κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μακιγιάζ για να δείχνεις νεότερη!


Χρησιμοποίησε τη σωστή ποσότητα βάσης

Οι παχύρρευστες βάσεις εισχωρούν στις λεπτές γραμμές και «σβήνουν» τη φυσική λάμψη του δέρματος. «Χρησιμοποίησε βάση μόνο όταν είναι απαραίτητη για να εξομαλύνει τις δυσχρωμίες», λέει η makeup artist Frances Hathaway. «Δεν χρειάζεται να καλύπτεις κάθε χιλιοστό του δέρματος». Όταν αγοράζεις βάση, απόφυγε αυτές που υπόσχονται «ματ» και «βελούδινη» υφή «διαρκείας» και προτίμησε τις ελαφριές υγρές φόρμουλες με χρωστικές που αντανακλούν το φως. Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, η βάση ενδέχεται να μην απλώνεται ομοιόμορφα και να τονίζει τη δυσχρωμία, γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μην ξεχνάς να απλώνεις ενυδατική μετά τον καθαρισμό.

Μην καλύπτεις υπερβολικά τους μαύρους κύκλους με κονσίλερ

Μπορεί ένα παχύρρευστο κονσίλερ σε στικ ή σε μπουκαλάκι να εξαφανίζει τις σκιές κάτω από τα μάτια, αλλά τραβάει επίσης το βλέμμα στα σημεία όπου το δέρμα ζαρώνει και κάνει λεπτές γραμμές (συνήθως εμφανίζονται πρώτα κάτω από τα μάτια λόγω της λεπτότητας του δέρματος). Μια καλύτερη πρόταση; Χρησιμοποίησε ένα highlighter σε στυλό που περιέχει φωτεινά σωματίδια – όχι σε ματ χρώμα – και καμουφλάρισε μ’ αυτό τους μαύρους κύκλους. Εφάρμοσέ το μόνο κοντά στις εσωτερικές γωνίες κάτω από τα μάτια όπου οι σκιές είναι πιο έντονες (και οι γραμμές λιγότερες).

Πες ναι στα κραγιόν με πιο φωτεινές αποχρώσεις

Τα σκούρα χρώματα κάνουν οποιαδήποτε επιφάνεια να φαίνεται μικρότερη, πράγμα που μπορεί ν’ αποτελεί άσσο στο μανίκι όταν πρόκειται για τους γοφούς σου, αλλά όχι για τα χείλη σου. Αν θέλεις το στόμα σου να δείχνει πιο γεμάτο – άρα πιο νεανικό – προτίμησε τα φωτεινά κραγιόν και gloss σε ροδακινί, ροζ κι έντονο κόκκινο χρώμα, από τις σκούρες αποχρώσεις του μπορντό, βαθυκόκκινου και καφέ. Δοκίμασε ένα άλλο τρικ που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση των ζουμερών χειλιών: πριν απλώσεις το χρώμα, πέρασε με μολύβι το περίγραμμα του πάνω χείλους και σβήστο με το ακροδάχτυλο.

Μην χρησιμοποιείς πούδρα για να ολοκληρώσεις το μακιγιάζ

Η νεανική επιδερμίδα αντανακλά το φως, ενώ οι πούδρες εμποδίζουν την ανάκλαση του φωτός και τείνουν να μεγεθύνουν τις γραμμές του δέρματος. Αν από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου να βάφεται χρησιμοποιείς πούδρα σαν το τελικό βήμα του μακιγιάζ σου, μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξεις συνήθεια. Γι’ αυτό σου έχουμε ένα πλάνο τριών βημάτων: Πρώτα, άλλαξε την πούδρα σου με μία ελαφριά σύσταση που αντανακλά το φως. Ύστερα, ξεκίνησε να την εφαρμόζεις μόνο στη μύτη και το πηγούνι. Τέλος, αντάλλαξε την πούδρα με μια συσκευασία μαντηλάκια κατά της λιπαρότητας που θα χρησιμοποιείς μόνο στην περιοχή Τ (μύτη, πηγούνι και μέτωπο) σε περίπτωση που το δέρμα σου αρχίζει να γυαλίζει έπειτα από μερικές ώρες.

Προτίμησε eyeliner σε καφέ χρώμα

Εντάξει, μην απαρνηθείς εντελώς το eyeliner αφού κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτά, αλλά προτίμησε το καφέ από το πιο σκληρό μαύρο και άπλωσε καλά το χρώμα. «Το περίγραμμα των ματιών πρέπει να είναι μαλακό και σε αρμονία με το βλέμμα, γι’ αυτό απόφυγε τις αυστηρές γραμμές», λέει ο makeup artist Troy Surratt. «Μια παχιά γραμμή μπορεί να κάνει τα βλέφαρα να φαίνονται πολύ πιο βαριά απ’ ότι είναι». Η καλύτερη τεχνική είναι να κάνεις μια γραμμή με ένα καφέ liner σε μολύβι κατά μήκος των πάνω βλεφαρίδων (μέσα στις ρίζες), τονίζοντας τις εξωτερικές γωνίες και περνώντας από πάνω με μια μπατονέτα.

Διάλεξε το σωστό χρώμα στο μολύβι χειλιών

Το μολύβι τονίζει το περίγραμμα των χειλιών και αποτρέπει το χρώμα να «τρέξει» μέσα στις λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα. Παρόλα αυτά, η επιλογή του πρέπει να γίνεται με προσοχή γιατί το έντονο περίγραμμα, ή το έντονο χρώμα, θα κάνει τα χείλη σου να φαίνονται σφιχτά και σουφρωμένα. Για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, διάλεξε μια απόχρωση που να ταιριάζει με το χρώμα των χειλιών σου – και όχι με αυτό του κραγιόν – και προτίμησε μια κρεμώδη φόρμουλα, που δεν αφήνει ξηρά σημεία, σε ολόκληρο το περίγραμμα των χειλιών (ώστε να ξεθωριάζει ομοιόμορφα).

Περιόρισε το μολύβι και τη μάσκαρα στο πάνω βλεφαρο

Οι τονισμένες κάτω βλεφαρίδες μπορούν να κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται πεσμένα και να τραβήξουν το βλέμμα στους μαύρους κύκλους. Γι’ αυτό, για… ανεβασμένο βλέμμα γύρισε τις πάνω βλεφαρίδες κι άπλωσε απαλά μια μάσκαρα για όγκο από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

Βάζε πάντα ρουζ

Μια ροδαλή απόχρωση στα μάγουλα χαρίζει ζωντάνια στη στιγμή και, αν εφαρμοστεί σωστά, το ρουζ μπορεί να προσφέρει ένα μίνι lifting. Χαμογέλασε κι εφάρμοσε το χρώμα ελαφρώς πιο πάνω από τα πιο γεμάτα σημεία των μάγουλων. Άπλωσε το χρώμα προς τους κροτάφους σε κύκλους – και όχι σε γραμμή – χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο και φουντωτό πινέλο. Μια τελευταία συμβουλή: Απόφυγε τη γραμμή χρώματος που απλώνεται πάνω στα ζυγωματικά γιατί κάνουν το πρόσωπο να δείχνει τραβηγμένο και κουρασμένο, λέει ο Surratt.

Χρησιμοποίησε πινέλο για να απλώσεις το κραγιόν

Θυμήσου ότι το περίγραμμα των χειλιών μαλακώνει με την ηλικία με αποτέλεσμα το περιττό χρώμα να «δραπετεύει» πιο εύκολα. Αν θέλεις το χρώμα να μένει στη θέση του, χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου ή ένα πινέλο χειλιών έτσι ώστε να μην απλώνεις μεγάλη ποσότητα χρωστικής. Εφάρμοσε πρώτα το κραγιόν στο κέντρο του στόματος και με το δάχτυλο άπλωσέ το ομοιόμορφα. Τελείωσε βάζοντας από πάνω μια στρώση ενυδατικού balm  ή απαλού gloss.

Διάλεξε ένα μολύβι φρυδιών κοντά στο φυσικό σου χρώμα

«Το χρώμα των φρυδιών ξεθωριάζει με την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι το μολύβι που χρησιμοποιούσες στα 25 θα κάνει μεγάλη αντίθεση με τον τόνο της επιδερμίδας σου στα 50», λέει η makeup artist Denise Markey. Διάλεξε ένα μολύβι που να είναι έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σου, κι αν τα φρύδια σου έχουν αρχίσει να γίνονται ατίθασα, πέρασέ τα με ένα διαφανές τζελ φρυδιών βουρτσίζοντάς τα προς τα πάνω και προς τα έξω με κατεύθυνση τους κροτάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου