κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δυνάμωσε τον κορμό σου για γερό και δυνατό σώμα!...


Μπορεί να έχεις αναρωτηθεί γιατί να κάνεις πια τόσα ροκανίσματα, αφού η κοιλιά και η πλάτη σου ασκούνται ταυτόχρονα με άλλες ασκήσεις ή κινήσεις. Μάθε γιατί χρειάζονται οι γυμνασμένοι κοιλιακοί, εκτός από το να σου χαρίζουν όμορφη και γραμμωμένη κοιλιά.

Όταν μιλάμε για κορμό, εννοούμε τους μύες στο κάτω μέρος της πλάτης, δηλαδή αυτό που λέμε μέση, τους κοιλιακούς και τα πλαϊνά της μέσης σου.

Οι ασκήσεις για την ενδυνάμωση του κορμού έχουν πολύ ιδιαίτερο ρόλο σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Γιατί, όμως τους θες γυμνασμένους; Χωρίς να το συνειδητοποιείς, χρησιμοποιείς συνέχεια τους μύες του κορμού σου, για να σταθείς όρθια, να κινηθείς, να σηκωθείς, να τρέξεις, να σκύψεις. Οι μύες αυτοί φέρνουν την αρμονία στο σώμα και τις κινήσεις σου, καθώς ενοποιούν το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος. Σου προσφέρουν ισορροπία, σταθερότητα και σωστή στάση σώματος, ενώ αποτελούν υπόβαθρο για τη στήριξη της σπονδυλικής σου στήλης.

Όταν οι μύες αυτοί είναι δυνατοί, σου επιτρέπουν λειτουργική κινητικότητα, ισορροπία και σταθερό υπόβαθρο για να κάνεις άλλες δύσκολες ή απαιτητικές ασκήσεις ή κινήσεις που μπορεί να απαιτεί κάποιο άθλημα ή ακόμη και η καθημερινή σου ζωή. Επίσης, όσο πιο δυνατοί είναι, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις από τραυματισμούς ή πόνους στη μέση και την πλάτη από κακή στάση ή έλλειψη υποστήριξης των μυών της πλάτης.

Με οποιοδήποτε άθλημα κι αν ασχολείσαι, ακόμη κι αν το μόνο σου ενδιαφέρον στη γυμναστική είναι το χαλαρό τρέξιμο, θα χρειαστείς έναν δυνατό κορμό! Επίσης, χρειάζεσαι γερό κορμό για να εκτελείς ασκήσεις ενδυνάμωσης άλλων μυικών ομάδων. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς ελαφριά βαράκια, ένας δυνατός κορμός θα σε βοηθήσει να είσαι σταθερή στη διάρκεια της άσκησης, να μπορείς να επικεντρώνεσαι στους μύες που γυμνάζεις και να μην κινείσαι με αστάθεια μπρος-πίσω, κάτι που θα σε προστατέψει από τραυματισμούς.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού, λοιπόν, θα πρέπει να έχουν σημαντική θέση στις προπονήσεις σου και να φροντίζεις να εκτελείς ασκήσεις που να τους στοχεύουν απευθείας, όπως κοιλιακοί και ραχιαίοι. Βαρέθηκες να εκτελείς ροκανίσματα και ραχιαίους; Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για ποικιλία, π.χ. χρησιμοποιώντας μια μπάλα γυμναστικής ή ισομετρικές ασκήσεις εδάφους με το βάρος του σώματός σου. Μην ξεχνάς, επίσης, ότι το Pilates έχει δομή που στοχεύει ακριβώς τους μύες του κορμού, και για την ακρίβεια τους μύες της εσωτερικής στοιβάδας, που στηρίζουν τη λεκάνη και τη σπονδυλική σου στήλη.

Διάλεξε τον τρόπο που σου ταιριάζει, βάλε πολλή ποικιλία για να μη βαρεθείς και στόχευσε τον κορμό σου! Bonus, η πολυπόθητη λεπτή γραμμωμένη κοιλιά και μέση δαχτυλίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου