κουβεντες γυναικων

" Όταν εκπαιδεύεις ένα αγόρι, μορφώνεις ένα αγόρι. Όταν εκπαιδεύεις ένα κορίτσι, μορφώνεις μια ολόκληρη γενιά."

ελληνική ημερομηνία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ολα για την γυναικα .το σπιτι,το παιδι,την οικογενεια....
Powered By Blogger

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Απορίες για το Pilates.....



1. Το Pilates είναι μόνο για γυναίκες?
Και βεβαία ΟΧΙ! Το Pilatesείναι και για τα 2 φυλά. Ο λόγος που ίσως υπάρχει κατά την άποψη μου η απορία αυτή, είναι ο αργός και ελεγχόμενος τρόπος που γίνονται οι ασκήσεις καθώς και η τάση επιμήκυνσης αυτών, κάτι το όποιο δεν έχει συνηθίσει ο ανδρικός πληθυσμός. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει τροποποίηση κάποιων ασκήσεων αν νιώθουν ότι σε κάποια άσκηση δεν προβάλλουν την μυϊκή τους δύναμη η τους φαίνεται κάπως «θηλυπρεπής». Έξαλλου υπάρχουν ασκήσεις ειδικά για άνδρες που απαιτούν μεγάλη μυϊκή δύναμη.
2. Μπορώ να δω τα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα?
Τι είχε πει ο εμπνευστής της μεθόδου? Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και σε 30 έχεις ένα καινούριο σώμα! Καμία όμως μορφή εκγύμνασης δεν προσφέρει θαύματα!! Ειδικά αν δεν υπάρχει συνέπεια και προσπάθεια στις συνεδρίες είτε είναι ατομικές είτε ομαδικές. Το CONTROL για το όποιο πρώτος μίλησε ο Pilates ενυπάρχει από τα πρώτα κιόλας μαθήματα καθώς και η ενδυνάμωση του CORE-μεσου κορμού. Αν κάποιος έρχεται 2 φορές την εβδομάδα θα δει σημαντική βελτίωση σε 1-2 μήνες.
3. Είναι καλυτέρα να είμαι μονός – μονή μου?
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι ναι το Pilates είναι καλυτέρα είτε γίνονται ασκήσεις δαπέδου, είτε στα ειδικά μηχανήματα, να γίνεται αν είναι οικονομικά εφικτό σε ατομική συνεδρία η σε ολιγομελή groups. Ο λόγος είναι ότι ο εκπαιδευτής σας πρέπει όσο το δυνατόν να προσαρμόσει το ασκησιολόγιο στις δικες σας ανάγκες, έτσι ώστε και εσείς να δείτε όσο πιο άμεσα γίνεται τις αλλαγές στο σώμα σας.
Και μην ξεχνάτε ότι στο Pilates δουλεύουμε αρθρικά από «μέσα προς τα έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου