κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης

Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Σε μια περίοδο που οι περισσότερες χώρες της βόρειας Ευρώπης αντιμετωπίζουν τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών, αρκετοί είναι αυτοί που… όχι μόνο δεν βιώνουν την ταλαιπωρία των καθυστερήσεων στα αεροδρόμια και τους σταθμούς, αλλά, αντίθετα, απολαμβάνουν στο έπακρο τα ειδυλλιακά τοπία των χιονισμένων ορεινών περιοχών, σε μερικά από τα διασημότερα και ακριβότερα χειμερινά resort της Ευρώπης, στα οποία η οικονομική κρίση δεν έφθασε ποτέ.




Cortina d’Ampezzo, Ιταλία
«For your eyes only»
Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Ένα χειμερινό resort στις ιταλικές Άλπεις, που χρωστάει τη φήμη του περισσότερο στη μεγάλη οθόνη και λιγότερη στην απερίγραπτη φυσική του ομορφιά. Ήταν το 1981, όταν στις πλαγιές της Tofana di Mezzo οι «κακοί ένοπλοι με τα ειδικά οχήματα χιονιού» κυνηγούσαν τον Τζέιμς Μποντ, που τους ξέφυγε με μερικά υποδειγματικά σλάλομ για τις ανάγκες της ταινίας «For your eyes only». Έκτοτε, οι πίστες της Cortina d’Ampezzo προσελκύουν τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, που δεν αποθαρρύνονται από τις τσουχτερές τιμές διανυκτέρευσης, που κυμαίνονται στα 400 ευρώ τη βραδιά, καθώς οι δύσβατες, αλλά εξαιρετικές της πίστες βρίσκονται σε υψόμετρο 3.224 μέτρων.
Madonna di Campiglio, Ιταλία
Η «πέρλα» των ιταλικών Άλπεων
Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Ένα στολίδι στο περιδέραιο των Άλπεων χαρακτηρίζουν οι Ιταλοί το ειδυλλιακό χωριό των 1.000 κατοίκων και ένα από τα διασημότερα θέρετρα του διεθνούς jet set. Η Madonna di Campiglio βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 1.550 μέτρων στην κοιλάδα της Rendenda και τα γραφικά δρομάκια σε συνδυασμό με τα παραμυθένια σπίτια και ξενοδοχεία, θα αποζημιώσουν όσους διαθέσουν 200 ευρώ τη βραδιά για ένα δίκλινο σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.
Gstaad, Ελβετία
Η ντίβα των Άλπεων
Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Το χωριό απ’ όπου ξεκίνησε ο χειμερινός τουρισμός το 1895. Η διακριτική πολυτέλεια και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα έχουν αναδείξει το Gstaad στον κατ’ εξοχήν προορισμό των διεθνών σταρ, ανάμεσα στους οποίους η Tina Turner, η Elle MacPherson, η Paris Hilton και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Δεν είναι πολλοί άλλωστε αυτοί που θα μπορέσουν να πληρώσουν 800 ευρώ τη βραδιά, για να απολαύσουν τα υπερπολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία αυτής της μαγευτικής πόλης της Ελβετίας. Τα μοναδικά καταστήματα, τα προσεγμένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά, συνθέτουν όλη την εικόνα της glam χειμερινής απόδρασης.

St. Moritz – Ελβετία
Στην κορυφή του κόσμου
Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Ένα από τα πιο πολυτελή και πιο γνωστά χειμερινά θέρετρα του κόσμου, το κοσμοπολίτικο St.Moritz φιλοξενεί εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα την αφρόκρεμα του διεθνούς jet set, που διατηρεί τις επαύλεις της στο διασημότερο resort του κόσμου. Παρά τις 300 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, η ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κανείς το διάσημο αυτό θέρετρο είναι αναμφισβήτητα η χειμερινή. Αυτήν την εποχή διοργανώνεται και η θρυλική πλέον ιπποδρομία πάνω στην παγωμένη λίμνη του St. Moritz, ένα θέαμα που θα μείνει σε όλους αξέχαστο. Με περισσότερες από 13.000 κλίνες και τα υπερπολυτελή εστιατόρια, το St. Moritz δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του ως προορισμός των γαλαζοαίματων και των εφοπλιστών, καθώς η τιμή ενός δίκλινου δωματίου κυμαίνεται στα 850 ευρώ τη βραδιά.
Kitzbuhel, Αυστρία
Για απαιτητικούς σκιέρ
Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Χτισμένο στα βουνά του Hahnenkamm, το μεσαιωνικού τύπου χωριό Kitzbuhel, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, προσφέρει τη δυνατότητα για σκι υψηλών προδιαγραφών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά και την απόλαυση του λαμπερού life style των Άλπεων. Τα γραφικά σπίτια και τα μικρά πέτρινα δρομάκια, αποτελούν το καλύτερο φόντο για τις χειμερινές διακοπές και μάλιστα σε σχετικά προσιτές τιμές, σε σχέση με άλλους αλπικούς προορισμούς, καθώς ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει περίπου 200 ευρώ τη βραδιά.
Chamonix, Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης
Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Στην καρδιά του Mont Blanc, το Chamonix, χτισμένο στα 1.035 μέτρα και έκταση ως την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης -το Mont Blanc στα 3.843 μέτρα- είναι το χωριό που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη τη Γαλλία. Με ιδανικές πίστες για σκι και σνόουμπορντ, αλλά και για λάτρεις της πεζοπορίας, το Chamonix αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ακόμα και για τους… τεμπέληδες, που επιθυμούν απλώς να ρεμβάζουν την Ευρώπη από την κορυφή της! Με το άγαλμα του Horace-Bénédict de Saussure, του εμπνευστή του αλπινισμού, στο κέντρο του χωριού να θυμίζει στους επισκέπτες από πού απέκτησε τη φήμη του, το Chamonix είναι ένα resort που έχει κόσμο όλο τον χρόνο. Άλλωστε, οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι πολύ λογικές, με τους επισκέπτες να μπορούν να περάσουν μια βραδιά σε ένα πολυτελέστατο δίκλινο με 100-150 ευρώ.
Megeve, Γαλλία
Το αντίπαλον δέος του St. Moritz
Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης
Το χιονοδρομικό κέντρο που χρωστάει τη φήμη του στη βαρόνη Noémie de Rothschild, της γνωστής οικογενείας των Γάλλων μεγιστάνων, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς. Όταν λίγο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βαρόνη De Rothschild προσπάθησε να βρει την εναλλακτική του St. Moritz, γνώρισε το μαγευτικό αυτό χωριό και βάλθηκε να το αναδείξει σε παγκόσμιο τουριστικό κέντρο. Κατασκεύασε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο και προσέλκυσε την ελίτ της εποχής της. Μέχρι το 1950 αποτελούσε έναν από τους διασημότερους προορισμούς στην Ευρώπη.
Από τα Βαλκάνια μέχρι τα Πυρηναία και από τις κοσμοπολίτικες Άλπεις μέχρι τη Φινλανδία, η Ευρώπη κρατά τα σκήπτρα του χειμερινού τουρισμού. Ένα είδους τουρισμού που ξεκίνησε από ένα στοίχημα του Γιοχάνες Μπάντρουτ το 1895, ο οποίος υποσχέθηκε πως, όσοι επισκέπτες του μοναδικού ξενοδοχείου του στο Γκστάαντ της Ελβετίας βρεθούν στην περιοχή το χειμώνα, θα αποκτήσουν τροπικό μαύρισμα! Το στοίχημα το κέρδισε, καθώς οι ηλιόλουστες χειμερινές μέρες της Ελβετίας τον δικαίωσαν απόλυτα και έκτοτε η περιοχή χαρακτηρίζεται ως το λίκνο του χειμερινού τουρισμού. Ένα είδος που την τελευταία τριακονταετία κερδίζει διαρκώς την προτίμηση των ταξιδιωτών, τείνοντας να ξεπεράσει ακόμα και το θερινό τουρισμό.


Πηγή: Μερικά απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης - Ελληνικά Ξενοδοχεία - Τουρισμός - Πολιτισμός - ΞΕΕ
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου