κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Έχεις κυτταρίτιδα; Απαλλάξου εναλλακτικά!



Τα έχεις δοκιμάσει όλα: κρέμες, γυμναστική, δίαιτα. Όμως τίποτα δεν λέει να εξαφανίσει την ενοχλητική κυτταρίτιδα που έχει συσσωρευτεί στους μηρούς και την κοιλίτσα σου. Μην το βάζεις κάτω. Ομοιοπαθητική, βελονισμός, αρωματοθεραπεία, φυτοθεραπεία και αγιουρβέδα είναι πέντε φυσικές στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να νικήσεις τον πιο σημαντικό εχθρό της σιλουέτας σου.
Πώς βοηθά η Ομοιοπαθητική;Απαντά η κ. Ευφημία Παπακωνσταντίνου, ολιστική γιατρός, ομοιοπαθητικός και βελονίστρια.
“Η ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή ότι το «όμοιο θεραπεύει το όμοιο”. Μια ουσία λοιπόν που μπορεί να προκαλέσει μια δυσλειτουργία, μπορεί και να τη θεραπεύσει. Το ίδιο ισχύει και για την κυτταρίτιδα.
Πώς γίνεταιΤα αίτια που προκαλούν την κυτταρίτιδα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γι’ αυτό το ιστορικό του ασθενούς είναι το Α και το Ω για τον ομοιοπαθητικό γιατρό, προκειμένου να προσεγγίσει διαγνωστικά το πρόβλημα. Η ομοιοπαθητική στη θεραπευτική της αγωγή χρησιμοποιεί συστατικά από το φυτικό και το ζωικό βασίλειο καθώς και πολλά μέταλλα, προκειμένου να αποκαταστήσει την ενεργειακή ισορροπία του ασθενούς.
Καλό είναι να γνωρίζεις:
1. Για την κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται ιάματα όπως η θούγια, ειδικά αν η κυτταρίτιδα είναι συσσωρευμένη στους μηρούς και τη λεκάνη και το λίπος στην κοιλιά και την πλάτη.
2. Για την οιδηματώδη κυτταρίτιδα χρησιμοποιείται ευρέως το natrium sulphuricum.
3. Η διάρκεια της θεραπείας, η δυναμοποίηση των σκευασμάτων και η δοσολογία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Πώς βοηθά ο Βελονισμός;Απαντά η κ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, γεν. ιατρός – βελονίστρια.
Η θεραπεία της κυτταρίτιδας με βελονισμό είναι αποτελεσματική και οριστική, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η φυσική κατάσταση του οργανισμού καθώς και η ψυχολογία σου!
Πώς γίνεταιΟι βελόνες εφαρμόζονται τοπικά, εκεί όπου εμφανίζεται το πρόβλημα, αλλά και σε άλλα σημεία, καθώς τα αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα δεν σχετίζονται μόνο με την τοπική υγεία των κυττάρων, αλλά και με το συνολικό μεταβολισμό του οργανισμού. Συγκεκριμένα: με την εφαρμογή του στα σημεία που παρουσιάζεται το πρόβλημα, βελτιώνεται η λειτουργία των κυττάρων και αυξάνεται η αναγέννησή τους τοπικά. Κινητοποιούνται δηλαδή οι μηχανισμοί θρέψης και ανάπλασης εκεί ακριβώς όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα.Τέλος, αποβάλλονται τα περιττά αφήνοντας το κύτταρο «καθαρό» να επιτελέσει τις λειτουργίες του.
Επίσης, ο βελονισμός κινητοποιεί το μεταβολισμό και το ρυθμό του στο σωστό σημείο καύσεων. Άμεσοαποτέλεσμα είναι η αποβολή των τοξικών ουσιών σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα κύτταρα «αναπνέουν» καλύτερα και συνεπώς αποκτούν υγεία σε λειτουργία και μορφή, απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Καλό είναι να γνωρίζεις:
1. Η θεραπεία ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Η διάρκειά της είναι σύντομη.
2. Οι συνεδρίες είναι περίπου δύο κάθε εβδομάδα και η καθεμία διαρκεί 20 λεπτά. Συνολικά γίνονται 10-15 θεραπείες.
3. Αν υπάρχει προδιάθεση ανάπτυξης του προβλήματος, όπως ορμονική προδιάθεση, η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μία ή δυο φορές το χρόνο. Το ίδιο ισχύει για τη διατήρηση του αποτελέσματος.
Πώς βοηθά η Αρωματοθεραπεία;Απαντά η κ. Μαρία Ζώρζου, αρωματοθεραπεύτρια, αντιπρόσωπος της Penny Price Aromatherapy στην Ελλάδα.
Ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας είναι η αποτοξίνωση, και εδώ έρχεται να βοηθήσει η αρωματοθεραπεία μέσω της δύναμης των αιθέριων ελαίων και φυσικά του μασάζ.
Πώς γίνεταιΤο μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν και να απορροφηθούν αποτελεσματικά τα αιθέρια έλαια από το δερματικό ιστό, έτσι ώστε να οδηγήσουν στη γρήγορη αποτοξίνωση, στη λεμφική διοχέτευση και στη γρήγορη και καλή κυκλοφορία του αίματος. Ο βαθμός πίεσης των κινήσεων του μασάζ όμως εξαρτάται από το είδος της κυτταρίτιδας, την ηλικία του δέρματος και την ευαισθησία των ιστών.
Θεραπεία με μίγμα λαδιού και αιθέριων ελαίων:
Σε 100 ml αμυγδαλέλαιο προστίθενται:
Α.30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθου
Β. 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
Γ. 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού
Δ. 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθου
Με απαλές κινήσεις, ώστε να απορροφηθεί το λάδι, γίνεται επάλειψη στις επίμαχες περιοχές 2-3 φορές την ημέρα, για 30 ημέρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, πριν από την επάλειψη, καλό είναι να προηγείται ένα peeling σώματος, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να γίνεται καλύτερη απορρόφηση των αιθέριων ελαίων.
Πώς βοηθά η Φυτοθεραπεία;Απαντά η κ. Ευφημία Παπακωνσταντίνου, ολιστική γιατρός, ομοιοπαθητικός και βελονίστρια.
Βασίζεται στη χρήση των ενεργών συστατικών και των φαρμακευτικών ιδιοτήτων των φυτών. Χρησιμοποιεί υδρο-αλκοολικά εκχυλίσματα (μητρικά βάμματα), ξηρά φυτικά εκχυλίσματα τιτλοποιημένα καθώς και γλυκερινικά παρασκευάσματα.
Πώς γίνεται:Η κυτταρίτιδα με τη φυτοθεραπεία αντιμετωπίζεται αρχικά με συστατικά που βελτιώνουν τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος, με συστατικά που βελτιώνουν την κατάσταση του συνδετικού ιστού καθώς και με άλλα που υποβοηθούν το συκώτι και τα νεφρά να επιτελούν καλύτερα την αποτοξινωτική και απεκκριτική τους λειτουργία. Τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα μπορούν να λαμβάνονται είτε από το στόμα, είτε υπό μορφή σταγόνων σε νερό, είτε υπό τη μορφή αφεψημάτων. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και εξωτερικά ως κομπρέσες με βάση τον άργιλο.
Καλό είναι να γνωρίζεις:
1. Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας συνήθως συνιστώνται φυτά όπως ο μύρτιλλος, το ταραξάκο, το gingo biloba, η sentella asiatica κ.ά. σε μορφή μητρικών βαμμάτων ή ξηρών εκχυλισμάτων.
2. Επίσης στα καταπλάσματα με άργιλο προστίθενται και αιθέρια έλαια όπως άρκευθος, γεράνι, δεντρολίβανο κ.ά.
3. Όλα τα παραπάνω χορηγούνται αποκλειστικά με συνταγή του γιατρού, καθώς κάποιο από αυτά μπορεί να μην ενδείκνυται αν ο ασθενής πάσχει, για παράδειγμα, από πίεση ή υπόταση, αν υποβάλλεται σε αντιπηκτική αγωγή κ.λπ.
Πώς βοηθά η Αγιουβέρδα;Απαντά η κ. Θεανώ Μαντούβαλου, αντιπρόσωπος της εταιρείας αγιουρβεδικών σκευασμάτων και καλλυντικών Lakshmi στην Ελλάδα.
Η αγιουρβέδα αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα με σωστή διατροφή και ειδικά μασάζ με χρήση αγιουρβεδικών λαδιών, κρεμών, λάσπης, πούδρας κ.ά. σε συνδυασμό με θερμότητα και χαμάμ.
Η φιλοσοφία του συστήματοςΣύμφωνα με την αγιουρβέδα, η κυτταρίτιδα οφείλεται σε πλεόνασμα του Ama (τοξίνες) και του Kapha, της μιας από τις τρεις doshas (κατηγορίες) στις οποίες εντάσσει η αγιουρβέδα τα άτομα ανάλογα με τα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά τους χαρακτηριστικά. Οι άλλες δυο κατηγορίες είναι η Vata και η Pitta. Ανάλογα λοιπόν με την κατηγορία στην οποία ανήκει το κάθε άτομο, η κυτταρίτιδα έχει διαφορετική μορφή. Για παράδειγμα, η ινώδης (σκληρή) κυτταρίτιδα εμφανίζεται στις γυναίκες Vata, που είναι υπερκινητικές και δραστήριες, ενώ η υδατώδης κυτταρίτιδα (όταν την αγγίζουμε, τα δάχτυλά μας εισχωρούν με ευκολία μέσα στο δέρμα) εμφανίζεται στις γυναίκες Pitta. Υπάρχει επίσης η λιπώδης και η οιδηματική κυτταρίτιδα (βρίσκεται κυρίως στους γλουτούς και στα ψωμάκια), που είναι αποτέλεσμα υπερβολικού λίπους λόγω κακής διατροφής και έλλειψης σωματικής άσκησης, και εμφανίζεται συνήθως στις γυναίκες τύπου Kapha.
Πώς γίνεται:Για την αντιμετώπιση της λιπώδους και της οιδηματικής κυτταρίτιδας γίνεται συνδυασμός των θεραπειών Garshan -μασάζ με χρήση λαδιού, κρέμας, λάσπης και ολιγόλεπτο χαμάμ- και Udvartana -στεγνό μασάζ (εντριβή) ολόκληρου του σώματος με μια ειδική πούδρα από βότανα και ολιγόλεπτο χαμάμ. Αποτέλεσμά της είναι η αποτοξίνωση, η λιποδιάλυση και η σύσφιγξη. Για μια ολοκληρωμένη θεραπεία συνήθως χρειάζονται 12 συνεδρίες Garshan (δύο ανά εβδομάδα) και 3 συνεδρίες Udvartana.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
ΠΗΓΗ:www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου