κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τα καλύτερα "Μικρά μυστικά ομορφιάς"

Μανικιούρ & πεντικιούρ όσο κοιμόμαστε
manikiour- pentikiourΒάλτε ενυδατική κρέμα στα χέρια και στα πόδια σας. Στη συνέχεια βάλτε στα χέρια σας ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες στα πόδια σας. Όταν ξυπνήσετε, το δέρμα στα χέρια και τα πόδια σας θα είναι πολύ πιο απαλό.   

Λαμπερά και υγιή χείλη
1/συνταγη
 Βουρτσίστε τα χείλη ελαφρά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να τα καθαρίσετε από το ξηρό δέρμα και να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Μετά απλώστε ένα lip balm.  
2/ συνταγη 
-Για την  συνταγή θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι (είτε ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή άλλο της επιλογής σας)
1-2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ή μαύρη ζάχαρη
Αν θέλετε προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.


3/συνταγη
-Η τριτη συνταγή έχει ως κύριο συστατικό της τον καφέ. Η καφεΐνη θα αναζωογονήσει το δέρμα των χειλιών σας, κάνοντας το να ζωντανέψει και να αποκτήσει το ξανά ένα υγιές χρώμα. Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας από χοντροκομμένο καφέ (σε χοντρούς κόκκους)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.



Η προετοιμασία και στις δύο συνταγές η ίδια!

Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Εφαρμόστε το μείγμα στα χείλη σας με ένα κουταλάκι ή μικρό πινέλο και κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά. Αφήστε το για 5 λεπτά και αφαιρέστε το με μία ζεστή πετσέτα ταμποναριστά χωρίς να τα γδάρετε!

Μπορείτε να εφαρμόζετε το scrub έως δύο φορές την εβδομάδα (μην το παρακάνετε) ή όταν τα χείλη σας μοιάζουν ταλαιπωρημένα, προκειμένου να προλάβετε το σκάσιμο ή ξεφλούδισμά τους!

Στο τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι καρύδας σας για extra ενυδάτωση και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα!

Περιποίηση δέρματος 

2 /Scrub σώματος:
ΥΛΙΚΑ: ζάχαρη ή αλάτι και λάδι ή αμυγδαλέλαιο
Μόνο αυτά τα δύο υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας, είναι αρκετά για το τέλειο scrub σώματος! Τοποθετείστε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Όταν κάνετε ντους βάλτε το scrub στο σώμα σας και παράλληλα κάντε ένα ελαφρύ μασάζ. Μετά από δύο-τρία λεπτά ξεβγάλετε με άφθονο νερό.  Με την απολέπιση αυτή θα πετύχετε όχι μόνο να απομακρύνετε να νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας, αλλά και να το ενυδατώσετε σε βάθος κάνοντάς το να είναι λαμπερό και απαλό!
Για καθαρούς αγκώνες
Για να καθαρίσουμε τους αγκώνες μας, χρησιμοποιούμε χρησιμοποιημένες λεμονόκουπες. Ακουμπάμε το εσωτερικό του αγκώνα μέσα στην λεμονόκουπα, και το τρίβουμε για λίγα λεπτά. Αποτέλεσμα καλύτερο και από scrub. 

Λαμπερό δέρμα

Διαλύστε ένα φλιτζάνι σκόνη γάλακτος στο νερό της μπανιέρας σας αντί του αφρόλουτρου και βυθιστείτε στο ζεστό νερό για 15 λεπτά ακούγοντας απαλή μουσική. Το δέρμα σας θα οξυγονωθεί σωστά, θα ενυδατωθεί, θα χαλαρώσει και εσείς θα σφύζετε από ευεξία μετά το μπάνιο σας.



Ενυδάτωση με λάδι 
1/ Το βράδυ απλώστε λίγο αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπό σας, αν δεν έχετε βάλτε ελαιόλαδο και κοιμηθείτε με αυτό. Το πρωί πλένετε πολύ καλά το πρόσωπό σας. 
2/ καστορελαιο για βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια:
Θα χρειαστείτε ένα βουρτσάκι για τα φρύδια ή μια μπατονέτα για να απλώσετε ομοιόμορφα το παχύρευστο λαδάκι στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας. Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ σαν θεραπεία, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει πολύ καλά το μακιγιάζ σας. Θα δείτε μέσα σε δύο εβδομάδες τα φρύδια σας να δυναμώνουν και να πληθαίνουν, ενώ οι βλεφαρίδες σας θα αρχίσουν να μακραίνουν.



Γερά νύχια 
Για να δυναμώσουμε τα νύχια, χτυπάμε καλά έναν κρόκο αυγού και βυθίζουμε τα νύχια μας μέσα, για περίπου 5 λεπτά. 
Συμβουλές για γερά νύχια:
 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
 
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο.
 
Ανακατέψτε τα και απλώστε τα μια μπατονέτα στα νύχια σας, αφήστε το για πέντε λεπτά και σκουπίστε.

 
Για πιο λευκά νύχια:
 
1 κουταλιά της σούπας χυμό από λεμόνι.
 
Αρκετή μαγειρική σόδα ώστε το μείγμα να μοιάζει με πάστα.
 
Κάντε μασάζ στην εσωτερική πλευρά των νυχιών και ξεβγάλετε καλά.
 

 
Γενικά tips για γερά νύχια:
 
Χρησιμοποιούμε γάντια όταν ερχόμαστε σε επαφή με απορρυπαντικά ακόμα και όταν πλένουμε τα πιάτα.
 
Αποφεύγουμε το συχνό βάψιμο.
 
Αποφεύγουμε το ασετόν (τα αφυδατώνει, κάνοντάς τα αδύναμα και εύθραυστα).
 
Αποφεύγουμε τα σκληρυντικά.
 
Προτιμήστε να λιμάρετε τα νύχια σας αντί να τα κόβετε. Όταν κόβετε τα νύχια υπάρχει η πιθανότητα να τα ραγίσετε – ενώ με τη λίμα τα στρώματα του νυχιών παραμένουν ενωμένα.
 
Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Ε και C. 
 
Κόψτε να νύχια σας μετά το ντους, είναι πιο μαλακά.
AdTech Ad

Αποσμητικό για το σώμα 
Αποτελεσματικό αποσμητικό για το σώμα, είναι η μαγειρική σόδα! Προσθέστε λίγη στο νερό του μπάνιου και μετά το μπάνιο, αφού σκουπιστείτε, βάλτε λίγη στις μασχάλες. 

Αποσμητικό για τα πόδια
Τρίψτε λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή μέντα και ανακατέψτε τον με απλή πούδρα. Πουδράρετε μ’ αυτό, το εσωτερικό των παπουτσιών, προτού τα φορέσετε. 




