κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί πρέπει να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά

Ερευνα δείχνει πως ο τρόπος του βαδισματος μπορεί να αλλάξει την ψυχική μας διάθεση

 
Η ψυχική διάθεση επηρεάζει τον τρόπο που περπατάμε – με σκυμμένο το κεφάλι και βαριά βήματα όταν είμαστε λυπημένοι, αεράτοι και με ανάλαφρο βηματισμό όταν είμαστε χαρούμενοι.
Τώρα, νέα καναδική μελέτη αποκαλύπτει ότι ισχύει και το αντίστροφο: ο τρόπος του βαδίσματος μπορεί να αλλάξει την ψυχική διάθεση.
Επιστήμονες από το Καναδικό Ιδρυμα Προηγμένης Ερευνας (CIFAR), με επικεφαλής τον δρα Νικόλαους Τρόγιε, ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να διαβάσουν προσεκτικά μια λίστα με αρνητικές και θετικές λέξεις (λ.χ. «όμορφος», «φοβισμένος», «αγχωμένος») και στη συνέχεια να περπατήσουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο. Το βάδισμά τους έπρεπε να είναι με καταθλιπτικό στυλ (με τους ώμους γερμένους προς τα εμπρός και περιορισμένη κίνηση των χεριών) ή με χαρούμενο (μεγάλος διασκελισμός, με ελεύθερη κίνηση των χεριών και το κεφάλι ψηλά).
Οταν κατέβηκαν από τον διάδρομο οι εθελοντές κλήθηκαν να θυμηθούν όσο περισσότερες λέξεις μπορούσαν από τον κατάλογο που είχαν διαβάσει κατά την έναρξη του πειράματος.
Οσοι είχαν περπατήσει καταθλιπτικά, επίμονα θυμόντουσαν περισσότερες αρνητικές λέξεις, ενώ όσοι είχαν περπατήσει χαρούμενα, θυμόντουσαν τις θετικές, σύμφωνα με τη μελέτη που θα δημοσιευθεί σε επερχόμενο τεύχος της «Επιθεώρησης Συμπεριφορικής Θεραπείας & Πειραματικής Ψυχιατρικής» (JBTEP).
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι στην πραγματικότητα το καταθλιπτικό στυλ βαδίσματος τους είχε δημιουργήσει καταθλιπτική διάθεση δίχως καν να το αντιληφθούν.
«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου επηρεάζει το περπάτημά του, αλλά έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ισχύει και το αντίθετο. Η μελέτη μας δείχνει κάτι νέο για τον τρόπο με τον οποίο η ψυχική διάθεση επηρεάζει τη μνήμη» δήλωσε ο δρ Τρόγιε.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου