σαλέ από 139 ευρώ
hyades chalet mountain resort ellada Τα σαλέ της Ελλάδας που θα σε κάνουν να θέλεις να αποκλειστείς στο βουνό - 


Chalet Likouresi Village, Καρπενήσι από 93 ευρώ


Το όμορφο Καρπενήσι είναι δημοφιλής προορισμός κάθε εποχή του χρόνου. Θα σου πρότεινα να το επισκεφτείς το χειμώνα και επιλέξεις για τη διαμονή σου ένα από τα σαλέ του Chalet Likouresi Village. Αυτός ο συνδυασμός θα δώσει στην εκδρομή σου μια διαφορετική νότα. Το ξύλινο στοιχείο σε συνδυασμό με την φλόγα του τζακιού θα σου προσφέρει τη ζεστασιά και την χαλαρωτική ατμόσφαιρά που ζητάς ενώ ταυτόχρονα η εξαιρετική θέα θα προξενεί το θαυμασμό σου. Αν αγαπάς το σκι τότε φρόντισε να επισκεφθείς το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις canyoning, ιππασία, πεζοπορία ή ακόμα διαδρομές με 4×4. Το σαλέ σου σε περιμένει από 93 ευρώ 



Chalet Sapin ★★★, Παλιός Άγιος Αθανάσιος από 109 ευρώ

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά γι’ αυτό το μικρό χωριό στο Καϊμακτσαλάν, τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου απέχει μόλις 33 χιλιόμετρα από την Έδεσσα και είναι πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ο λόγος της δημοτικότητας του οφείλεται αφενός στο παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού κι αφετέρου στο χιονοδρομικό κέντρο.  Αποτελεί ένα από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς και πίστεψε με, θα σε μαγέψει! Η πρόταση μου για τη διαμονή σου είναι το Chalet Sapin, ένα πανέμορφο ξενοδοχείο, με ιδιαίτερη διακόσμηση. Το ξύλο, το τούβλο και η πέτρα είναι τα κύρια χαρακτήρα του, ενώ συνδυάζει roustic και παραδοσιακά στοιχεία διακόσμησης. Εξασφάλισε ένα από τα μοναδικά δωμάτια ή σαλέ από 109 ευρώ, με πρωινό.
chalet sapin collage Τα σαλέ της Ελλάδας που θα σε κάνουν να θέλεις να αποκλειστείς στο βουνό



Το Μυστικό του Βουνού ★★★★★, Μούρεσι, Πήλιο από 75 ευρώ

Στο Μούρεσι του Πηλίου βρίσκεται ένα μοναδικό μέρος, ένας παραδοσιακός πηλιορείτικος θησαυρός που υπόσχεται να σας αποκαλύψει το «Μυστικό του Βουνού». Ξύλο και πέτρα παντρεύονται αρμονικά για να συνθέσουν ένα χώρο που προσφέρει ζεστασιά και φιλοξενία. Στο εσωτερικό του θα βρεις πολυτέλεια πέντε αστέρων που σε εντυπωσιάζει. Η ποιότητα των παροχών είναι ακόμα ένα σημείο που αξίζει να σημειωθεί. Κάθε χώρος είναι προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ η διακόσμηση συνδυάζει το boutique με το παραδοσιακό στοιχείο, προσφέροντας  στον επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής. Το δωμάτιο στο «Μυστικό του Βουνού» σε περιμένει από μόλις 75 ευρώ, με το πρωινό να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Τι λες, έτοιμος για να ανακαλύψεις τα μυστικά του Πηλίου; 
 to mustiko tou vounou mouresi pilio collage Τα σαλέ της Ελλάδας που θα σε κάνουν να θέλεις να αποκλειστείς στο βουνό


Le Chalet ★★★★ Ξάνθη από 55 ευρώ

Απομονωμένο από την πόλη, το Le Chalet στα Πηγάδια της Ξάνθης, αποτελεί ιδανική επιλογή για σένα που μένεις στη βόρεια Ελλάδα και ψάχνεις μια κοντινή εξόρμηση. Το ξύλο και το δέρμα είναι τα στοιχεία που επικρατούν στους χώρους του. Η εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, η αίθουσα για sauna, το solarium και το υδρομασάζ θα σου δώσουν αρκετούς λόγους για να μη θέλεις να φύγεις από το ξενοδοχείο. Αν είσαι αθλητικός τύπος τότε μόλις βρήκες το σαλέ των ονείρων σου· στον εξωτερικό χώρο θα βρεις πισίνα, γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο 5×5 καθώς επίσης και εξοπλισμό για ποδηλασία.
le chalet xanthi collage Τα σαλέ της Ελλάδας που θα σε κάνουν να θέλεις να αποκλειστείς στο βουνό - 

Αυτοί είναι οι 10 top προορισμοί στην Ελλάδα.

Αυτοι ειναι οι 10 top προορισμοι στην Ελλαδα. Εσυ ποιον θα επιλεξεις;
Ποιοι είναι οι τοπ χειμερινοί ελληνικοί προορισμοί που θα σας βάλουν φέτος σε πειρασμό για ταξίδια;
Ελατοχώρι Πιερίας
Το Ελατοχώρι έχει εξελιχθεί σ' ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας! Συγκεντρώνει μόνιμους παραθεριστές και ημερήσιους επισκέπτες όλο το χρόνο. Η ποικιλία των κοιλάδων και των οροπεδίων διαφοροποιούν το βουνό και η ποικιλομορφία της βλάστησης το κάνει να ξεχωρίζει σε ομορφιά. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το Ελατοχώρι βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του! Έτσι, η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη χιονοδρομία, δυνατότητες ορεινής αναψυχής και γνωριμία με σπάνια χλωρίδα σε διαδρομές μοναδικής ομορφιάς και θέας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον καταρράκτη Κρεμαστό που χύνεται από ύψος 60 μέτρων σ' ένα καταπράσινο φαράγγι.
Ορεινή Ναυπακτία
Η Ορεινή Ναυπακτία είναι γνωστή για τα άγρια φαράγγια της, τα ψηλά και περήφανα βουνά της,  τα ποτάμια της αλλά και για το πετρωτό και άγονο έδαφος της. Όλη η περιοχή συνδέεται με φυσικά μονοπάτια, ιδανικά για αναβάσεις και εξερευνήσεις. Η Άνω και Κάτω Χώρα, η Λιμνίτσα, η Αμπελακιώτισσα,  η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και το Κοκκινοχώρι αποτελούν τα χωριά της Ναυπακτίας που πρέπει να εξερευνήσετε! Τα τείχη και οι τάφοι που είναι κρυμμένοι μέσα στις φυλλωσιές σε ολόκληρη τη Ναυπακτία σας προσκαλούν να ξεκινήσετε τη περιήγηση σας στην περιοχή. Ο ποταμός Εύηνος είναι απαράμιλλης ομορφιάς και ιδανικός για rafting και kayak. Στη περιοχή οργανώνονται εκδρομές για πεζοπορία.
Καρπενήσι
Το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς αφού διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης! Προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση, δράση και περιπέτεια ενώ τα γραφικά χωριά του, η εντυπωσιακή φύση, το χιονοδρομικό του κέντρο, τα καταλύματα υψηλού επιπέδου, το καταπληκτικό φαγητό αλλά και η νυχτερινή ζωή που προσφέρει δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Αδράξτε την ευκαιρία να κάνετε ορειβασία, rafting, canyoning, trekking αλλά και να επισκεφτείτε τα φαράγγια, τις λίμνες, τα μοναστήρια και τα γεφύρια της περιοχής.
Τρίκαλα Κορινθίας
Τα Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται στους τοπ-10 αγαπημένους μας προορισμούς αφού ενώ απέχουν μόλις 1,30 ώρα από την Αθήνα διαθέτουν τοπία που θυμίζουν Ελβετία! Χιονισμένα έλατα, λίμνες, μονοπάτια,  χιονοδρομικό κέντρο συνθέτουν την εικόνα ενός ιδανικού χειμερινού προορισμού! Αποτελούνται από 3 γειτονιές, τα Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα!
Στα Κάτω Τρίκαλα βρίσκεται ο  ναός του Αγ. Δημητρίου και στη πλατεία δύο αιωνόβια πλατάνια που αξίζει να δείτε. Τα Μεσαία και Ανω Τρίκαλα έχουν μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων!  Η Μεσαία γειτονιά διαθέτει τις περισσότερες ταβέρνες! Η Άνω συνοικία με υψόμετρο 1.100μ έχει θέα όλο τον Κορινθιακό! Τα πέτρινα σπίτια, οι βρύσες με τα κρύα νερά, το βουνό με τα έλατα που στολίζουν ολόκληρη την Ορεινή Κορινθία κερδίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!
Πήλιο
Το Πήλιο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χειμωνιάτικους προορισμούς στην Ελλάδα! 24 γραφικά χωριά με αρχοντικά μοναδικής ομορφιάς, πλούσιο φυσικό περιβάλλον, θέα στον Παγασητικό κόλπο, συνδυασμός βουνού και θάλασσας και χιονοδρομικό κέντρο κάνουν τη διαμονή σας στο Πήλιο αξέχαστη! Ο χειμώνας είναι σίγουρα η εποχή που του ταιριάζει αφού είναι πανέμορφο στα λευκά! Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα φημισμένα τσιπουράδικα και να απολαύσετε τσίπουρο με μεζέδες!
Καλάβρυτα
Τα Καλάβρυτα βρίσκονται στην ορεινή Αχαΐα και αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς. Στα Καλάβρυτα  τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκονται στο κεντρικό πεζόδρομο. Εκεί είναι και η κεντρική πλατεία με τα cafe και τις ψησταριές που κυριολεκτικά σπάνε μύτη! Το παλιό Boeing της Ολυμπιακής λίγο έξω από τα Καλάβρυτα έχει μετατραπεί σε μπαρ! Κάθε επισκέπτης δεν ξέρει τι να πρωτοαπολαύσ
πρωτοαπολαύσει στα Καλάβρυτα αφού οι δραστηριότητες είναι αμέτρητες! Νωχελικοί περίπατοι στα δροσερά του πλατάνια, σκι στο χιονοδρομικό, πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, ποδηλασία, προσκύνημα στα μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, εξερεύνηση του σπηλαίου των λιμνών!
Μέτσοβο
Το Μέτσοβο με τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τους φιλόξενους κατοίκους αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χειμώνα! Βρίσκεται 1 ώρα από τα Γιάννενα, στις πλαγιές του Πίνδου ανάμεσα στα Ιωάννινα και στα Μετέωρα.
Μυρωδιά από καμένο ξύλο, κοντοσούβλι  σε συνδυασμό με 'Φλογάτο' και θέα που κόβει την ανάσα  κάνει όλους τους επισκέπτες του, να φεύγουν από το Μέτσοβο με τις καλύτερες αναμνήσεις! Στην περιοχή λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο. Αξίζει να επισκεφτείτε την αγορά του Μετσόβου με τα τουριστικά μαγαζιά, το αναστηλωμένο αρχοντικό των Τοσίτσα, ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά της Ηπείρου, την τεχνητή λίμνη των πηγών όπου μπορείτε να ψαρέψετε πέστροφες και τη Μονή Βουτσά. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακά λουκάνικα, σουβλιστό αρνί και τυρί από το Ίδρυμα Τοσίτσα.
Αράχωβα
Η Αράχωβα αναμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς! 160 χλμ μόλις από την Αθήνα σε κερδίζει από τη πρώτη στιγμή με το κοσμοπολίτικο αέρα της! Το χιονοδρομικό της, τα καφέ, τα μπαράκια αλλά και τα εστιατόρια της με τις τοπικές λιχουδιές κάνουν κάθε επισκέπτη να μην θέλει να φύγει!
Η Αράχωβα όμως είναι και ένας τόπος που κάθε χειμώνα σφύζει από αμέτρητους επισκέπτες οπότε να είστε προετοιμασμένοι για την ανάλογη πολυκοσμία!
Λίμνη Πλαστήρα
Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου η ανθρώπινη παρέμβαση οδήγησε σ'ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! 25χλμ. από τη Καρδίτσα  απλώνεται ένα τοπίο περιτριγυρισμένο από ψηλά καταπράσινα βουνά τόσο ζωντανό και με τόσες εναλλαγές! Αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο αφού παρέχει τη δυνατότητα για ξεκούραση, χαλάρωση, ορειβασία, ψάρεμα αλλά και για περίπατο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα λουκάνικα, πρασοσέλινο, τηγανιά, διάφορες πίτες, πλαστό και μπατζίνα με τη συνοδεία τοπικού κρασιού ή τσίπουρου.
Ζαγοροχώρια
Τα ζαγοροχώρια είναι μια 'οικογένεια' 46 χωριών στα Ιωάννινα. Το κάθε χωριό διαθέτει μοναδικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει και να κερδίζει όποιον το επισκέπτεται! Άλλο σε κατακτά με την ασυναγώνιστη θέα του, άλλο γιατί βρίσκεται στη καρδιά του δάσους και άλλο με τη ζωή που προσφέρει! Οι δυνατότητες εξορμήσεων και δραστηριοτήτων είναι απεριόριστες στα Ζαγοροχώρια: από πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting,  καγιάκ μέχρι mountain bike. Γευτείτε τις παραδοσιακές πίτες, το κρέας του χωριού και συνοδεύστε το φαγητό σας με το κρασί της περιοχής!

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα! (φωτό)



Όλοι κάποια στιγμή έχουμε μείνει έκθαμβοι μπροστά στη θέα ενός ηλιοβασιλέματος, πόσο
 μάλλον στη χώρα μας που ο ήλιος δε χάνεται ποτέ κι ας μας έκανε κολπάκια φέτος!
Σας παρουσιάζουμε μερικά απ τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που θα μπορούσε να
 απολαύσει κάποιος στη χώρα μας!
1. Κερί, Ζάκυνθος
Εδώ, ο κόσμος συγκεντρώνεται από νωρίς σε μια αμφιθεατρική πλαγιά που αγναντεύει 
το Ιόνιο, για να απολαύσει την θέα του ήλιου που χάνεται στα βάθη του. 
Το υπόλοιπο τοπίο είναι επίσης εντυπωσιακό,ένας απότομος γκρεμός στα δεξιά του
 λόφου και καμία άλλη στεριά στον ορίζοντα,καθότι το Κερί βρίσκεται στο 
νοτιοδυτικότερο άκρο της Ζακύνθου.
2. Οία, Σαντορίνη
Πείτε ό,τι θέλετε:υπερ-προβεβλημένο,υπερ-φωτογραφημένο,υπερτιμημένο πάντως
 δεν είναι σε καμία περίπτωση.Όταν ο ήλιος δύει βάφει τη Καλντέρα και τα χρωματιστά
 σπίτια της Οίας στο χρυσαφί αυτό χρώμα που τους ταιριάζει τόσο!Όσοι δεν το χετε
 απολαύσει ακόμα,σπεύστε γρήγορα!
3. Καϊάφας, Ηλεία
Από την απέραντη αμμουδιά του,ίχνος στεριάς δεν διακρίνεται στον ορίζοντα.Μετά από
 μία ολόκληρη μέρα στην φανταστική παραλία του έχουμε την δυνατότητα να δούμε τον
 ήλιο να βουτά στη θάλασσα!Ένας παλιός θρύλος στη Χαβάη λέει ότι οι ευχές
 πραγματοποιούνται την στιγμή που η τελευταία ηλιαχτίδα χάνεται στο νερό.
4. Μύρτος, Κεφαλονιά
Το εξωπραγματικό τιρκουάζ των νερών του,το λευκό της βοτσαλωτής παραλίας και τα
 βράχια που υψώνονται γύρω απ τη παραλία κάνουν το τοπίο ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Αυτά σε συνδυασμό με έναν κόκκινο ήλιο να βουτά στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου,
μας κάνει να μιλάμε για το πλέον φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα του Ιονίου.
5. Χώρα, Ανάφη
Ακριβώς δίπλα στη Σαντορίνη,η μικρούλα Ανάφη προσφέρει ακριβώς αυτό που δεν
 μπορεί να δώσει η Σαντορίνη,ηλιοβασίλεμα με ρομάντζο,χωρίς πλήθη και κανέναν
 ήχο να σας αποσπά.
6. Μόντε Σμιθ, Ρόδος
Ο λόφος που υψώνεται πάνω από τη πόλη της Ρόδου,πήρε το σημερινό όνομα του από
 τον Άγγλο ναύαρχο Σίντεϊ Σμιθ,ο οποίος έστησε εκεί ένα παρατηρητήριο το 1802.
Ο λόφος φιλοξενεί τα ερείπια της Άνω Ακρόπολης,τα οποία συμβάλλουν στο 
εντυπωσιακό θέαμα του ηλιοβασιλέματος.
7. Πλάκα, Μήλος
Το γραφικότερο ίσως χωριό του νησιού στεφανώνεται στην κορυφή του από το περίφημο
 Κάστρο που το βράδυ,φωτισμένο,κάνει το τοπίο ακόμα πιο ατμοσφαιρικό.Το Κάστρο
 προσφέρει πάνω απ όλα πανοραμική θέα σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων.Αυστηρά για ερωτευμένους θα λέγαμε.
8. Άνω Μερά, Φολέγανδρος
Η άγρια ομορφιά της Φολεγάνδρου,τα απότομα βράχια της που βουτούν στη θάλασσα
 σε αντίθεση με τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος,δημιουργούν ένα επιβλητικό σκηνικό,
έστω και αν απο δω δεν φαίνεται ο ήλιος να βουτά στη θάλασσα.
9. Γιάλοβα, Μεσσηνία
Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας,είναι από μόνη της ένα τοπίο μοναδικό.Κι ακόμα περισσότερο
 όταν ο ήλιος βουτά πίσω από τα γαλλαζοπράσινα νερά της,για να βυθιστεί στη θάλασσα.
Αν βρεθείτε το φθινόπωρο στη περιοχή,όπου οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί των πουλιών
 κάνουν την εμφάνιση τους,το θέαμα θα σας θυμίσει ντοκιμαντέρ άλλων χωρών.Αλήθεια!

10 Αγιος Ανδρεας (Νομος Ηλειας)


 Άγιο Ανδρέα στο Κατάκολο, μια περιοχή πολύ γνωστή για το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα στο νομό Ηλείας! - επισκεφθείτε το! 

Τα επτά καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Τα επτά καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού  
Στα συν: Οι μόλις δύο ώρες που το χωρίζουν από την Αθήνα, η άρτια οργάνωσή του και οι εντυπωσιακές παροχές που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, και η δωδεκάωρη λειτουργία κάθε Σάββατο (8.00-20.00) που ενέπνευσε τον θεσμό του sunset ski. Στα πλην: Οι μόλις δύο ώρες που το χωρίζουν από την Αθήνα δεν είναι «στα συν» μόνο για εμάς, αλλά και για μερικά ακόμα εκατομμύρια Αθηναίων. Αν θέλετε… την ησυχία σας, δεν είναι το ιδανικό χιονοδρομικό κέντρο για εσάς. Επίσης, οι τιμές του είναι μάλλον τσιμπημένες. Πόσο θα μου κοστίσει; 30€ η είσοδος (27€ αν αγοράσετε το ski pass σας online), 23€ αν έρθετε μετά το μεσημέρι. Για να κάνετε τα πρώτα σας μαθήματα σκι ή snowboard, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο δεδομένου ότι είστε παρέα τεσσάρων ατόμων και πάνω . Άλλα 15€ θα υπολογίσετε για την ενοικίαση εξοπλισμού.







Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας 
Στα συν: Είναι ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα που ανοίγουν κάθε χρόνο, έχει άριστη ποιότητα χιονιού και καλές υποδομές (δείτε τις αναλυτικά εδώ) και βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, τις πλαγιές της Πίνδου. Επίσης, έχει πιθανότατα τις καλύτερες τιμές της χώρας. Στα πλην: Για τους εκ νοτίου Ελλάδας ορμώμενους, το ότι είναι αρκετά μακριά μας.
Πόσο θα μου κοστίσει; 12€ το ημερήσιο εισιτήριο τις καθημερινές, 15€ τα Σαββατοκύριακα, 12€ αν έρθετε μετά τις 13.00. Για ομαδικά μαθήματα σκι ή snowboard (από 5 άτομα και άνω) θα υπολογίσετε 20€ το άτομο για δύο ώρες, ενώ για ιδιαίτερα μαθήματα το κόστος ανέρχεται στα 35€ το άτομο για μία ώρα Άλλα 15€ θα χρειαστείτε για την ενοικίαση εξοπλισμού. www.vasilitsa.com









Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων  
Στα συν: Είναι δίπλα στην Αθήνα (μόλις 200 χιλιόμετρα), είναι άριστα οργανωμένο, και ένα από τα πιο «δραστήρια» και εξωστρεφή χιονοδρομικά στην Ελλάδα –διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από βραδινό σκι μέχρι πεζοπορίες στην ειδυλλιακή φύση γύρω του. Στα πλην: Με 100.000 επισκέπτες τον χρόνο, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε το ιδανικό χιονοδρομικό κέντρο για να απομονωθείτε. Είναι, επίσης, μάλλον τσιμπημένο σε σχέση με τα «βόρεια» χιονοδρομικά.

Πόσο θα μου κοστίσει; 25€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου), και 15€ όλες τις υπόλοιπες μέρες. Η ενοικίαση εξοπλισμού θα σας κοστίσει 20€ τα Σαββατοκύριακα (15€ τις καθημερινές), ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 25€ το άτομο την ώρα για γκρουπάκι δύο ατόμων, και στα 15€ το άτομο την ώρα για ομάδες τεσσάρων ατόμων και πάνω. Τακτικά ισχύουν προσφορές όπως το All Inclusive Ski, στα 45€ το άτομο με κάρτα σκι, εξοπλισμό, διανυκτέρευση και ημιδιατροφή. www.kalavrita-ski.gr





Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν  
Στα συν: Είναι το χιονοδρομικό με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα (έχει αναβατήρα στα 2.480 μέτρα!) πράγμα που του εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού και μεγαλύτερη διάρκεια σαιζόν. Οι πίστες του φημίζονται για το μεγάλο πλάτος και τις ήπιες κλίσεις τους. Στα πλην: Ακουμπά σχεδόν στην πινέζα του χάρτη, πράγμα που σημαίνει ότι, αν δεν έχετε την τύχη να μένετε κάπου κοντά στην Έδεσσα και τα πέριξ της, είναι μάλλον μακριά σας.

Πόσο θα μου κοστίσει; 15€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, από 10€ έως 13€ (αναλόγως ημέρας) τις καθημερινές. Για την ενοικίαση εξοπλισμού θα υπολογίσετε 15€ τις καθημερινές και 20€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 20€ το άτομο την ώρα. www.kaimaktsalan.gr





Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια  
Στα συν: Τα συστήματα τεχνητής χιονόπτωσης που διαθέτει εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα χιονιού τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, κι είναι αυτό που φιλοξενεί διεθνείς αγώνες. Στα πλην: Τα 557 χιλιόμετρα που το χωρίζουν από την Αθήνα.

Πόσο θα μου κοστίσει; Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 16€ τα Σαββατοκύριακα, και 12€ τις καθημερινές. Το κόστος των ιδιαίτερων μαθημάτων κυμαίνεται στα 20€ (αν είστε δύο) έως 30€ το άτομο, ενώ για τα ομαδικά μαθήματα θα υπολογίσετε από 3€ έως 10€ το άτομο την ώρα, αναλόγως το μέγεθος της ομάδας. Άλλα 15€ θα χρειαστείτε για την ενοικίαση εξοπλισμού.www.3-5pigadia.gr







Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου (στο Καρπενήσι) 
Στα συν: Είναι άρτια οργανωμένο, επεκτείνεται και ανανεώνεται διαρκώς (φέτος απέκτησε νέο εναέριο αναβατήρα και νέα πτέρυγα στις κλειστές εγκαταστάσεις) ενώ διοργανώνει συχνά δραστηριότητες και events όπως το νυχτερινό σκι. Είναι, επίσης, πολύ εύκολα προσβάσιμο, καθότι απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Στα πλην: Ισχύει ό,τι και για τα υπόλοιπα κοντινά στην Αθήνα χιονοδρομικά –που βέβαια δεν είναι απαραιτήτως πρόβλημα, αν δεν είστε σκιερ-ερημίτες. Πόσο θα μου κοστίσει; 16€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, 12€ τις καθημερινές. Η ενοικίαση εξοπλισμού θα σας κοστίσει 12€, ενώ τα μαθήματα κυμαίνονται στα 20€ το άτομο την ώρα για γκρουπάκι δύο ατόμων, και στα 15€ το άτομο την ώρα για τρία άτομα και πάνω.  









Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου  
Στα συν: Η μικρή απόσταση που το χωρίζει τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη. Η εύκολη προσβασιμότητά του, οι χαμηλές τιμές του και η θέση του ανάμεσα στα κουκλίστικα χωριουδάκια του Πηλίου. Στα πλην: Είναι χιονοδρομικό… τσέπης, με τρεις μόνο πίστες, και με χαμηλό υψόμετρο (στα 1421 μέτρα) πράγμα που σημαίνει μικρή διάρκεια σαιζόν και ποιότητες χιονιού που θα ικανοποιήσουν κατά βάση τους αρχάριους σκιέρ. Σημειώστε επίσης ότι λειτουργεί μόνο μέχρι τις 16.00 το απόγευμα.

Πόσο θα μου κοστίσει; 11€ το ημερήσιο εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, 9€ τις καθημερινές (αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ). Η ενοικίαση εξοπλισμού κοστίζει 15€, ενώ τα μαθήματα θα σας κοστίσουν 25€ το άτομο την ώρα για γκρουπάκι δύο ατόμων, ή 20€ το άτομο την ώρα αν είστε από τρία άτομα και πάνω. www.skipilio.gr




Πηγή: www.arttravel.gr