Λαμπερό χαμόγελο 
Για λεύκανση των δοντιών, τρίβουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου στα δόντια 
1.     Το κλασσικό βούρτσισμα των δοντιών. Πρέπει όμως να γίνεται επισταμένα με διάρκεια τουλάχιστον 3 λεπτών μετά από κάθε γεύμα. Πρέπει να βουρτσίζετε όλη την οδοντοστοιχία τουλάχιστον τρείς φορές τη μέρα.
2.     Αποφύγετε τους καφέδες και το τσάι. Πρόκειται για ροφήματα που αφήνουν λεκέδες στα δόντια. Εάν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε καλό θα ήταν να πίνετε ή να ξεπλένετε συχνά με νερό.
3.    Τρίψτε τα δόντια σας με φρούτα όπως φράουλες. Ο χυμός και ο πολτός των κόκκινων φρούτων περιέχει μαλικό οξύ, το οποίο χρησιμεύει ως λευκαντικό και μπορεί να απομακρύνει τις κηλίδες από την επιφάνεια των δοντιών. Επειδή εξάλλου οι φράουλες περιέχουν και βιταμίνη C, κάνουν καλό και στα ούλα. Το μυστικό αυτό εφαρμόζει και η σταρ του Χόλυγουντ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.
4.    Μασήστε καλά την τροφή σας. Κάποιες συγκεκριμένες τροφές, όπως μήλα, σέλινο, καρότα διατηρούν τα δόντια καθαρά, ενώ λαχανικά όπως το μαρούλι και το σπανάκι, εφαρμόζουν ένα είδος τείχους προστασίας για τους λεκέδες.
5.    Αποφύγετε νερό και οδοντόκρεμες με φθόριο. Υπάρχει κίνδυνος να αποχρωματίσουν τα δόντια σας. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει το φθόριο στο πόσιμο νερό καθώς θεωρείται υπεύθυνο και για πολλές ασθένειες και επιδημείες.
6.    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινίες λεύκανσης που πωλούνται στα φαρμακεία. Περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται από τους οδοντιάτρους. Προσοχή χρειάζεται καθώς πρέπει να χρησιμοποιείται μια φορά το μήνα.
7.   Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά καθώς επιβαρύνουν τα δόντια σας. Είναι ιδιαίτερα όξινα με συνέπεια να διαλύουν τα ανώτερα στρώματα του δοντιού. Επίσης περιέχουν υψηλές ποσότητες φωσφόρου, ένα μέταλλο που μπορεί να καταστρέψει το ασβέστιο από τα οστά αν κάνετε μεγάλη κατανάλωση.
8.    Σταματήστε το κάπνισμα. Δεν αποτελεί μύθο πως το κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια. Οι καφέ κηλίδες που δημιουργούνται από τη νικοτίνη είναι πολύ δύσκολο να φύγουν καθώς εισχωρούν στο σμάλτο των δοντιών.
9.   Φτιάξτε τη δικιά σας αυτοσχέδια αποτελεσματική οδοντόκρεμα. Η μαγειρική σόδα (baking soda) περιέχεται σε πολλές οδοντόκρεμες του εμπορίου. Αναμείξτε μαγειρική σόδα με λίγο αλάτι. Πρόκειται για ένα φθηνό και σπιτικό λευκαντικό για τα δόντια σας. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι οδοντόκρεμες που διαφημίζονται για λεύκανση, δεν έχουν τόσο δραματικά αποτελέσματα. Δηλαδή μπορεί να μην λευκαίνουν τα δόντια απευθείας όμως το σίγουρο είναι πως είναι αποτελεσματικότερες για περιπτώσεις πλάκας και άλλων παθήσεων τις οδοντοστοιχίας.
10.  Κακό συνήθειο πολλών νέων κυρίως είναι να τρώνε τα νύχια τους. Αυτό επιβαρύνει και τα δόντια. Εξασθενούν το σμάλτο των δοντιών και επίσης μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα χαλώντας τα δόντια. 

Το αντιηλιακό της γιαγιάς 
Υλικά:
40 ml σουσαμέλαιο
40 ml λάδι βάλσαμου
20 ml αμυγδαλέλαιο
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο νεραντζιάς
30 ml τσάι μαύρο

Τα ανακατεύετε και το σπιτικό αντιηλικο σας ... είναι έτοιμο!

Λάδι μαυρίσματος με λάδι λεβάντας
ΥΛΙΚΑ
9 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι μηλίτη
6 σταγόνες λάδι λεβάντας

Ρίχνουμε τα υλικά μας όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Το βάζουμε σε μπουκάλι στη συνέχεια και το χρησιμοποιούμε αφού πρώτα το κουνήσουμε καλά.
Το λάδι της λεβάντας εκτός από το υπέροχο άρωμα του θα σας προστατεύσει και από τα κουνούπια και τα έντομα την ώρα που κάνετε ηλιοθεραπεία.

η λύση για λαμπερά μαλλιά



1/ Ασφαλώς η εικόνα ενός χτυπημένου αυγού πάνω στα μαλλιά σας δε σας δελεάζει. Είναι όμως ένας απλός και φυσικός τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία των μαλλιών σας και να τους δώσετε τη χαμένη τους λάμψη.

2/ Ψαλίδα
Μπορείτε να βρέξετε τις άκρες των μαλλιών σας και να τις αλείψετε με καστορέλαιο. Αφήστε το για 60 λεπτά και μετά λουστείτε. Επίσης μπορείτε να απλώσετε καστορέλαιο σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα για ένα τέταρτο της ώρας. Προσοχή όμως: Επιλέξτε τη δεύτερη εκδοχή μόνο εάν έχετε ξηροδερμία και σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το καστορέλαιο περισσότερα από 15 λεπτά μέχρι να λουστείτε.

Προστατευτική μάσκα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά
Θα χρειαστείτε
• 1 κουταλάκι χυμό αλόης βέρα
• 1 κουταλιά μέλι
• 1 κουταλάκι καστορέλαιο

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και κάνετε μασάζ στο κεφάλι τρίβοντας ελαφρά το τριχωτό. Αφήνετε για 30-40 λεπτά πριν λουστείτε. Μετά το λούσιμο, ξεβγάζετε με χαμομήλι και κατόπιν με νερό. Εφαρμόζοντας την 1 με 2 φορές την εβδομάδα, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν ξανά την ελαστικότητά τους.

Για τους κρύους μήνες του χειμώνα, μια εξαιρετική επιλογή είναι η κρέμα από αβοκάντο. Ενυδατώνει και προστατεύει τα μαλλιά. Βάλτε ένα ώριμο μαλακό αβοκάντο στο μίξερ. Αφού γίνει κρέμα, ανακατέψτε το μαζί με 2 κουταλιές γιαουρτιού. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και συνεχίστε με το κανονικό σας λούσιμο.

ξεκούραστα μάτια 

Αν η πρώτη σκέψη σας μόλις δείτε λεπτές φέτες από αγγούρι είναι να ετοιμάσετε μια δροσερή σαλάτα, τότε σκεφθείτε ξανά. Χρησιμοποιώντας αγγούρι μπορείτε να ανανεώσετε τα μάτια σας και να τους δώσετε το σφρίγος και την ενυδάτωση που τους έλλειπε.

ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΤΙΩΝ
Τρίβετε πατάτα και παπάγια και τα αναμιγνύετε. Τοποθετείστε στη συνέχεια το μίγμα σε δύο μαντιλάκια καθαρισμού
 pom pom και τα τοποθετείτε στα μάτια σας για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η παπάγια είναι πλούσια σε ένζυμα που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων και η πατάτα είναι πηγή βιταμίνης Β. Μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα.

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ 
ΜΕ ΑΛΟΗ
Θα χρειαστείτε 
  • 2 κουταλιές τζελ αλόης, 
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο χαμομήλι και 
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας. 
Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε αιθέρια έλαια χρησιμοποιήστε αφέψημα χαμομηλιού και μέντας από ένα κουταλάκι. Τοποθετείστε το μίγμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά και αφού παγώσει αρκετά εφαρμόστε το σαν μάσκα για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορεί να γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ
                                                                  
  • Για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους τοποθετήστε φέτες παγωμένου αγγουριού και αφήστε τε τις για 10 λεπτά. Λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνη C το αγγούρι έχει πολύ καλές λευκαντικές ιδιότητες.
  • Ανακάτεψε χυμό από αγγούρι με μια μικρή ποσότητα μέλι και άπλωσε το μείγμα γύρω από τα μάτια. Τα συστατικά του αγγουριού βοηθούν στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, ενώ το μέλι ενυδατώνει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ


Βάλτε στην κατάψυξη φακελάκια τσαγιού ή χαμομηλιού. Αφού τα βγάλετε από την ψύξη μετά από 2 λεπτά εφαρμόστε τα σε κλειστά μάτια. Η τανίνη του τσαγιού περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το πρήξιμο.


προσωπο


Αποτελεσματική μάσκα κατά της ξηρότητας:
Έχετε δέρμα ιδιαίτερα ξηρό και ειδικά το χειμώνα η κατάσταση γίνεται αφόρητη; Έχετε δοκιμάσει ενυδατικές κρέμες, μάσκες ενυδάτωσης, πίνετε πολύ νερό αλλά παρ' όλα αυτά το δέρμα σας ακόμη «τραβάει»;
Η λύση που σας προτείνουμε είναι απλή και βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού σας. Εφοδιαστείτε με σπιτικό γιαούρτι και βιολογικό μέλι που δεν περιέχουν χημικά και χρωστικές και φτιάξτε μια ενυδατική μάσκα σκέτη γλύκα!
Θα χρειαστεί μόνο: Να ανακατέψετε καλά μια κουταλιά της σούπας από κάθε συστατικό σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού. Απλώστε τη μάσκα με ένα φαρδύ πινέλο, ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις και αφήστε τη να δράσει για 25- 35 λεπτά. Στο τέλος χρησιμοποιήστε χαμοληλέλαιο (German blue) 


Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση:
ΥΛΙΚΑ: γιαούρτι και μέλι
Δεν θα σας πάρει πάνω από 2-3 λεπτά για να φτιάξετε αυτή τη μαγική μάσκα! Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθετείστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και κάτω από τα μάτια. Αφήστε την να δράσει για 15-20 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετέ την άλλη μια φορά την εβδομάδα.
Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!