κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

κυλιόμενος διάδρομος μεταφοράς ποδηλάτου

Δείτε τι έφτιαξαν στη Νορβηγία!

Το ποδήλατο είναι ένας φτηνός και φυσικά υγιής τρόπος για να κυκλοφορεί κανείς. Το πως βέβαια μπορείς να ανέβεις ένα λόφο με ποδήλατο, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του εν λόγω μεταφορικού μέσου. Ευτυχώς όμως για τους ποδηλάτες, η πόλη Trondheim της Νορβηγίας, έδωσε λύση στο πρόβλημα. Πως; Φτιάχνοντας κυλιόμενο διάδρομο μεταφοράς ποδηλάτου!
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα στη δεκαετία του ’90. Εμπνευστής της, ένας ποδηλάτης που δεν άντεχε άλλο, να φτάνει στη δουλειά του ιδρωμένος κι εξαντλημένος, μετά από μια ανηφορική διαδρομή. Σύντομα υλοποιήθηκε και μέχρι σήμερα, η 150 μέτρων έκτασή της, έχει μεταφέρει πάνω από 200.000 ποδήλατα. Φυσικά, το εν λόγω έργο τραβά σα μαγνήτης τους τουρίστες.
Οι ποδηλάτες που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, δεν έχουν παρά να εφαρμόσουν το ένα τους πόδι στο ειδικό αυλάκι του κυλιόμενου διαδρόμου. Η ταχύτητα που τους προσφέρει στην ανάβαση είναι 5 μίλια την ώρα και μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν μέχρι πέντε οδηλάτες ταυτόχρονα. Βέβαια η χρήση του δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα ποδήλατα αλλά και σε άλλα μικρά δίτροχα, πατίνια ή ακόμη και καρότσια μωρών!