κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Thinking Out Loud





Αργιλοθεραπεία....


 Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες. Οφείλονται στην παρουσία διάφορων μετάλλων και η μεγάλη ποικιλία των χρωματισμών της οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου. Η άργιλος «φημίζεται» για τις απορροφητικές αλλά και τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες που οφείλεται στη δυνατότητα ανταλλαγής ιόντων με το σώμα.
Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες , όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.
Η καλλυντική άργιλος χρησιμοποιείται ευρέως από τα ινστιτούτα ομορφιάς παγκοσμίως, ενώ το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να τη βρει στο εμπόριο, την κατατάσσει ανάμεσα στα πρώτα σε ζήτηση υλικά ειδικά για την παρασκευή μασκών ομορφιάς τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα.
Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δεσμεύοντας τη θερμότητα και δημιουργώντας υπεραιμία
. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες δρουν ενάντια στη γήρανση, ενώ με την πρώτη κιόλας εφαρμογή το δέρμα δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης. Ανάλογα με τον τύπο της αργίλου που θα χρησιμοποιήσουμε στην εκάστοτε μάσκα, εξαφανίζονται τα στίγματα και απομακρύνονται οι ρύποι, αφού απορροφάται το σμήγμα και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η αναζωογόνηση του δέρματος φανερή. Όσον αφορά στην εφαρμογή της στο σώμα, η άργιλος δρα ως αντικυτταριτιδικό προϊόν, απομακρύνοντας τις τοξίνες.
Η άργιλος στην αισθητική εφαρμόζεται μόνο για εξωτερική χρήση, στις περιποιήσεις προσώπου και σώματος. 
1. Πώς ενεργεί η άργιλος στο δέρμα;
Έχει δύο ξεχωριστές ιδιότητες:

Την ιδιότητα απορρόφησης
Αφορά στην επιφάνεια του δέρματος. Ενεργεί σαν στυπόχαρτο, λόγω της μεγάλης δυνατότητας συγκράτησης που έχει. Η άργιλος μπορεί να συγκρατήσει μέχρι 8 φορές το βάρος της, χωρίς να αλλοιωθεί. Το γεγονός αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό για την αποβολή του σμήγματος και των ρύπων από την επιδερμίδα.

Την ιδιότητα προσρόφησης
Η άργιλος απορροφά τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες, και κατόπιν τις σταθεροποιεί και τις αποβάλλει αποτελεσματικά. Η προσρόφηση επιτυγχάνεται όταν καταναλώνουμε την άργιλο είτε σαν δισκίο ή σαν κάψουλα, είτε διαλυμένη στο νερό. Η προσρόφηση αποτελεί μέρος της θεραπείας,η οποία βασίζεται στα διατροφικά συμπληρώματα.
«Η ικανότητα της αισθητικής φαίνεται στην απορρόφηση».
2. Η χρήση της αργίλου στις περιποιήσεις προσώπου
Ο ιλλίτης είναι απορροφητικός, λειτουργεί σαν «αντλία» και απαλλάσσει το δέρμα από το σμήγμα και τους ρύπους.
Ο μονμοριλονίτης είναι πολύ απορροφητικός και πολύ αποτελεσματικός στις περιποιήσεις που εφαρμόζονται σε μεικτό ή λιπαρό δέρμα. Αποτελεί, επίσης, το βασικό συστατικό της μάσκας ομορφιάς με λάσπη.
Ο καολινίτης χρησιμοποιείται στις περιποιήσεις που καταπραΰνουν και φωτίζουν το δέρμα.
Σε μια περιποίηση προσώπου, η άργιλος χρησιμοποιείται στο τέλος της περιποίησης. Εφαρμόζεται με τη μορφή μάσκας, για να φωτίσει το θαμπό χρώμα και για να απορροφήσει τις τελευταίες ακαθαρσίες του μεικτού ή λιπαρού δέρματος. Η μάσκα είναι συχνά έτοιμη για χρήση. Ανάλογα με τη μάρκα των προϊόντων, η διαδικασία εφαρμογής της μπορεί να διαφέρει λίγο.
3. Η χρήση της αργίλου στις περιποιήσεις σώματος
Η άργιλος χρησιμοποιείται στο σώμα μόνη της ή αναμεμειγμένη με άλλα συστατικά. Αν διαλυθεί σε πολύ λεπτή σκόνη, οι ιδιότητες απορρόφησης και προσρόφησης δεκαπλασιάζονται. Όταν δεν είναι πολύ αραιωμένη, εφαρμόζεται σαν κατάπλασμα στα μέρη του σώματος που υποφέρουν. Αυτή η εφαρμογή στοχεύει κυρίως στην ευεξία. Αντίθετα, αν είναι περισσότερο αραιωμένη, εφαρμόζεται σαν επικάλυψη, σε συνδυασμό με φύκια ή τύρφη (ορυκτό άνθρακα σχηματισμένον από απανθράκωση φυτικών οργανισμών). Χάρη στα γνωστά για την ευεργετική τους δράση ιχνοστοιχεία και άλατα που περιέχει, συμβάλλει στην τόνωση του εξασθενισμένου οργανισμού. Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για περιποιήσεις SPA.
Η άργιλος με τα φυσικά συστατικά της ανήκει στα βιολογικά προϊόντα. Η επιστροφή στις ζωτικές πηγές συμβάλλει στην αποκατάσταση της αρμονίας του σώματος με τη φύση.