κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Αυχενικό σύνδρομο και Yoga.....

Αυχενικό σύνδρομο: Τρεις εύκολες ασκήσεις που ανακουφίζουν τον πόνο

Ο πόνος στον αυχένα ενοχλεί αρκετό κόσμο στην καθημερινότητά του και ιδιαίτερα στις μέρες μας που η καθημερινότητα μας είναι έντονη, γεμάτη stress και πίεση.
Οι πολλές ώρες στη δουλειά, καθισμένοι σε μία καρέκλα μπροστά από ένα υπολογιστή , η ορθοστασία και γενικότερα η λάθος στάση σώματος βλάπτει αρκετά τον αυχένα μας  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε  για μεγάλα  χρονικά διαστήματα.
Ο πόνος στην αυχενική μοίρα μπορεί να προκαλείται από κανονικό μυϊκό σπασμό όταν κρατάμε παρατεταμένα τον αυχένα μας στην ίδια σταθερή θέση. Σίγουρα  θα βοηθήσει η τοπική εφαρμογή θερμότητας (ζεστό ντους κρατώντας το κεφάλι μας κρεμασμένο προς τα κάτω και τον αυχένα τελείως χαλαρό) αλλά η καλύτερη λύση είναι κάποιες διατατικές ασκήσεις Yoga που μπορούμε να τις κάνουμε ακόμα και στο γραφείο μας.
Πλέκουμε  τα δάχτυλα στην κορυφή του κεφαλιού. Χωρίς να ασκούμε πίεση στα χέρια  αφήνουμε τον αυχένα μας να διαταθεί μαλακά μόνο με το βάρος των χεριών μας. Χαλαρώνουμε συνειδητά τους μυς του αυχένα.
Τοποθετούμε  το αριστερό χέρι πάνω στο δεξί αυτί. Αφήνουμε τον αυχένα μας να διαταθεί μαλακά μόνο με το βάρος του χεριού και επαναλαμβάνουμε στη άλλη πλευρά.
Ασκήσεις από το Yoga που βοηθούν πολύ στη ανακούφιση από τους αυχενικούς πόνους είναι το  Cat stretch, το  forward bend και φυσικά το  childʼs pose. Μπορούν να γίνουν σε οπουδήποτε μέρος με τη χρήση ενός στρώματος. 
Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του αυχενικού, καθώς ανακουφίζουν σημαντικά από τον πόνο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για το Εργασιακό Περιβάλλον της Δανίας, στην οποία συμμετείχαν 42 γυναίκες ηλικίας 36 έως 52 ετών, έδειξε ότι τρεις συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου έως και κατά 80%.
Για να δείτε αποτελέσματα, θα πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και αναμένεται να δείτε βελτίωση εντός τριών μηνών. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και των τραυματισμένων ιστών.
Για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις, τα γόνατα θα πρέπει να είναι λίγο λυγισμένα και να κρατάτε βαράκια. Επαναλαμβάνετε κάθε άσκηση κάνοντας τρία σετ των 8-12 επαναλήψεων.
1. Ανύψωση ώμων
1neck
Κρατάτε τα χέρια τεντωμένα πλάι στο σώμα, με τις παλάμες να κοιτάζουν τον κορμό. Ανεβάζετε τους ώμους μέχρι το ύψος των αυτιών, κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.
2. Ανοίγματα
3neck
Σκύβετε προς τα εμπρός και τεντώνετε τα χέρια, με τις παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, σφίγγετε τους μύες της ωμοπλάτης και τεντώνετε τα χέρια στο πλάι, παράλληλα με το έδαφος. Κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.
3. Ανύψωση χεριών
2neck
Με τον κορμό τεντωμένο, κρατάτε τις παλάμες μπροστά από τους μηρούς. Ανοίγετε τους αγκώνες προς τα έξω και ανεβάζετε τις παλάμες έως το ύψος της κλείδας. Κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε επίσης τρεις ασκήσεις γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο στον αυχένα.