κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Γυμναστική & Αντιγήρανση

Τα 5 είδη άσκησης που θα κρατήσουν νέο το μυαλό και το σώμα σου

Ο Χάρης Μανουσάκης, καθηγητής φυσικής αγωγής και personal trainer, αποκαλύπτει στα επόμενα κλικ τα top 5 είδη γυμναστικής για υγεία και ευεξία.
1. Δυναμικό περπάτημα: Ένας από τους καλύτερους τρόπους προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, αφού μελέτες έχουν αποδείξει ότι 30- 60 λεπτά γρήγορο περπάτημα ημερησίως μπορεί να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 11% και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής.
2.Yoga: Προάγει την ευλυγισία, ενώ μας μαθαίνει να αναπνέουμε σωστά. Χαλαρώνει, ηρεμεί, φέρνει ισορροπία στο σώμα και το πνεύμα και μας βοηθά να διαχειριστούμε τον βασικότερο εχθρό μας, το άγχος.
3. Προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης: Όλα τα προγράμματα που βοηθούν να δυναμώσουμε το σώμα μας (π.χ. βαράκια, λάστιχα, μηχανήματα κ.ά.) χαρίζουν ένα γερό μυοσκελετικό σύστημα και συμβάλλουν στο να αποφύγουμε ως έναν βαθμό τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και της οστεοπενίας, ενώ μειώνουν τις πιθανότητες τραυματισμών στην καθημερινότητά μας. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως γερό μυϊκό σύστημα σημαίνει δυνατό και υγιές σώμα.
4. Pilates: Συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο της αναπνοής μας, στην αύξηση της δύναμης και στην ενδυνάμωση των σταθεροποιητών μυών μας, στην άσκηση του μυαλού σε συνδυασμό με το σώμα μας, αλλά και απαλλάσσει σε μεγάλο βαθμό από ορθοπεδικά προβλήματα. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που κάνουν συστηματικά pilates τείνουν να είναι γενικά πιο δραστήριοι και στην καθημερινότητά τους.
5. Κολύμβηση: Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την αποκατάσταση τραυματισμών και την ενδυνάμωση χωρίς καταπόνηση του σώματος, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου κραδασμοί. Βοηθά στον καλό έλεγχο της αναπνοής, ενισχύει την καρδιά και τους πνεύμονες, αυξάνει την αντοχή και βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία, ενώ προσφέρει ένα γενικότερο αίσθημα ευεξίας.


                                                                                           Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου