κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Οι άντρες είναι «πρωταθλητές» της βλακείας;

Την θεωρία ότι οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να κάνουν βλακείες - και μάλιστα θανατηφόρες - δείχνει να επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη.
Ωστόσο ακόμα και οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ που την πραγματοποίησαν λένε ότι τα ευρήματά της θα πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή, αφ’ ενός διότι τα στοιχεία προέρχονται από μία γυναίκα, αφ’ ετέρου διότι συχνά η εγγενής, παράτολμη ανδρική φύση τροφοδοτείται από το αλκοόλ.
Οι ερευνητές από την βορειοανατολική Αγγλία εξέτασαν στοιχεία μίας 20ετίας, που αφορούν τις βλακώδεις συμπεριφορές που επέδειξαν οι «νικητές» των βραβείων Darwin.
Τα βραβεία αυτά είναι ένας (υποτίθεται) χιουμοριστικός τίτλος που απονέμεται σε ανθρώπους οι οποίοι έκαναν κάτι τόσο βλακώδες, «ώστε “αυτοεξαιρέθηκαν” από τη γονιδιακή κληρονομιά της ανθρωπότητας επειδή πέθαναν ή στειρώθηκαν».
Οι «νικητές» πρέπει να έχουν χάσει τη ζωή τους με τρόπο που ξεκάθαρα διαχωρίζει την βλακεία από το ατύχημα. Ατύχημα είναι, λ.χ., να επεξεργάζεται κάποιος ένα πιστόλι και αυτό να εκπυρσοκροτήσει, αλλά βλακεία είναι να πυροβολεί το κεφάλι του για να αποδείξει στον συνομιλητή του ότι το πιστόλι είναι γεμάτο.
Άλλοι «νικητές» είναι, λ.χ.:
* Ένας άντρας που σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να πάει στον προορισμό του με ένα καροτσάκι λαϊκής που είχε συνδέσει πίσω από ένα τραίνο

* Ένας τρομοκράτης ο οποίος άνοιξε το πακέτο με τη βόμβα που είχε αποστείλει, όταν του το επέστρεψε το ταχυδρομείο επειδή δεν είχε αρκετά γραμματόσημα

* Ένας κλέφτης συρματόσχοινων, ο οποίος έκοψε το καλώδιο της καμπίνας ενός ασανσέρ, εν όσω ο ίδιος βρισκόταν ακόμα μέσα

* Δύο ληστές που θέλησαν να διαρρήξουν το σπίτι ενός παίκτη του αμερικανικού φουτμπόλ, ο οποίος είχε ήδη τέσσερις καταδίκες για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης (σε αυτή την περίπτωση, οι ληστές δεν σκοτώθηκαν, αλλά από το πολύ ξύλο χρειάστηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο).

Αναλύοντας, λοιπόν, οι επιστήμονες του Νιούκασλ τις 332 «απονομές» της περιόδου 1995-2014, διαπίστωσαν ότι σε 14 οι «νικητές» ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ενεπλάκησαν σε τόσο επικίνδυνες σεξουαλικές περιπτύξεις ώστε τελικά ο ένας ή και οι δύο έχασαν τη ζωή τους.
Από τους εναπομείναντες 318 «νικητές» των βραβείων Darwin, οι 282 ήταν άντρες και οι 36 γυναίκες. Επομένως, «οι άντρες αποτελούν το 88,7% των "νικητών" των βραβείων Darwin και αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι στατιστικώς σημαντική», γράφουν  οι ερευνητές στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ).
Και προσθέτουν: «Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν απολύτως με την θεωρία της ανδρικής βλακείας (male idiot theory - ΜΙΤ) και υποστηρίζουν την υπόθεση ότι οι άντρες είναι ηλίθιοι και ως ηλίθιοι κάνουν βλακώδη πράγματα».
Σπεύδουν ωστόσο να επισημάνουν ότι υπάρχουν περιορισμοί στα ευρήματά τους, διότι όχι μόνο τα βραβεία τα απονέμει γυναίκα, αλλά είναι καλά τεκμηριωμένο πως πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι κάνουν όταν πίνουν - και οι άντρες πίνουν και μεθούν πολύ συχνότερα απ’ ό,τι οι γυναίκες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες.
Αυτό λ.χ. συνέβη σε μια παρέα τριών μεθυσμένων ανδρών, οι οποίοι έπαιζαν με μία νάρκη που δεν είχε εκραγεί, χοροπηδώντας πάνω της ένας-ένας με τη σειρά, αφού πρώτα έπιναν από ένα «σφηνάκι». Ευνόητο είναι ότι στο τέλος η νάρκη εξερράγη, σκοτώνοντας και τους τρεις.
Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις κραυγαλέας βλακείας, χωρίς δικαιολογίες, λένε οι ερευνητές. Διότι πως αλλιώς να εξηγηθεί η περίπτωση του άντρα, τον οποίο επί δύο ημέρες έβλεπαν οι εργαζόμενοι ενός κτηρίου να κατεδαφίζει έναν χώρο στάθμευσης αρχίζοντας από τις... κολώνες! Ε, την τρίτη μέρα το κτήριο κατέρρευσε πάνω του και τον άφησε στον τόπο, μέσα στον μίνι εκσκαφέα που χρησιμοποιούσε.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η μελέτη δημοσιεύεται στο εορταστικό τεύχος της BMJ, το οποίο παραδοσιακά είναι αφιερωμένο σε πιο «ελαφριά» θέματα, αν και η επιλογή τους γίνεται με τα ίδια αυστηρά κριτήρια που επιλέγει και τις σοβαρές μελέτες.
Πέρυσι, λ.χ., η BMJ μάς είχε εξηγήσει γιατί ο Τζέιμς Μποντ ήταν αλκοολικός, ενώ το 2009 είχε αποφανθεί ότι ο Άγιος Βασίλης είναι εχθρός της δημόσιας υγείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου