κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πώς τα παιδιά μας διδάσκουν την bohemian φιλοσοφία;

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείτε μία τάση προς την ελευθερία, τον αυθορμητισμό και την αντισυμβατικότητα χαρακτηρίζοντας διάφορες πτυχές της σύγχρονης ζωής. Στο στιλ, την ομορφιά, στη διακόσμηση του σπιτιού η boho αισθητική δίνει έντονα το παρόν της. Είναι μια τάση που δείχνει να μας αρέσει και να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς. Μοιάζει με την επάνοδο των χίπις η περίοδος αυτή.
Αν όμως το καλοσκεφτούμε η φιλοσοφία και ο τρόπος ζωής των χίπις δεν έλειψε ποτέ. Τα παιδιά είναι άξιοι συνεχιστές τους. Καλό είναι λοιπόν να πάρουμε μερικά μαθήματα του bohemian τρόπου ζωής απ΄τα μικρά μας.
  • Οι τρόποι καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι απουσιάζουν, αφού για εκείνα τα μαχαιροπίρουνα δεν αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης. Νιώθουν την ελευθέρια να φάνε το φαγητό τους με τα χέρια αλλά και να μοιραστούν το φαγητό όσων βρίσκονται στο τραπέζι μαζί τους.
  • Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γυμνισμό. Λατρεύουν αυτήν την ελευθερία της γύμνιας. Τρέχουν γυμνά, πηδάνε γυμνά στους καναπέδες, χορεύουν γυμνά ακόμη και τρώνε γυμνά. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.
  • Οι κλειστές πόρτες στο σπίτι δεν σημαίνουν τίποτα για εκείνα. Μπορούν να τις ανοίξουν και να εισβάλουν όποτε θέλουν.
  • Δεν έχουν κανένα θέμα με τον ύπνο. Μπορούν να κοιμηθούν όπου θέλουν και οποιαδήποτε στιγμή νυστάξουν. Στο αμάξι, στο λεωφορείο, σε πάρκα, στο εστιατόριο. Απλά, νυστάζουν και κοιμούνται.
  • Δέχονται τη διαφορετικότητα σαν κάτι απλό και καθημερινό. Είναι κομμάτι της ζωής.
  • Ο χρόνος δεν υπάρχει. Δεν τους ενδιαφέρει τη ώρα είναι, ποια μέρα κτλ. Οριοθετούν τα πάντα με βάση τον ήλιο. Μέρα, νύχτα. Επίσης, δεν τους αρέσει καθόλου να βιάζονται και να τους αγχώνουν. Όλα θα γίνουν.
Ξέρετε κάτι;
large (15)Ζηλεύουμε λίγο. Aυτή την ελευθερία και τη ανεμελιά τους. Δύο βασικά στοιχεία που λείπουν απ΄τη ζωή ενός ενήλικα. Όσο μεγαλώνεις χάνεις την επαφή με την bohemian φιλοσοφία. Τα πρέπει, οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες της πραγματικότητας δεν αφήνουν περιθώρια. Κι όμως, υπάρχουν στιγμές που μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά να μας θυμίσουν λίγο πως είναι να ζεις ελεύθερος χωρίς κανόνες και να ενθουσιάζεσαι με τα πιο μικρά πράγματα της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου