κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Δεν θα πιστεύετε τι κάνει ο καφές στα μαλλιά



Όλα τα οφέλη της καφεΐνης, όπως δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Dermatology.


Καλά νέα για όσες αρνούνται να κατευνάσουν τον εθισμό τους στον καφέ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Δερματολογίας, η καφεΐνη διεγείρει το στέλεχος της τρίχας και παρατείνει τον κύκλο ζωής της, καθώς μπλοκάρει τις επιπτώσεις της χημικής ουσίας DHT, η οποία και είναι ο συνήθης ύποπτος για την απώλεια μαλλιών και τα κατεστραμμένα τριχοθυλάκια.

Εκτός αυτού, διαπιστώθηκε ότι τα τριχοθυλάκια των γυναικών ανταποκρίνονταν πιο αποτελεσματικά στην καφεΐνη, σε σχέση με αυτά των ανδρών.
«Τα θυλάκια των μαλλιών που υποβλήθηκαν σε αγωγή με καφεΐνη, εμφάνισαν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα στις πρώτες 24 ώρες και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις οκτώ ημέρες» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Tobias Fischer.

Δυστυχώς όμως ο πρωινός καφές δεν θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τόσο εύκολα τα μαλλιά που ονειρευόμαστε. Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα της MailOnline, θα πρέπει κανείς να πίνει από 50 έως 60 καφέδες την ημέρα, προκειμένου τα μαλλιά του να «απορροφήσουν την απαραίτητη δόση τους», κάτι πρακτικά αδύνατο.

Γι' αυτό μια καλή εναλλακτική λύση είναι η χρήση κατάλληλων προϊόντων για μαλλιά που περιέχουν ως κύριο συστατικό την καφεΐνη, όπως leave-on κρέμες και ειδικά σαμπουάν και conditioner.

Η αστεια εικονα της ημερας....


Σαββατο 27/12/2014


Η γυμναστική μετά τα 40 «ξανανιώνει» το δέρμα


Η συστηματική γυμναστική όχι μόνο χαρίζει νεανική λάμψη στο δέρμα αλλά μπορεί και να αντιστρέφει τα σημάδια της ηλικίας πάνω του σε όσους αρχίζουν να γυμνάζονται μετά τα 40, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Οπως πολλοί γνωρίζουν εκ πείρας, το δέρμα αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Παρουσιάζει ρυτίδες, σακούλιασμα και σημάδια που οφείλονται στις φυσιολογικές μεταβολές των στιβάδων του.

Στην πραγματικότητα, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», στην ηλικία των περίπου 40 ετών παρατηρείται στους περισσότερους ανθρώπους πάχυνση της κερατίνης – της εξωτερικής, προστατευτικής στιβάδας της επιδερμίδας, αυτής που βλέπουμε και αισθανόμαστε. Η στιβάδα αποτελείται κυρίως από νεκρά δερματικά κύτταρα και κολλαγόνο και καθώς μεγαλώνουμε γίνεται ολοένα και πιο ξηρή, ξεφλουδίζει και σκληραίνει.
Ταυτόχρονα, η στιβάδα του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα (χόριο, η επιστημονική ονομασία) αρχίζει να λεπταίνει, να χάνει κύτταρα και να παρουσιάζει μείωση ελαστικότητας, με αποτέλεσμα να αποκτά το δέρμα μια πιο σακουλιασμένη όψη.

Οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν εξαιτίας του χρόνου και είναι ανεξάρτητες από τις τυχόν βλάβες του δέρματος λόγω παραγόντων όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, το κάπνισμα, η ρύπανση κ.ά. Ωστόσο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ, στο Οντάριο Καναδά, θέλησαν να διαπιστώσουν εάν είναι αναπόφευκτες ή αν μπορούν να αναχαιτιστούν με τη βοήθεια της γυμναστικής καθώς σε προγενέστερη μελέτη τους σε ποντίκια είχαν ανακαλύψει πως στο δικό τους δέρμα τουλάχιστον η άσκηση παρέχει σημαντικά οφέλη.

Επιστράτευσαν 29 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 20 έως 84 ετών, άλλοι εκ των οποίων έκαναν καθιστική ζωή και άλλοι λάτρευαν τη γυμναστική και αφιέρωναν τουλάχιστον 3 ώρες την εβδομάδα. Οι ερευνητές πήραν δείγματα δέρματος από τους γλουτούς των εθελοντών, διότι αυτό το σημείο του σώματος κατά κανόνα δεν εκτίθεται στον ήλιο και συνήθως έχει μόνο τα σημάδια από τη φυσιολογική φθορά της ηλικίας.
Οπως είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρκ Ταρνοπόλσκι, καθηγητής Επιστήμης της Ασκησης στο ΜακΜάστερ, στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας Αθλητιατρικής (AMSSM), η εξέταση των δειγμάτων στο μικροσκόπιο με βάση μόνο την ηλικία έδειξε το αναμενόμενο: οι πιο ηλικιωμένοι εθελοντές είχαν πιο παχιά κερατίνη στιβάδα και σημαντικά πιο λεπτό χόριο απ’ ό,τι οι πιο νέοι.
Οταν όμως οι ερευνητές αξιολόγησαν το δέρμα και με βάση το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας των εθελοντών, διαπίστωσαν ότι στις ηλικίες άνω των 40 ετών, άνδρες και γυναίκες που γυμνάζονταν συστηματικά, είχαν πολύ πιο λεπτή, υγιή κερατίνη στιβάδα και πολύ πιο παχύ χόριο. Στην πραγματικότητα, το δέρμα των ασκούμενων εθελοντών έμοιαζε πολύ περισσότερο με το δέρμα των 20άρηδων και των 30άρηδων συνεθελοντών τους, ακόμα κι αν οι πρώτοι είχαν περάσει τα 65 τους χρόνια!

Οι αγύμναστοι
Επειδή, όμως, οι διαφορές αυτές θα μπορούσαν να οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση ή η διατροφή, οι ερευνητές συνέχισαν την έρευνά τους σε μια άλλη ομάδα εθελοντών που δεν γυμνάζονταν καθόλου.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα δέρματος από τους γλουτούς και μετά τους ζήτησαν να αρχίσουν ένα πρόγραμμα συστηματικής γυμναστικής. Οι εθελοντές ηλικίας 65 ετών ή περισσότερο στην έναρξη της μελέτης είχαν το δέρμα που θα περίμενε κανείς για την ηλικία τους.

Επί τρεις μήνες γυμνάζονταν δύο φορές την εβδομάδα 30 λεπτά τη φορά, κάνοντας τζόγκινγκ ή ποδήλατο, με μέτρια ένταση (οι καρδιακοί παλμοί τους έφταναν το 65% του μεγίστου). Στο τέλος του τριμήνου οι ερευνητές πήραν πάλι δείγματα δέρματος από τους γλουτούς για να τα ελέγξουν στο μικροσκόπιο και με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψαν πως είχαν σημαντικές διαφορές από τα αρχικά δείγματα, καθώς οι εσωτερικές στιβάδες έμοιαζαν πάρα πολύ με εκείνες ατόμων ηλικίας 20 - 40 ετών.
«Το θέαμα ήταν εκπληκτικό» παραδέχτηκε ο δρ Ταρνοπόλσκι. «Το δέρμα τους έμοιαζε πολύ πιο νεανικό απ’ ό,τι τρεις μήνες νωρίτερα και το μόνο που είχαν αλλάξει στη ζωή τους ήταν η γυμναστική».
Οι ερευνητές δεν ξέρουν πώς ακριβώς επηρεάζει η συστηματική γυμναστική το δέρμα, αλλά εικάζουν πως παίζει ρόλο η παραγωγή ορισμένων ουσιών που λέγονται μυοκίνες και παράγονται από τους μυς όταν γυμναζόμαστε. Οι ουσίες αυτές είναι γνωστό ότι απελευθερώνονται στο αίμα και επηρεάζουν κύτταρα που βρίσκονται πολύ μακριά από τους μυς που τις παράγουν.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία